Volop wegwerkzaamheden in Almelo: op deze plekken moet je uitkijken of omrijden

Houdt het dan nooit op?! Op meerdere plekken in Almelo wordt aan de weg gewerkt. Dat betekent dat je soms een stuk moet omrijden of dat je eventjes moet wachten voor je verder kunt rijden. Hierbij de wegwerkzaamheden in Almelo van december 2021.

Kolthofsingel

Een deel van de Kolthofsingel ligt er de komende maanden uit. Het gaat om het stuk tussen de Noordikslaan en de Tijhofslaan. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je in dit artikel:

Opnieuw omrijden: tot half april werkzaamheden aan de Kolthofsingel

 • Gemeente, Verkeer

De werkzaamheden aan de Kolthofsingel gaan maandag 6 december alsnog van start. Het werk zou al…

Noordikslaan

Een deel van de Noordikslaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. Daarom zijn ze bezig tussen de Sluiskade Noordzijde en de Vissedijk. Tot en met 10 december is er beperkte overlast voor het verkeer op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag 7 december is dit stuk van de Noordikslaan overdag helemaal afgesloten, dan wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Eilandbrug

Rijd je vaak over de Aalderinkssingel en de Kolthofsingel? Op 6, 7 en 8 december kun je niet over de Eilandbrug. De electrische installatie van de brug wordt vervangen en daarna opnieuw ingeregeld. Verkeer wordt omgeleid. Bootjes kunnen nog wel onder de brug door, maar alleen als ze niet te hoog zijn. De brug kan namelijk die dagen niet open en dicht.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Willem de Clerqstraat

Een deel van de Willem de Clerqstraat krijgt een nieuwe laag asfalt. Ook wordt de stoep helemaal vernieuwd, er komen fietsstroken en er komt er een oversteekplaats voor voetgangers van en naar de parkeerplaats. Het werk zou volgens de eerste planning tot en met vrijdag 10 december zijn. Mogelijk gaat de weg een week eerder open, de gewijzigde planning zegt vrijdag 3 december.

🚧 Het asfalt op een gedeelte van de Willem de Clercqstraat moet worden vernieuwd. We maken in de nieuwe weg een…

Posted by Gemeente Almelo on Wednesday, November 3, 2021

Henriëtte Roland Holtslaan

De reconstructie van de Henriëtte Roland Holstlaan is in volle gang. Op 1 november is fase twee begonnen, ook van de Rembrandtlaan tot aan de Weezebeeksingel. Deze fase duurt tot aan de kerstdagen. In het nieuwe jaar gaan de werkzaamheden verder met het gedeelte tussen de Rembrandtlaan en de Schoolstraat. Het is een ingrijpende klus, maar de weg van en naar de snelweg A35 blijft wel ‘gewoon’ open in beide richtingen. Meer over dit project lees je hier.

Henriëtte Roland Holstlaan richting de stad. Afbeelding: gemeente Almelo

Bornerbroek

Op diverse plekken in Bornerbroek en omgeving wordt op donderdag 9 december aan het wegdek gewerkt. De overlast is beperkt, per locatie zijn ze twee tot hooguit vier uur bezig. Het verkeer kan er in de meeste gevallen gewoon langs, of je moet even een klein stukje omrijden.

Het gaat om werkzaamheden in en rond Bornerbroek aan de Broekmolen, Bronweg, Meester Woolsstraat, Krikkenven, Worker Landen, Wolbes Landen en het fietspad naar Wolbes Landen. De Bolscherdwarsweg krijgt op 9 december een nieuwe asfaltlaag, dit werk is van 06.00 tot 17.00 uur.

Worker Landen

Let op: aan de Worker Landen zijn van 6 tot en met 23 december ook andere werkzaamheden. De weg is hierdoor op werkdagen afgesloten van 08.00 tot 16.00 uur. Bestemmingsverkeer kan er – in overleg met de bewoners en bedrijven langs de weg – wel langs.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Hospitaalweg

De werkzaamheden aan de Hospitaalweg zijn in volle gang. De Hospitaalweg is de parallelweg naast de Van Rechteren Limpurgsingel, bij de velden van AVC Heracles. De weg is tijdelijk niet bruikbaar, er zijn omleidingsroutes aangegeven. Meer over deze werkzaamheden lees je hier:

Hospitaalweg en Bornsestraat in Almelo op de schop: dit gaat er de komende tijd gebeuren

 • Gemeente, Nieuws, Verkeer

Wie over de Van Rechteren Limpurgsingel rijdt, heeft het bouwbord vast al wel zien staan. De…

