Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Almelo

Door Carin Van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 218 van hen komen uit Almelo.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. De cijfers in dit artikel gaan over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

UPDATE: Kijk voor de meest actuele nieuwsberichten en RIVM-cijfers op www.indebuurt.nl/almelo/gezondheid/corona/.

Meldingen in Almelo

In Almelo telden we vorige week (13 oktober) 485 mensen die positief waren getest, dat aantal is nu (20 oktober) opgelopen tot 703. In de afgelopen week zijn er dus 218 nieuwe besmettingen bijgekomen in Almelo, de week ervoor waren het er veel minder: 156.

Het aantal Almeloërs dat in het ziekenhuis opgenomen is (of is geweest) blijft gelijk op 31. Het aantal overleden Almeloërs is opgelopen naar dertien.

Coronapatiënt per helikopter

Het ZGT in Almelo heeft maandag de eerste coronapatiënt voor de IC vanuit een ander ziekenhuis overgenomen. De zieke is met een helikopter overgebracht van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het ZGT heeft de afgelopen dagen al meer corona-patiënten van andere ziekenhuizen overgenomen, maar dat waren geen IC-patiënten. Het ZGT heeft inmiddels ook de opnamestop voor niet-coronapatiënten opgeheven.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Almelo vanaf het begin van de uitbraak tot nu, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden Almeloërs.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Almelo zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Almeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle mensen uit Almelo die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

vacatures Almelo

Opnamestop voorbij: ZGT hervat zorg aan niet-coronapatiënten

Donderdag schreven we op indebuurt dat ZGT tijdelijk alleen nog maar coronapatiënten opneemt. De opn...
Verpleegkundige Angela

Angela werkt op de IC bij ZGT: blijdschap om genezen coronapatiënt

Ook bij ZGT zijn veel medewerkers dag en nacht in actie om corona-patiënten beter te maken. Angela i...
Mondkapje of mondmasker instructie

Een mondkapje dragen? Zo doe je het goed!

Je ziet ze steeds meer op straat, mensen die een mondkapje of mondmasker dragen. Vanaf vandaag, 1 ju...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.