Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Emma uit Almelo klaar voor live-show The Voice

Door Martijn de Lange 14 februari 2020

Het is zover. Vanavond staat Emma Boertien uit Almelo in de live-shows van The Voice of Holland. Van de zes artiesten die vanavond optreden, gaan er vier door naar de halve finale. 

De 17-jarige Emma zit in team Waylon net als Stef en Robin. Van haar coach Waylon heeft Emma vooral geleerd om sterk in haar schoenen te staan. “Door hem voel ik me wat veiliger op het podium.” En ook de drie finalisten van Ali B treden vandaag op, dat zijn Ayoub, Daphne en Fatima. Van deze zes gaan er dus maar vier door, een spannende dag dus  voor Emma!

My Way

Tijdens de eerste ronde (Blind Audition) zong ze My Way van Frank Sinatra. “De tranen van Waylon na dit nummer, dat was mijn hoogtepunt tot nu toe in The Voice”, zo vertelt Emma in Metro. “Omdat ik iemand die verstand heeft van muziek, kon raken. Ik zong eigenlijk My Way van Herman Brood. Van hem kende ik het liedje vooral via mijn ouders.”

Tijdens The Battles zong Emma het nummer Somewhere Only We Know van Keane. Ze deed dat tegen medekandidate Zorah. Bij The Knockouts vertolkte Emma het nummer The Voice Within van Christina Aguilera.

Na vanavond?

Laten we hopen dat Emma vanavond een plek verdient in de volgende ronde. Hoe dan ook: na vanavond zijn bij The Voice in totaal nog acht kandidaten in de race. Zij strijden in de halve finale in vier cross-battles tegen elkaar. Die battles worden door loting bepaald. Het is door deze cross-battles mogelijk dat de ene coach twee kandidaten in de finale heeft en de ander geen. De finale van het tiende seizoen van The Voice of Holland is op vrijdag 28 februari.

K3

Emma is leerlinge op Het Noordik. Ze zit op de havo in een speciale acteursklas. In maart vorig jaar won ze The Voice of Almelo in het Theaterhotel in Almelo. De jonge Almelose hoopt met haar muziek de wereld te kunnen rondreizen. Dat wil ze al toen ze nog klein was. “Toen wilde ik in K3 zingen haha”.

Hoewel ze enorm druk is met The Voice, heeft Emma ook wel tijd voor andere leuke dingen. Zo deed ze afgelopen weekend nog mee aan de Open Mic van ZINiN talent 2020, dat deed ze samen met haar band.

Lees ook:

Edison voor Ilse DeLange

Ilse DeLange wint Edison voor haar nieuwste album

Gefeliciteerd Ilse! Maandagavond kreeg 'onze' Ilse DeLange een Edison, voor haar album 'Gravel & Dus...

[VIDEO] Bekijk hier de nieuwe carnavalshit van Bertus Oet Almelo

Sophie Hilbrand was in Almelo en dit is waarom

Emma (16) uit Almelo ronde verder in The Voice of Holland

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.