Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wat je kunt doen met jouw plannen om te verduurzamen

Aangeboden door Energiek Almelo 20 oktober 2020

We weten het allemaal: energiezuinig wonen en leven is op dit moment hot! Toch is nog niet iedereen zich daar bewust van. Jij wel? En zit je er al een tijdje aan te denken om samen met anderen aan de slag te gaan met energiebesparing of energieopwekking, maar blijft dit altijd bij een plan? Vanaf nu kun je met Energiek Almelo verder worden geholpen met je plan. We leggen je uit hoe.

Herinner je je die momenten nog dat het tijdens een feestje vaak ging over verduurzamen? Een leuk gespreksonderwerp natuurlijk: hoe kun je zoveel mogelijk energie besparen? Of is het een idee om collectief zonnepanelen te kopen met je buren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Veel van deze mooie plannen om te verduurzamen, blijven steken bij slechts een plan, een wens, een droom of een idee.

Krachten bundelen

Maar hoe mooi zou het zijn als we onze krachten én ideeën kunnen bundelen en zo het verschil maken! Energiek Almelo helpt daarbij. Wil jij aan de slag met energiebesparing of energieopwekking? Bijvoorbeeld door collectief zonnepanelen in te kopen met je buren of door met je wijkgenoten een elektrische deelauto aan te schaffen? Energiek Almelo brengt mensen met een duurzame ambitie met elkaar in contact en ondersteunt in de uitwerking en realisatie van de plannen. Wat denk je bijvoorbeeld van een collectieve inkoopactie van zonnepanelen in de wijk? Of de aanschaf van een elektrische deelauto? Of hoe zou je het vinden om samen met je buren jullie woningen energiezuiniger maken?

Initiatieven verder helpen

Energiek Almelo is een initiatief van verschillende organisaties in samenwerking met de gemeente Almelo. Samen met bewoners, organisaties en bedrijven willen zij stappen zetten naar een mooier en duurzamer Almelo. “Met deze oproep kijken we of er bij de inwoners van Almelo animo is om in de wijken aan de slag te gaan met energiebesparing of energieopwekking”, vertelt Loet van der Heijden, van Natuur en Milieu Overijssel. “Veelal hebben mensen wel ideeën, maar meestal blijft het daar dan bij. Wij gaan proberen die initiatieven verder te helpen. Door samen te werken kunnen we meer bereiken en ook mensen met een laag inkomen laten profiteren van de voordelen van verduurzaming. We hopen dat we in enkele wijken concrete energie initiatieven verder kunnen helpen”.

Zo doe je mee

Wil jij ook niet blijven steken bij een goed idee, maar samen met de wijk- of dorpsgenoten écht aan de slag? Neem dan vóór 7 november contact op met Energiek Almelo via [email protected] en vul hier een keuzemenu in!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Energiek Almelo. Meer over Energiek Almelo ontdekken?

Energiek Almelo

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.