Kijktip: Deze 3 Almeloërs laten zich een jaar opsluiten voor tv-programma

Een jaar lang afgesloten zijn van de buitenwereld. Geen contact met vrienden, familie of geliefden én met veertig onbekenden de strijd aangaan om een miljoen euro te winnen. Zou jij het kunnen? Eén ding is zeker: drie inwoners van Almelo gaan het proberen!

Veertig Nederlanders doen mee aan het nieuwe programma Een jaar van je leven van SBS6, onder wie drie Almeloërs. Het gaat om Gerry, Jan Willem en Mirthe. Wie zijn zij en waarom doen ze mee? Je leest het hier:

Gerry Chukri (30)

Gerry vindt zichzelf grappig, spontaan en empathisch. Ze staat stevig in haar schoenen en is altijd zelfverzekerd, met of zonder make up. Gerry is een aanpakker die niet graag stilzit en ook anderen graag aan het werk zet. Een creatieve geest die zorgzaam is, maar ook gul. Zo maakt ze in haar vrije tijd graag trouwboeketten om geliefden een belangrijk stukje van de mooiste dag van hun leven te geven.

Zelf is Gerry nu een klein jaar vrijgezel. Dus een partner zal ze niet gaan missen in het huis. Haar drie neefjes en nichtje wel. Familie is namelijk erg belangrijk voor Gerry. Ze zorgt goed voor haar lichaam en eet nu zo’n vier jaar vegetarisch. Ze vindt het heerlijk om rond te lopen in de vrije natuur en zichzelf helemaal te verliezen in het dansen. Voor haar werk is Gerry verzorgster op een woongroep

Lees verder onder de foto >

Gerry Chukri uit Almelo doet mee aan ‘Een jaar van je leven’. Foto: William Rutten

Kijken waar de grens ligt

Gerry wil het tv-programma vooral gebruiken om te ontdekken waar haar eigen grens ligt. Ze zou het fijn vinden om zich makkelijker open te stellen voor anderen en om meer te laten zien wie zij echt is. Wat iedereen zeker gaat zien van Gerry is dat ze heel slecht tegen haar verlies kan.

De één miljoen euro zou Gerry meteen investeren in de aankoop van een pand. Een plek die ze kan delen met meerdere mensen. Zodat ze iets kan doen aan de woningnood en anderen mensen kan helpen. En natuurlijk krijgt haar familie ook een belangrijk aandeel.

Jan Willem Valk (63)

Jan Willem is een rustige einzelgänger, maar tegelijkertijd is hij niet bang om de leiding te nemen. Hij heeft veertig jaar een eigen bedrijf gehad en is momenteel nog actief als geluidstechnicus voor bands en bedrijfsfeesten. Hij is het dus wel gewend om met veel herrie aan de knoppen te draaien.

Muziek is niet alleen zijn werk, maar ook zijn grote passie. Hij leeft helemaal op als hij losgaat op zijn drumstel. Maar kan ook de totale stilte opzoeken op zijn meditatiekussen. Als hij echt helemaal wil ontspannen, gaat hij naar Thailand. Daar kan hij elk moment naartoe, want hij is vrijgezel en hoeft dus met niemand rekening te houden.

Lees verder onder de foto >

Jan Willem Valk uit Almelo doet mee aan ‘Een jaar van je leven’. Foto: William Rutten

Een jaar om te sporten

Jan Willem heeft altijd al een keer mee willen doen aan een realityprogramma en Een jaar van je leven voelde voor hem als de perfecte kans. Al zal hij het komende jaar wel zijn broer, vader en vriendinnen gaan missen. Een jaar lang in afzondering leven betekent ook een jaar lang geen excuus hebben om niet te sporten. Wat hij eigenlijk wel moet doen, want hij vindt honderd kilo een kilo of tien te veel.

Met het bedrag van één miljoen euro kan Jan Willem meteen de hypotheek op zijn huis aflossen, zodat hij een deel van het jaar in Thailand kan wonen. En dan blijft er ook vast nog wel iets over om lekker op een Harley-Davidson te stappen en langs de Amerikaanse westkust te toeren. Lekker rock-‘n-roll! 

Mirthe Hazenberg (26)

Mirthe voelt zichzelf een klein beetje een hippie. Ze is open minded, down to earth en een tikkeltje gek. Ze is qua normen en waarden gevormd door haar christelijke opvoeding, maar sinds haar vijftiende volgt ze haar eigen gevoel. Want religie geeft in haar ogen, geen antwoord op alle chaos in de wereld.

