Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkje backstage! Zo gingen de opnames van GTST in Preston Palace

Door Martijn de Lange 21 oktober 2020

Twee afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden hebben deze week een Almeloos tintje. Er zijn namelijk diverse spannende en belangrijke scènes opgenomen in onze stad. Vijf acteurs en de crew van GTST maakten opnames op de indoor kermis van Preston Palace in Almelo. Wil je weten hoe het er achter de schermen aan toe ging? Bekijk de video met backstage-beelden! 

De opnames van GTST in Almelo waren al maanden geleden. De scènes waren oorspronkelijk bedoeld voor de zomercliffhanger, maar door de coronacrisis is het vorige seizoen eerder gestopt. De opnames in Almelo zijn op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober te zien in GTST, om 20.00 uur op RTL4. De twee afleveringen zijn ook terug te kijken via RTL XL.

’s Nachts filmen

“Het nadeel is dat we ’s nachts filmen”, vertelt Ferri Somogyi die in GTST de rol van Rik de Jong speelt. “Het is nu midden in de nacht, heel bizar.” “Niet echt mijn persoonlijke favoriet, want je moet heel fit zijn”, zegt Bertrie Wierenga (Shanti Vening). “Er is gelukkig make-up, dat is wel belangrijk.” Ook is er koffie voor iedereen, heel veel koffie, om wakker te blijven tijdens de nacht.

In een aantal scènes dansen de acteurs op Greased Lightning, als onderdeel van het huwelijksaanzoek van Rik aan Shanti. “We hebben net een dansje opgenomen”, vertelt Shanti in de backstage-video. “Dat was hartstikke leuk. Maar het is wel een beetje wennen voor Goede Tijden, Slechte Tijden, want het voelt een beetje als een soort musical-dingetje dat je ineens neer moet zetten.” Ferry had wel wat moeite met het dansen. “Ik ben ongeveer de houterigste hark van de hele serie, maar ik doe mijn best”, zegt Ferry.

Tekst gaat verder onder de video.

Gisterenavond zagen we een wel heel bijzondere en sensationele aflevering. Vette locatie: check. Romantische dans:…

Posted by GTST on Wednesday, October 21, 2020

Stuntmannen

“Er zijn ook stunts die we opnemen”, vertelt Marly van der Velden (Nina Sanders). “De acteurs doen eigenlijk het werk dat niet levensbedreigend is, en zodra het levensbedreigend wordt, dan komen de stuntmensen ervoor in de plaats.”

“Wat wij meestal doen, is de aanloop naar de stunt”, zegt Everon Jackson Hooi (Bing Mauricius). “Dat filmen ze dan wel met onszelf.” “Je moet dan ook nog wel vallen, maar dat is altijd het laatste gedeelte van een val, of juist het begin”, zegt Marly. Everon: “En dan komt de body double erin, de stuntman, en die klaart echt de klus.”

“Er zijn heel veel mensen in de weer om ervoor te zorgen dat alles veilig is en goed verloopt, zodat er absoluut niets fout kan gaan”, laat Dorian Bindels (Daan Stern) weten in de backstage-video.

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

GTST opgenomen in Preston Palace in Almelo

Kijktip! Spannende scènes GTST opgenomen in Preston Palace

Ben je verslaafd aan je dagelijkse portie drama in Goede Tijden Slechte Tijden? Dan moet je vooral j...
Jordy uit Almelo doet mee aan First Dates

Jordy uit Almelo in First Dates: ‘Ik probeer mijn accent te verbloemen’

In het tv-programma First Dates zoeken singles naar de ware liefde. Ook de 30-jarige Jordy Weijermar...
Bioscoop Varossieau in Almelo

Toen in Almelo: bioscoop Varossieau, die ene met de lastige naam

Als je naar de film wilt in Almelo, dan ga je naar Movie Unlimited aan het Catharina Amaliaplein. Vo...

adv.