Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden treinreizigers van de twee stations in Almelo

Door Martijn de Lange 21 februari 2020

Treinreizigers zijn steeds positiever over de 396 treinstations in ons kikkerlandje, zo blijkt uit een onderzoek door I&O Research in opdracht van ProRail en NS, waaraan ruim 150.000 reizigers deelnamen. Wij zijn vooral benieuwd naar wat de reizigers van de stations in Almelo vinden; wat krijgen wij als rapportcijfer?

In de enquête van de NS werd aan reizigers gevraagd wat zij vinden van de stations. Vervolgens werd er gekeken hoe vaak een station een zeven of hoger scoorde. Resultaat: 77 procent van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger, tegenover 76 procent in 2018.

Treinstations in Almelo

Hoe scoren ‘onze’ stations? Laten we beginnen bij het drukste station van de twee. Station Almelo krijgt van 63 procent van de reizigers dit station een 7 of hoger. Dat is niet erg hoog, maar in het verleden scoorde Almelo slechter. In 2018 was het 59 procent, in 2014 maar 51 procent. De waardering voor het treinstation van Almelo is dus duidelijk toegenomen.

Almelo de Riet is ook geen hoogvlieger. Hier geeft 58 procent een 7 of hoger. In 2018 was dat 60 procent, iets hoger dus. Maar in 2014 lag het percentage reizigers dat Almelo de Riet een 7 of hoger geeft op 48 procent. Als je dus 2019 vergelijkt met 2014 zijn beide stations vorig jaar beter beoordeeld.

Andere Twentse stations

Het meest favoriete treinstation van Twente is het stationnetje van Delden. Maar liefst 85 procent van de reizigers geeft dit station een 7 of hoger. Delden wordt op de voet gevolgd door Nijverdal, Daarlerveen, Oldenzaal en Wierden.

Enschede-De Eschmarke is het minst favoriet in Twente, hier geeft maar 46 procent een 7 of hoger als rapportcijfer. Ook Glanerbrug, Vroomshoop, Rijssen en dus Almelo de Riet zitten bij de vijf minst populaire treinstations in onze regio. Meer over deze Twentse cijfers kun je lezen bij Tubantia.

Lees ook:

Station Almelo in het donker

Yes! Almelo krijgt nachttrein naar Zwolle en Enschede

Je kent het vast wel: ga je een avondje stappen of naar het theater in Hengelo, Enschede of Nijverda...

Mysterie opgelost: waarom werkt dit watertappunt niet?

Roken vanaf 1 april verboden op treinstations in Almelo

Mysterie opgelost: waarom heeft Almelo geen spoor 1?

Politie redt hond uit tunnelbak spoor in Almelo

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.