Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ilse DeLange wint Edison voor haar nieuwste album

Door Martijn de Lange 11 februari 2020

Gefeliciteerd Ilse! Maandagavond kreeg ‘onze’ Ilse DeLange een Edison, voor haar album ‘Gravel & Dust’. De 42-jarige zangeres uit Almelo was zichtbaar ontroerd toen ze de prijs in ontvangst nam. 

‘Gravel & Dust’ is het meest recente album van Ilse DeLange. De plaat is uitgeroepen tot beste album door een Nederlandse artiest van het afgelopen jaar. Uit het jury-rapport: “Bij het luisteren van Gravel & Dust hoor je dat dit is wat Ilse DeLange moet doen: countryliedjes maken. Ze ademt het genre, dit is waarmee ze op haar best is en dat is terug te horen in elke track.” Volgens de jury is ‘Gravel & Dust’ haar meest pure en oprechte album dat ze ooit gemaakt heeft.

Negende Edison

Het is alweer de negende Edison-award voor Ilse. Vorig jaar kreeg ze de Edison-oeuvreprijs. Als solo-zangeres viel ze in 1999, 2001 (tweemaal), 2004, 2009 en 2011 ook al in de prijzen op het muziekgala. Met The Common Linnets won ze in 2015 een Edison. De prijsuitreiking van de Edisons was dit jaar in de Gashouder in Amsterdam en werd gepresenteerd door cabaretier Najib Amhali.

Optredens van Ilse

Mocht je Ilse DeLange willen zien optreden? De meeste concerten van haar clubtour zijn al uitverkocht. Ook voor de show op 21 maart in Enschede zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Op 12 september is Tuckerville op het Rutbeek bij Enschede. Tijdens haar eigen festival treedt Ilse zelf natuurlijk ook op, net als artiesten als Guus Meeuwis, Danny Vera, Suzan & Freek en Krezip.

Lees ook:

Bertus Oet Almelo - Wie is Wie

[VIDEO] Bekijk hier de nieuwe carnavalshit van Bertus Oet Almelo

Zijn eerste hit was 'As 'ie geen tand in de bakkes hebt'. En Bertus Oet Almelo is nu terug, met zijn...
Sophie Hilbrand in Almelo

Sophie Hilbrand was in Almelo en dit is waarom

Als je inkopen hebt gedaan op de donderdagmarkt in Almelo, of daar lekker een gebakken visje hebt ge...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.