Toen in Almelo: deze schoolklassen waren op tv te zien in De Reünie

Het idee is erg simpel: een schoollokaal is nagebouwd in een tv-studio en oud-klasgenoten halen daarin herinneringen op aan hun schooltijd. Het tv-programma De Reünie was van 2005 tot 2019 te zien op tv. In dit programma kwamen ook drie schoolklassen uit Almelo voorbij. Een overzicht.

Rietmavo Almelo

In 2011 draaide een aflevering om de klasgenoten van de vierde klas van de Rietmavo (jaargang 1978). Je kunt deze aflevering bekijken via deze link: www.npostart.nl/de-reunie/06-11-2011/KRO_1487713.

Een klas vol knokkers, zo schrijft KRO-NCRV: druk in verzet tegen bomenkap, tegen de gruwelijk hondse behandeling die Spaanse zwerfhonden ten deel valt en tegen de dreunen die het leven soms uitdeelt, zoals een ernstig ziek kind en het verlies van een kind. Maar ook een klas die gekenmerkt werd door veel kattenkwaad en prachtige jeugdliefdes.

Kattenkwaad en relaties

De leerlingen haalden flink wat kattenkwaad uit. Vooral de leraren moeten het ontgelden. Er belandt wonderolie in hun koffie en af en toe wordt er lol getrapt met stinkbommetjes. Behalve een aantal leerlingen die elkaar voorzichtig aftasten op het liefdespad, zijn er ook enkele serieuze relaties. Twee jongens hebben zelfs een tattoo laten zetten van hun jeugdliefde.

Lees verder onder de foto >

Rietmavo Almelo (1978) in De Reünie. Foto: still uit video

Francoise tegen bomenkap

Francoise is op school vooral bezig met anderen. Ze trekt zich het leed aan van mensen en dieren. Nu strijdt ze tegen het kappen van vijf bomen in haar straat. Rob Kamphues gaat bij Francoise op bezoek om te kijken of hij kan helpen in het conflict. Francoise heeft ook een andere strijd moeten voeren. Haar zoon krijgt als klein kind een ernstig auto-ongeluk en jaren later wordt hij geveld door kanker.

Peter is begaan met dieren

Peter is zijn hele leven erg begaan met dieren. Tijdens de schooltijd woont hij op een woonboot. Hij kent alle eenden bij naam en zijn huisgenoten zijn een papegaai en een Rotweiler. Peter heet inmiddels Pedro en woont in het zuiden van Spanje. Hij heeft een hondendodingsstation gekocht en omgebouwd tot een kennel. Dat is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen.

Gelorma werd miljonair

Gelorma vertrekt tien jaar geleden met haar baas voor zaken naar Amerika. Die gaan daar zo goed, dat ze binnen twee jaar miljonair zijn. Ze trouwen met elkaar en een aantal jaren leeft Gelorma in grote rijkdom. Toch voelt Gelorma zich niet gelukkig. Ze verlaat haar man en vertrekt naar Nederland. Dan gaat het bergafwaarts.

Van Rhijncollege Almelo

In mei 2008 ging een aflevering van De Reünie over het Van Rhijncollege in Almelo. De klas van 1993 van het Middelbaar Middenstands Onderwijs aan de Bornerbroeksestraat stond daarin centraal. Je kunt deze aflevering bekijken via deze link: www.npostart.nl/de-reunie/25-05-2008/KRO_1289957.

De mooiste herinnering aan dat jaar was volgens de leerlingen de reis naar Istanbul. De Bosporus afvaren en veel drank op de kamers. Hartsvriendinnen Chantal en Maureen hebben aan de reis minder goede herinneringen. Zij kregen slaande ruzie en de vriendschap is abrupt geëindigd. Wat is er precies gebeurd in Istanbul en waren de twee bereid om deze ruzie na vijftien jaar eindelijk uit te praten?

Lees verder onder de foto >

Van Rhijncollege Almelo (1993) in De Reünie. Foto: still uit video

Marnix speelde toneel

Marnix was een markante en graag geziene klasgenoot. Altijd tip top gekleed en op jonge leeftijd al een whiskyliefhebber. Maar wat niet iedereen wist, was dat Marnix al vroeg fanatiek toneelspeelde. Wat is er van zijn ambities terecht gekomen?

Tons vader overleed

En dan had je nog Ton. Zijn vader overleed zes weken voor het eindexamen. De hele klas was diep onder de indruk en kwam naar de begrafenis. Ton werd op negentienjarige leeftijd directeur van het taxibedrijf van zijn vader. In 2008 had Ton (35 jaar) drie bedrijven met zestig man personeel.

