Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Finkers-film blijft succes: weer mijlpaal voor ‘De Beentjes’

Door Martijn de Lange 24 februari 2020

Het succes van De Beentjes van Sint-Hildegard houdt maar aan. De Twentse film heeft inmiddels de volgende mijlpaal bereikt: 200.000 bezoekers. En dat in slechts anderhalve week! 

De bioscoopzalen in Twente en de rest van Nederland zitten vol bij De Beentjes van Sint-Hildegard. De film met Herman Finkers ging op 13 februari in première. En afgelopen donderdag werd al bekend dat de film goud is, 100.000 bezoekers. Na het carnavalsweekend is dat aantal alweer verdubbeld, de teller staat nu op 200.000 bezoekers. Heb jij hem al gezien?

‘De Beentjes’ staat al sinds de première op nummer 1 in de Bioscoop Top 20, gevolgd door het oorlogsdrama 1917 en de sciencefictionfilm Sonic.

Dat is mi'j ok wat. De Beentjes van Sint-Hildegard heeft al 200.000 bezoekers! 🎥

Geplaatst door De Beentjes Van Sint-Hildegard op Maandag 24 februari 2020

5000ste bezoeker in Almelo

Bij Movie Unlimited in Almelo werd donderdagavond de 5000ste bezoeker van de film in het zonnetje gezet. Dit echtpaar kreeg een bos bloemen en een speciaal love-arrangement.

Wauw!Movie Unlimited Almelo heeft gisteravond de 5000e bezoeker voor de film De Beentjes van Sint Hildegard mogen…

Geplaatst door Movie Unlimited Bioscoop Almelo op Vrijdag 21 februari 2020

De Beentjes van Sint-Hildegard

De Beentjes van Sint-Hildegard is het bioscoopdebuut van Herman Finkers. Hij herschreef ook het – van oorsprong Tsjechische – scenario van deze tragikomische film. Het verhaal gaat over veearts Jan (gespeeld door Herman Finkers). Hij is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt.

Gedda ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als Jan bijvoorbeeld een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan zulke rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen.

Lees ook:

[VIDEO] Carnaval op z’n Twents volgens Herman Finkers

Een echte carnavalsstad is Almelo niet, maar rondom Almelo valt er genoeg te beleven. Denk aan Borne...

Wow! Na een week al Gouden Film voor ‘De Beentjes’

Met Herman Finkers naar zijn eigen film? Het kan in Almelo!

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.