Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt eindelijk weer fietsen langs de Plesmanweg

Door Martijn de Lange 18 februari 2020

Het heeft ‘even’ geduurd, maar je kunt nu weer op de fiets langs de Plesmanweg. Ze zijn er al een jaar met de weg bezig. Het nieuwe fietspad is trouwens nog niet helemaal af, maar de hekken zijn al wel aan de kant gezet. Je mag er dus fietsen. En veel mensen maken daar direct al gebruik van.

Op het nieuwe fietspad moet nog een deklaag worden aangebracht. Dat zal binnenkort gebeuren. Op die deklaag wordt dan ook de markering met witte strepen aangebracht. Fietsers kunnen er nu dus weer langs, het overige verkeer moet nog even iets langer geduld hebben. Vanaf vrijdag 1 mei kunnen auto’s en vrachtwagens weer over de beide rijbanen, zo verwacht de gemeente.

Al een jaar werk aan de weg

Vanaf februari 2019 wordt er al gewerkt aan de Plesmanweg. Het gaat om het deel tussen de Kolthofsingel en de Bleskolksingel, ongeveer 600 meter. Op dat stuk zijn de riolering, ondergrondse leidingen, rijbanen en fietspaden vernieuwd. De hoofdweg is een stukje in westelijke richting opgeschoven. En het fietspad is aan de oostelijke zijde (de kant van Bolk en Soweco) aangelegd. Dit fietspad is vier meter breed en heeft twee rijstroken. Ter hoogte van transportbedrijf Bolk zijn maatregelen genomen om de situatie veiliger te maken. Bolk heeft nu een aparte in- en uitrit.

Bomen aan beide kanten

De Plesmanweg wordt later dit jaar ook een stuk groener. Aan beide kanten worden in het najaar in de bermen bomen geplant. Bij de kruising met de Van Riemsdijkweg komt een retentievijver.

Lees ook:

Werkzaamheden Windslaan Almelo

Even opletten: deze wegen in Almelo zijn afgesloten

Ben je al laat, moet je ook nog eens omrijden omdat er uitgerekend op jouw route wegen zijn afgeslot...
wegwerkzaamheden

Nog even omrijden! Werk aan Plesmanweg duurt nog maanden

Automobilisten die vanuit richting Aadorp naar Almelo willen, moeten al enkele maanden omrijden. De ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.