Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruud liep twee hele marathons binnen zeven dagen: ‘Dit gaf zo’n kick’

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Twente? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen woonplaats kon je meedoen aan één van de zes bekendste hardloopwedstrijden van Nederland. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Ruud Roelofsen deed ook mee: “Wat een beleving was dit!”

Op een vroege zondagochtend door het buitengebied van Enschede hardlopen en dan nog het idee hebben dat je je in Rotterdam bevindt. Het klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Want terwijl Ruud op 11 oktober al hardlopend van het mooie Twentse landschap genoot, hoorde hij op de achtergrond Lee Towers het startsein geven van de NN Marathon Rotterdam.

You’ll never walk alone

Ook al liep Ruud afgelopen zondag een hele marathon in z’n eentje, op diverse plekken in Nederland deden honderden andere hardlopers hetzelfde. Want – om maar even in de songtekst van Lee Towers te blijven – you’ll never walk alone! Via de app van NN Running Day kon je namelijk meedoen aan de NN Marathon Rotterdam of aan vijf andere bekende hardloopwedstrijden.

Het was niet de eerste keer dat Ruud de hele NN Marathon Rotterdam liep, maar wel de eerste keer dat hij dit deed via NN Running Day. “De app was echt veel leuker dan ik in eerste instantie had verwacht. Je hoort de aanmoedigingen van het publiek en om de zoveel tijd geeft de app aan waar je je in Rotterdam bevindt. Ook hoorde je geluidsfragmenten van de lokale omroep. Al deze elementen gaven mij echt het idee dat ik me in Rotterdam bevond”, vertelt Ruud enthousiast.

Knop omzetten en gaan

Natuurlijk vond Ruud het jammer dat veel hardloopevenementen dit jaar niet door konden gaan, maar NN Running Day bleek een mooi alternatief te zijn. “Ik doe niet alleen aan hardlopen om fit te blijven of ter ontspanning, ik vind het ook belangrijk om een doel te hebben waar ik naartoe kan werken. Dit is nu de elfde marathon die ik heb gelopen en bij iedere wedstrijd probeer ik mezelf verder uit te dagen. Mijn doel was om binnen 4 uur te finishen en dat is met 3 uur en 52 minuten zeker gelukt.”

‘Ik zie het echt als een spelletje tegen mezelf’

Juist nu er maar zo weinig echte hardloopevenementen zijn, is het voor Ruud extra belangrijk om een specifiek doel te hebben. “Hardlopen is bijna een verslaving voor me geworden. Het geeft zo’n kick om iedere keer weer iets sneller te zijn en te realiseren wat je allemaal aankan. Bij iedere marathon gaat je lichaam op een gegeven moment pijn doen, maar dan moet je gewoon een knop omzetten en jezelf blijven motiveren om niet op te geven. Ik zie het echt als een spelletje tegen mezelf”, legt hij uit.

Twee marathons binnen zeven dagen

Ruud loopt iedere week hard en legt daarbij flinke afstanden af. Hij kan het aantal kilometers goed aan, want zijn lichaam is inmiddels zo aan de grote afstanden gewend geraakt. Daarom gaat hij steeds weer op zoek naar een manier om nóg meer uit het hardlopen te halen. “Dat mentale aspect trekt me het meest. Zo heb ik een paar jaar geleden twee hele marathons binnen zeven dagen gelopen. Eerst in Rotterdam en daarna in Enschede. En het gave was, bij de Enschede Marathon was ik zelfs nog iets sneller!”

Echte hardloopevenementen vindt deze gedreven sportieveling nog altijd het allerleukst. Maar zolang dit niet tot de mogelijkheden behoort, is de NN Running Day een perfect alternatief. “Ik zou zeker vaker meedoen aan dit soort wedstrijden. Zo kan ik toch nog heel gericht voor iets trainen!”

Tweede editie NN Running Day

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!
Roberto Scheffer doet 11 oktober mee aan de NN Running Day.

Roberto: ‘Hardlopers hebben een doel, afhakers hebben een excuus’

Van NN Marathon Rotterdam tot Enschede Marathon, bijna geen enkele hardloopwedstrijd gaat dit jaar d...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.