Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huizenprijzen stijgen: dit betaal je gemiddeld voor een huis in Almelo

Door Carin Van der Meij 12 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Almelo is dat (helaas!) niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt nu met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst 308.000 euro. Tenminste, in de meeste gemeenten (326 van de 389).

Gemiddelde verkoopprijs in Almelo

Helaas: ook Almeloërs hebben dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Almelo werd in 2019 gemiddeld 210.000 euro neergelegd voor een koopwoning. Even in perspectief: dit is 18.600 euro meer dan het jaar ervoor. In 2018 kostte een woning in Almelo gemiddeld nog 191.400 euro. De prijzen zijn in een jaar tijd met 9,7 procent gestegen.

Een schrale troost: in alle gemeenten rondom Almelo zijn de woningen (gemiddeld) duurder dan bij ons. Uitschieter is Wierden, daar zijn de prijzen 12,1 procent gestegen en kost een koopwoning gemiddeld 311.000 euro. Tubbergen is met een gemiddelde woningprijs van 317.500 euro de duurste gemeente van Overijssel.

Landelijk

Ja, de gemiddelde koopsom in Almelo is jammer dus genoeg gestegen. Maar een klein lichtpuntje: het kan erger. Bloemendaal is de duurste gemeente in ons land. Voor een bestaande woning werd daar gemiddeld 832.000 euro betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld 155.000 euro betaald.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Almelo en in de rest van Nederland:

Lees ook:

Oproep! Mogen we bij jouw huis in Almelo binnenkijken?

Wekelijks geven we je een virtuele tour door een bijzondere woning in Almelo. Heb je nou zelf een fa...

Zoveel nieuwbouwwoningen kwamen er in 2019 bij in Almelo

Cijfers! Zo lastig is het om een huis te kopen in Almelo

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.