Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Broers uit Irak beginnen kapperszaak in hartje Almelo

Door Martijn de Lange 27 mei 2020

Een nieuwe kapperszaak in hartje Almelo. Aan de Grotestraat zit nu Kapsalon Jameel. Je wordt daar geknipt door Saeed Alkhudher (25). Maar wie is dan die Jameel, waarnaar de kapperszaak is vernoemd? Dat is Saeeds jongere broertje Jameel (17), die nog een kappersopleiding volgt. “Hij gaat ook in de zaak werken.”

We bellen met Talal Alkhudher (19), hij is een broer van Saeed en Jameel. “Ja, we komen uit een groot gezin”, vertelt hij. “We zijn in totaal met acht kinderen thuis. Samen met Saeed en Jameel ga ik het kappersvak in. Drie broertjes en zusjes van mij zitten nog op de basisschool, een is verpleegkundige en eentje krijgt een uitkering.”

Gevlucht uit Irak

Het gezin komt van oorsprong uit Irak. Talal vertelt: “Mijn vader is vijf jaar geleden gevlucht naar Nederland. Hij werd bedreigd en was daar niet langer veilig. Hij had gehoord dat Nederland een goed land is voor kinderen. Daarom ging hij naar Nederland.” Talals vader kwam eerst terecht in Limburg, na drie maanden kon hij een woning krijgen in de Brabantse plaats Roosendaal. Daar woont de familie nu samen.

Tekst gaat verder onder de foto’s. 

Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Familie rondom Almelo

Waarom dan een kapperszaak in Almelo? “We hebben veel familie wonen in de buurt van Almelo. Daarom willen we graag die kant op. Saeed en ik wonen daar al. Ons broertje Jameel komt deze zomer naar Almelo en gaat dan verder met de kappersopleiding aan het ROC van Twente. De kapperszaak is opgezet door onze vader en we gaan er alle drie in werken. Ik denk dat op termijn ook onze vader en moeder met de andere kinderen naar Almelo komen.”

Pand snel geregeld

De Grotestraat is niet de goedkoopste straat van Almelo. Waarom uitgerekend daar een kapsalon? “Ik liep door Almelo op zoek naar een geschikt pand voor onze zaak. En toen zag ik dit pand in de Grotestraat. Ik heb de makelaar gebeld die op de posters stond en het was snel geregeld. Het is een drukke straat, centraal in Almelo en ik denk dat er veel mensen langs onze zaak komen.” Er zijn in Almelo al veel kapperszaken, maar volgens Talal kan er nog wel eentje bij. “We doen ook bijzondere kapsels, alles kan bij ons. En we zijn niet duur, we knippen mannen voor 10 euro en vrouwen 15 euro. ”

Tekst gaat verder onder de video. 

In de Grotestraat

De kapsalon zit middenin het centrum van Almelo, aan de Grotestraat 125. De zaak zit tussen Gastrobar en opticien Berkhof. In het pand zat een paar jaar geleden Banketbakkerij Bianca, een bakkerszaak met lunchroom erbij. Ook hebben op dit adres onder meer uitzendbureau In Person en Hairshop Renette gezeten, een winkel in kappersbenodigdheden. De laatste jaren stond het pand leeg.

Banketbakkerij Bianca
Archief-foto: Google Streetview

Meer over Kapsalon Jameel ontdekken?

Kapsalon Jameel kappers

Gesloten09:00 - 18:00

Grotestraat 125, Almelo

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

T&R Badkamers in Almelo

Nieuw in Almelo: een badkamerzaak in de binnenstad

Het is een lastige tijd voor veel winkeliers en bedrijven. Toch zijn er ook nu ondernemers die een z...

Almelo heeft er een nieuwe elektronicazaak bij

Nieuwe service: je kunt bij deze opticien privé shoppen

Nieuwe Italiaanse trattoria in Almelo: ‘Bij ons geen tostiham en pizza Hawaii’

Snackbar in Almelo overgenomen: patat met snack voor 2 euro

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.