Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondanks corona steeds meer huizen verkocht: zo zit het in Almelo

Door Jeanine Oude Luttikhuis 19 november 2020

De coronacrisis lijkt nog geen invloed te hebben op de huizenmarkt. Het afgelopen jaar werden in de meeste gemeenten een stuk meer huizen verkocht dan het jaar ervoor. Hoe zit het in Almelo?

Vastgoeddatabedrijf Calcasa analyseerde de cijfers van oktober 2019 tot en met oktober 2020. In deze periode wisselden in het hele land 297.000 woningen van eigenaar. Dat is ruim vijf procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Almelo

In Almelo zijn tussen oktober 2019 en oktober 2020 1213 huizen verkocht. In dezelfde periode een jaar eerder waren dat er 1176. Dat zijn dus 37 woningen meer, een toename van 3,1 procent.

Als we naar onze buurtgemeenten kijken dan zien we dat nergens in Twente een daling is. In Twenterand is de stijging het kleinst, 1,9 procent. Daarna volgt Almelo en vervolgens Enschede en Oldenzaal met allebei 3,9 procent. Een groot aantal Twentse gemeenten heeft een stijging van 15 tot 20 procent, onder meer Hengelo, Hof van Twente en Wierden. Je ziet het in de kaart hieronder.

Kortom: ondanks de coronacrisis worden er meer huizen verkocht, al is de stijging in Almelo minder groot dan in de rest van Twente.

Bekijk de cijfers per gemeente hier:

Opvallende gemeenten in Nederland

In Zeewolde was de grootste toename in het aantal verkochte huizen. Hier was een toename van 80 procent ten opzichte van vorig jaar. Aan de onderkant van de lijst valt Zandvoort op. In deze kustgemeente wisselden juist minder huizen van eigenaar, een afname van bijna 50 procent. Ook in de Achterhoek zijn diverse gemeenten te vinden waar het aantal verkochte huizen is afgenomen.

Coronacrisis en woningmarkt

De coronacrisis lijkt nauwelijks van invloed op de huizenmarkt. Makelaarsvereniging NVM meldde vorige maand een recordaantal verkopen. Door de toenemende krapte op de woningmarkt stijgen ook de prijzen stug door. Het aanbod krimpt namelijk flink, terwijl hordes huizenkopers zich aan blijven dienen. Volgens Calcasa duurt het op dit moment gemiddeld zes maanden voordat een woning wordt verkocht. In de vier grote steden is dit zo’n 4,5 maand.

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Geblurdhuis-almelo

Dit is waarom sommige huizen in Almelo geblurd zijn op Street View

Mysteries zijn er om op te lossen. Vandaag hebben we er weer een voor je. Je bent vast wel eens virt...
Univé Oost

Zo kun je snel toeslaan op de woningmarkt: ‘met één belletje geregeld’

Als je op jacht bent naar een nieuw huis of je huidige stulpje flink wilt verbouwen, is het handig o...
Linda Hinnen Almelo

Binnenkijken in de woonboerderij van Linda: ‘Op de hooizolder slapen onze kinderen nu’

We vinden het heerlijk om binnen te gluren in de mooie huizen van onze stadsgenoten. Helaas gaat dat...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.