Marcel traint in Rusland

Marcel was op school al actief met een eigen reclamebureautje. In de klas viel hij op door zijn lengte en machoverschijning. Met zijn Guard Elite leidde Marcel in 2008 een gevaarlijk leven. Met regelmaat is hij in Rusland te vinden, waar hij antiterreur training geeft aan bodyguards van Russische miljonairs. Rob Kamphues zocht hem op in Moskou.

Christelijk Lyceum Almelo

In april 2016 ging een aflevering van De Reünie over het Christelijk Lyceum Almelo. Deze uitzending kun je terugkijken via deze link: www.npostart.nl/de-reunie/03-04-2016/KN_1679686. In deze klas zat Ellen die 750 kilometer door Afrika fietste en Petra, de moeder van de Europees Kampioen timmeren.

In deze uitzending gaat presentator Patrick Lodiers met Ronald Kremer naar het Afrikaanse land Sierra Leone. Op het hoogtepunt van de ebola-crisis in 2014 vertrekt Ronald naar het zwaar getroffen land. Ronald is noodhulp-coördinator en verpleegkundige bij Artsen zonder Grenzen en geeft in Afrika in een noodhospitaal wekenlang medische hulp en menselijke bijstand aan de vele doodzieke patiënten.

Terug naar Sierra Leone

Ronald doet het werk daar met gevaar voor eigen leven, want het besmettingsgevaar ligt ondanks de beschermende kleding continu op de loer. Patrick gaat met Ronald terug naar Sierra Leone. De locatie van het ziekenhuis is alweer overwoekerd door gewas. Ronald wordt alsnog geraakt door de keiharde realiteit van de vele graven op de nabijgelegen begraafplaats.

Lees verder onder de foto >

Christelijk Lyceum Almelo (1979) in De Reünie. Foto: still uit video

Doodsbang voor overgeven

Ingrid is doodsbang voor overgeven, zowel bij een ander als bij zichzelf. Ze weet dit jaren te verbergen maar de impact op haar leven is enorm: ze twijfelt langdurig over het krijgen van kinderen, wordt geen gymlerares hoewel ze dat graag wil, ze vermagert extreem en slaat op de vlucht wanneer haar man en kinderen ziek zijn.

Door een combinatie van therapie en medicijnen weet Ingrid zich los te maken uit de wurggreep van haar fobie. Naar de Chinees gaan blijft echter lastig; samen met Patrick neemt ze de proef op de som.

Meer Almeloërs op televisie:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Bijna Valentijnsdag

Bij indebuurt Almelo maak je kans op een heerlijke liefdeslunch voor twee!

Wil je winnen! 3 x een liefdeslunch bij Brownies & downieS in Almelo

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Nieuw seizoen De Bachelorette: Stan uit Almelo wil Sylvia Geersen strikken”

Nieuw seizoen De Bachelorette: Stan uit Almelo wil Sylvia Geersen strikken

Ga naar “Terugkijktip: Almelose vlogger test kampeertenten bij extreem weer”

Terugkijktip: Almelose vlogger test kampeertenten bij extreem weer

Ga naar “Pien (16) en Sanne (14) dansen in grote bioscoopfilm: ‘We schrokken wel toen we onszelf terugzagen’”

Pien (16) en Sanne (14) dansen in grote bioscoopfilm: ‘We schrokken wel toen we onszelf terugzagen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Aubergines en courgettes van € 1,98 voor € 1”

Aubergines en courgettes van € 1,98 voor € 1

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Reus wasmiddelen tot en met 80 wasbeurten en Persil en Fleuril van € 43,96 voor € 21,98”

Alle Reus wasmiddelen tot en met 80 wasbeurten en Persil en Fleuril van € 43,96 voor € 21,98

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Heftruckchauffeur (dagdienst)”

Heftruckchauffeur (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Logistiek medewerker (dagdienst)”

Logistiek medewerker (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Portioneer (2-ploegen)”

Medewerker Portioneer (2-ploegen)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Parttime

Topper

Ga naar “Monteur Buitendienst (dagdienst)”

Monteur Buitendienst (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)”

CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

 • Schelfhorstpark
 • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Carnaval in Almelo 2023”

Carnaval in Almelo 2023

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Stadhuis Gemeente Almelo
 • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

 • Theaterhotel Almelo
 • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Jazz at the bieb”

Jazz at the bieb

 • Bibliotheek Almelo
 • 5 februari 2023