Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag Ciara, hallo Dennis! Nieuwe storm (en wellicht een vlokje sneeuw)

Door Carin Van der Meij 11 februari 2020

Van Ciara naar Dennis: de volgende storm dient zich alweer aan. Ook komend weekend is er kans op stevige windstoten. En dan zijn we er nog niet, want volgens de voorspellingen zou er donderdag wel ’s wat sneeuw kunnen vallen in Almelo. 

Oké, eerst de storm. Tot en met donderdag blijft het onstuimig weer met geregeld winterse buien. Daarna wordt het even iets rustiger en schiet de temperatuur omhoog (lees: 10 graden in Almelo zaterdag). Toch neemt in het weekend de kans op buien weer toe, met op zondag waarschijnlijk storm Dennis.

Zware windstoten

De kans is groot dat we zondag met zware windstoten te maken krijgen. “Je moet uitgaan van een windsnelheid van 100 tot 120 kilometer per uur’’, zegt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza tegen het AD. Wel houdt hij een slag om de arm. De weermodellen kunnen de komende dagen namelijk nog veranderen. “Dennis gaat in ieder geval problemen veroorzaken in Groot-Brittannië en wellicht bij ons. Al lijkt hij op dit moment minder heftig te worden dan Ciara.”

Kans op sneeuw

Storm in Almelo: check. Sneeuw? Misschien op donderdag, want vooral in het oosten en noordoosten is dan kans op winters weer. Het lijkt er in ieder geval op dat donderdag meer sneeuwvlokken gaan vallen dan de hele winter bij elkaar, meldt Tubantia. Vanuit het zuidwesten trekken donkere wolken het land in en naast regen is er ook kans op (natte) sneeuw. Het zal niet vriezen, maar het smelten van sneeuw zorgt ervoor dat de temperatuur gaat dalen. Zolang de sneeuw op de grond valt wordt de temperatuur vanzelf nul graden en blijft de sneeuw dus liggen. Wij zijn benieuwd!

 

Almelo Weer

Lees ook:

Storm in Almelo

Storm Ciara in Almelo: dit is de schade in foto’s

Het stormde in Almelo en niet zo’n beetje ook. Ciara – de eerste storm met een naam die over ons lan...

Weekend van Almelo: storm Ciara, woningbrand en Emma treedt op

Zet je schrap: we krijgen dit weekend een dikke vette winterstorm

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws Weer

adv.