Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ranglijst ‘Beste steden van Nederland’ bekend, op deze plek staat Almelo

Door Martijn de Lange 4 februari 2020
Vastgoedadviseur JLL heeft een ranglijst uitgebracht die laat zien wat de beste steden zijn om te wonen. Wij zijn natuurlijk benieuwd waar we Almelo terugvinden op de lijst. Nou, lees maar mee.Voor de ranglijst vergeleek JLL 84 Nederlandse gemeenten met elk meer dan 50.000 inwoners, meldt RTL Nieuws. Er is onder meer gekeken naar demografische groei, de prijzen van woningen, bereikbaarheid en veiligheid. De vastgoedadviseur probeert daarmee in kaart te brengen welke steden interessant zijn voor beleggers.

De top

Eerst even naar Amsterdam, want onze hoofdstad staat op plek één in de zogenoemde Residential Ranking 2020, vooral door de economische groei in de stad, de bereikbaarheid en het aantal voorzieningen. Op twee, drie en vier staan respectievelijk Utrecht, Delft en Amersfoort. Op vijf zien we Zwolle staan.

En Almelo?

We vinden Almelo terug op plek 76 van de 84 steden. Ergens onderaan dus. En wat vinden we daarvan? Ja, de grote steden hebben natuurlijk meer winkels, voorzieningen en er is meer economische bedrijvigheid. Maar hé, wonen in Almelo heeft genoeg pluspunten.

Je struikelt hier niet over de toeristen, je kunt hier alles zo ongeveer fietsend af en staat dus niet dagelijks uren in de file. En ook hier hebben we gewoon supertoffe evenementen als de RopaRun, Heavenz Festival, Ruiterdagen en de Profronde Almelo.

Woningprijzen

En kijk eens naar de prijzen die je hier betaalt voor een woning. Zijn ze in Amsterdam en Utrecht maar wat jaloers op, hoor. Voor het bedrag waarvoor je in grote steden een piepkleine bovenwoning koopt, koop je hier een volledige woning. Dus niks, geef mij maar Amsterdam. Geef ons maar Almelo!

Bekijk hier de top vijfentwintig van beste woonsteden.

Lees ook:

Almelo met mooie lucht

Genieten! Jullie zetten Almelo weer prachtig op de foto

We struinen zo vaak mogelijk Instagram af op zoek naar jullie mooie plaatjes van Almelo. En met succ...

Dit is er allemaal te doen in Almelo in de maand februari

Zoveel nieuwbouwwoningen kwamen er in 2019 bij in Almelo

5 x nieuwe en verdwenen winkels in Almelo in januari 2020

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.