Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefst 16.227 boetes vorig jaar bij deze flitspaal in Almelo

Door Carin Van der Meij 12 februari 2020

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van een flitspaal gaat, zijn we daar iets minder van gecharmeerd. Maar als het puntje bij (flits)paaltje komt, worden er in Almelo flink wat boetes uitgeschreven. En er is één flitspaal in Almelo die voor bijzonder veel boetes zorgt. 

Doe eens een gokje: hoeveel flitsboetes zijn er uitgedeeld in Almelo vorig jaar? Wees snel, want hier komt het antwoord: ‭22.751‬. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Flitsboetes in Almelo

In Almelo staan drie flitspalen, die het blijkbaar erg druk hebben gehad vorig jaar. Waar je moet oppassen? Bij de Wierdensestraat zijn de meeste boetes – 16.227 – uitgedeeld voor te hard rijden. Opvallend hoeveel automobilisten hier dan nog op de bon worden geslingerd, want als je vaker over die weg rijdt hou je je wel aan de snelheid. Of je trapt vlak voor de flitspaal op de rem, wat ook veel automobilisten doen.

De tweede flitspaal van Almelo staat aan de Henriëtte Roland Holstlaan (bij Zwanenberg). Deze zorgt voor in totaal 4835 boetes, waarvan 4539 voor te hard rijden en 297 voor rijden door het rode verkeerslicht.

De derde paal, waar het minst wordt geflitst, staat ook aan de Henriëtte Roland Holstlaan. Deze paal staat vlakbij de kruising met de Weezebeeksingel en de Nijreessingel. Deze flitspaal was vorig jaar goed voor 1688 boetes, waarvan 1175 voor te hard rijden en 513 voor rijden door rood.

In kaart

Bekijk op deze kaart het aantal boetes per flitspaal in Almelo en in de rest van Nederland.

Landelijk totaal iets gezakt

Niet alleen flitspalen in Almelo draaien overuren, ook automobilisten in de rest van het land zijn behoorlijk vaak betrapt op een overtreding. In totaal zijn er vorig jaar bijna 3,7 miljoen flitsboetes uitgedeeld aan hardrijders en automobilisten die door rood licht rijden.

Lees ook:

Huizenprijzen stijgen: dit betaal je gemiddeld voor een huis in Almelo

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Almelo is dat (helaas!) niet...

Dag Ciara, hallo Dennis! Nieuwe storm (en wellicht een vlokje sneeuw)

Sophie Hilbrand was in Almelo en dit is waarom

Ranglijst ‘Beste steden van Nederland’ bekend, op deze plek staat Almelo

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.