Mirthe heeft haar werk als assistent officemanager bij een IT-bedrijf opgezegd, omdat ze toe was aan iets anders. Die sabbatical gaat nu over in haar deelname aan Een jaar van je leven. Ze is veel bezig met gezond eten en vindt het belangrijk om in balans te zijn wat betreft gezond eten, sporten en plezier.

Lees verder onder de foto >

Mirthe Hazenberg uit Almelo doet mee aan ‘Een jaar van je leven’. Foto: William Rutten

Op zoek naar de liefde

Mirthe is vrijgezel, maar smacht naar liefde. Ze zou het heerlijk vinden om in het huis de liefde van haar leven te ontmoeten, met wie ze eindeloos kan dansen op een playlist vol techno, country, R&B en Top 40-muziek.

Voor Mirthe is Een jaar van je leven de perfecte manier om het back to basic leven te ervaren en haar hippie vibe nog meer te omarmen. Als ze dan als winnaar naar buiten stapt, bouwt ze van dat miljoen een eigen fitness camper, waarmee ze sportles gaat geven ‘waar de wind haar ook maar brengt’.

Eén miljoen euro

Wat gaan deze drie Almeloërs eigenlijk doen in het programma? Volgens producent Talpa gaan veertig Nederlanders gedurende 365 dagen de strijd aan met elkaar. Komt je dit formaat bekend voor? Klopt: het programma is een mix van Big Brother en Utopia. Ook dat waren programma’s van Talpa.

Het doel van de kandidaten is om één miljoen euro te winnen. Maar of dat bedrag ook echt uitgekeerd wordt aan de winnaar is nog de vraag. Op de locatie zijn alleen de hoogstnodige basisvoorzieningen aanwezig. Met opdrachten kunnen de deelnemers geld verdienen voor hun huishoudpot.

Lege huishoudpot

Is die pot leeg, maar wil de groep toch iets bestellen? Dan kunnen ze de grote prijzenpot van een miljoen euro inzetten. Het gevolg is dan wel dat aan het eind van het jaar de uiteindelijke winnaar met een lagere prijs naar huis gaat. Tijdens eliminatieopdrachten worden deelnemers naar huis gestuurd, zodat de groep van veertig steeds kleiner wordt.

Lees verder onder de video >

Een jaar van je leven

Benieuwd of Gerry, Jan Willem óf Mirthe met het geldbedrag naar Almelo terugkeert? Vanaf maandag 5 september zie je elke dag om 18.20 uur op SBS6 hoe zij het doen. Op zondag 4 september is er een kick-off om 21.30 uur, waarmee Een jaar van je leven officieel wordt afgetrapt. Op Videoland kun je vanaf 4 september non-stop de ontwikkelingen volgen via twee livestreams.

Meer shownieuws uit Almelo:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

 • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Win een nachtje weg!

Wil je er lekker een nachtje tussen uit? Doe mee aan onze winactie!

Winnen! indebuurt verloot een bon voor een nachtje weg

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Sneeuw, zon of regen? Dit doet het weer in Almelo in december 2022”

Sneeuw, zon of regen? Dit doet het weer in Almelo in december 2022

Ga naar “Deze kringloopwinkel in Almelo zet de verwarming uit: ‘Trek maar een dikke jas aan’”

Deze kringloopwinkel in Almelo zet de verwarming uit: ‘Trek maar een dikke jas aan’

Ga naar “Nomineren maar! Welke Almeloër is jouw kerstengel en verdient een mooi kerstgeschenk?”

Nomineren maar! Welke Almeloër is jouw kerstengel en verdient een mooi kerstgeschenk?

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Aardappelen 1+1 gratis”

Aardappelen 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Assemblagemedewerker, Benchmark Electronics”

Assemblagemedewerker, Benchmark Electronics

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “catering medewerker”

catering medewerker

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Doelenkerstmarkt”

Doelenkerstmarkt

 • 11 december 2022
Ga naar “EK Kickboksen in Almelo”

EK Kickboksen in Almelo

 • Topsportcentrum IISPA
 • 28 januari 2023
Ga naar “Jingle Ball”

Jingle Ball

 • Hof 88
 • 16 december 2022
Ga naar “Kerstmiddag bij Proeflokaal België”

Kerstmiddag bij Proeflokaal België

 • Proeflokaal België
 • 24 december 2022