Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sophie Hilbrand was in Almelo en dit is waarom

Door Martijn de Lange 6 februari 2020

Als je inkopen hebt gedaan op de donderdagmarkt in Almelo, of daar lekker een gebakken visje hebt gehaald, heb je haar kunnen zien. Sophie Hilbrand was in Almelo voor tv-opnames.

Sophie is in Almelo voor het tv-programma Opstandelingen van BNNVARA. Het programma gaat over mensen die strijden tegen lokaal bestuurlijk onrecht. Over mensen die tegen muren aanlopen als ze iets willen regelen met de gemeente. En daar hebben de programmamakers in Almelo een paar voorbeelden van gevonden.

Broodje bij de Brug

Denk aan de kwestie rond Richard Quick, die jarenlang met de gemeente in de clinch heeft gelegen over een vergunning voor zijn zaak Broodje bij de Brug in Aadorp. En ook antiekhandelaar Henk Stegehuis komt voorbij. Hij had een langslepend conflict met de gemeente rond vermeende illegale poorten tussen zijn pand en dat van restaurant Dock 19 aan de Haven Noordzijde.

Terras Het Wetshuys

In de aflevering over Almelo komt ook de terraskwestie rond Het Wetshuys aan bod. Hier zien we volgens de makers van het programma de omgekeerde wereld: burgers die, via de informele weg zaakjes juist wel regelen, een vorm van vriendjespolitiek. Het item draait om de terrassen van de horecazaak in de Grotestraat.

Sophie komt vaker

Je kunt Sophie Hilbrand en haar team de komende tijd nog vaker tegenkomen in Almelo. Ze zijn nog niet klaar met de opnames. Er zijn in totaal zeven opnamedagen in Almelo gepland, waarvan deze donderdag de derde was. De uitzending van Opstandelingen over Almelo komt in mei of juni op televisie.

Lees ook:

Valentijn-sushibox

Win! indebuurt verloot 3 Valentijn-sushiboxen!

Hou je van sushi? En lijkt het je dan ook leuk om samen met je geliefde een sushibox leeg te smikkel...

Doen! Ga zelf 3D printen met chocolade in Almelo

DJ Bart uit Almelo: ‘Mijn vrienden rekenen in het weekend nooit op mij’

Diamonds are a girl’s best friend: 7 x juweliers in Almelo

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.