Tunnel Hofkampstraat

Vanaf de Hofkampstraat kun je de tunnel nemen onder de Van Rechteren Limpurgsingel door. Je komt dan uit bij de Laan van Denizli. Tot en met half december is er onderhoud aan de tunnel. Er is een omleiding ingesteld, waarbij je dus over de Van Rechteren Limpurgsingel wordt gestuurd.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Breegsegge (bij Twentekanaal)

De komende maanden wordt gewerkt aan de onderdoorgang van de A35 bij het Twentekanaal. In dezelfde periode zijn ook werkzaamheden bij de Vredesbrug in de Entersestraat bij Bornerbroek. Het werk gaat in fases, de laatste fase is – naar verwachting – half februari volgend jaar klaar zijn.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

XL Businesspark

Op het XL Businesspark wordt gewerkt aan het riool in de straat Newton. Deze klus duurt tot en met 23 december. Er is een ‘bypass aangelegd’ (zoals de gemeente het noemt) voor het gemotoriseerd verkeer over de Newton. Hier moet je wel wat langzamer rijden, maar je kunt er dus wel langs. ‘Na afronding wordt de weg zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer.’

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Bedrijvenpark Twente

Van deze werkzaamheden zullen niet veel mensen last hebben, maar we noemen hem toch. Op het Bedrijvenpark Twente wordt een stuk wegdek bij Van Merkesteijn opnieuw geasfalteerd. Dit project duurt tot en met 17 december. Er is beperkte overlast voor het verkeer op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur. Op maandag 6 december is dit stuk weg overdag helemaal afgesloten.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Rondom ’t Noordik – Noordikslaan

Bij ’t Noordik aan de Noordikslaan wordt een deel van de school wordt verbouwd. Een deel van het schoolgebouw is eerder al gesloopt. Er zijn afspraken gemaakt met de school, bouwers en omwonenden over het parkeren. Toch kan er wat overlast zijn voor het verkeer dat er langs wil.

CSG Het Noordik Almelo
Foto: Facebook CSG Het Noordik Noordikslaan

Deldensestraat en omgeving

In de omgeving van de Deldensestraat zijn ze al maanden druk bezig. In de Deldensestraat, Christoffelstraat en Planthofsweg wordt aan de bestrating gewerkt. In de Steffensweg, Clematisstraat en Kamperfoeliestraat wordt het riool vernieuwd en wordt de weg opnieuw ingericht. Dit werk duurt (in fases) tot half maart volgend jaar. Het verkeer wordt omgeleid.

Kaart via bereikbaarheid.andes.nl/almelo

Witvoetenstraat

De Witvoetenstraat is het gehele jaar 2021 afgesloten voor verkeer. Er worden woning gebouwd. De wegafsluiting staat gepland tot en met 23 december. Zodra de woningen klaar zijn, wordt ook de Witvoetenstraat weer hersteld. De Gravenstraat is tijdens de werkzaamheden wel open.

Witvoetenstraat wegwerkzaamheden Almelo
Kaart via LTC World/Andes

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Meer in deze categorie

Verkeer

Ga naar “Vertraging met de trein: zo vaak kwam de trein te laat in Almelo”

Vertraging met de trein: zo vaak kwam de trein te laat in Almelo

Ga naar “Wegenbelasting gaat omhoog: dit betaal je als Almeloër in 2022”

Wegenbelasting gaat omhoog: dit betaal je als Almeloër in 2022

Ga naar “Goedkoop tanken? Dan moet je volgens de ANWB in Almelo zijn”

Goedkoop tanken? Dan moet je volgens de ANWB in Almelo zijn

In onze gids

Ga naar “Gaudi”

Gaudi

 • Grotestraat 133
 • Tapas restaurants
 • 15:00 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “Nielz”

Nielz

 • Marktplein 31
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 00:00
Nielz Almelo

Nu geopend

Ga naar “Bart’s Snelbuffet”

Bart’s Snelbuffet

 • Ootmarsumsestraat 322
 • Snackbars
 • 11:45 - 21:00
Bart's Snelbuffet

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Ariel wasmiddel pods en Lenor Unstoppables 4 stuks € 10,00”

Ariel wasmiddel pods en Lenor Unstoppables 4 stuks € 10,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Groene planten van € 5,99 voor € 4,49”

AH Groene planten van € 5,99 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Velours badjas € 17,99”

Velours badjas € 17,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Oversized hoodiedeken € 14,99”

Oversized hoodiedeken € 14,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Horecamedewerker Cafetaria”

Horecamedewerker Cafetaria

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Taxichauffeur Almelo”

Taxichauffeur Almelo

 • Top Support Nederland BV
 • Parttime
Ga naar “Teamlead Packing”

Teamlead Packing

 • Euro Planit Personeelsdiensten
 • Fulltime