Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze mooie acties ontstaan in Almelo in tijden van nood

Door Martijn de Lange 6 april 2020

Het is een bizarre tijd, waarin we moeten oppassen dat mensen niet vereenzamen door een gebrek aan sociaal contact of dat ze in de problemen komen door een gebrek aan inkomsten. Het is mooi om te zien dat er in Almelo diverse acties zijn ontstaan om mensen in nood te helpen. Heb je een aanvulling? Mail dan naar [email protected].

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Voedselpakketten uitgedeeld

We kennen allemaal de voedselbank, maar er zijn meer initiatieven op dat gebied. Kringloopwinkel Het Gulle Goed heeft afgelopen weekend opnieuw voedselpakketten uitgedeeld aan gezinnen met weinig geld in Almelo. Zo’n 70 gezinnen zijn zaterdag geholpen, 230 mensen in totaal. En extra leuk: de vrijwilligers achter de actie werden zelf ook verras, door een klant van de kringloopwinkel die als clown langskwam.

Ook clowns moeten eten.'k Was vandaag weer even bij het Gulle Goed. De uitdeling van de speciale coronacrisispakketten (heel veel vers voedsel!) was in volle gang.

Geplaatst door Mirjam Pool op Zaterdag 4 april 2020

Spelers Heracles bellen oudere fans

Een leuke actie van Heracles: spelers en technische staf hebben afgelopen week gebeld met alle seizoenskaarthouders van 75 jaar en ouder. Dat zijn er ongeveer 200. De spelers belden voor een gesprekje, even horen hoe het met de fan in kwestie gaat. Dat is toch een lief gebaar van de club?

Afgelopen week hebben spelers en de technische staf alle seizoenkaarthouders van 75 jaar en ouder (ongeveer 200) gebeld…

Geplaatst door Raymond Alfons op Zondag 5 april 2020

Muziek voor de ouderen

Nu de verzorgingshuizen op slot zitten, is er voor de bewoners maar weinig vertier. Gelukkig zijn er muzikanten, zoals Gerben Ekkelboom (G-Trumpetty), die buiten een optreden geven voor de ouderen. Gerben deed dat onder meer bij TMZ-locatie Het Meulenbelt in Almelo. Bekijk hieronder de video:

Een warme maaltijd thuis

Bij De Eethoek in Almelo kunnen mensen met weinig inkomen terecht voor een warme maaltijd. Nu de gezamenlijke maaltijden niet door kunnen gaan, bezorgen de vrijwilligers de gratis maaltijden aan huis. Maar daar gaat veel organisatie en extra geld in zitten. Hoe mooi is het dan dat vanuit allerlei kanten hulp wordt aangeboden, onder meer door fans van Heracles die 425 euro bijdragen aan het initiatief.

Dag Lieve Mensen,Mijn weekend kan niet meer stuk.Na de noodoproep ging het in treinsnelvaart en moesten we meerdere…

Geplaatst door Stichting De Eethoek Almelo op Zondag 5 april 2020

Leen een korfbalpaal

Nu de sportclubs niet meer trainen en er ook geen wedstrijden meer zijn, moet je zelf toch wel iets doen om fit te blijven. CKV Achilles bedacht daarom een leuke actie: leen een korfbalpaal! Zo kun je op straat of in je eigen achtertuin toch blijven sporten. En de actie is al een groot succes, zo bericht de Tubantia.

View this post on Instagram

Leen een Achilles-korfbalpaal Nu we de komende weken nog niet kunnen trainen zijn er vast leden die korfbalfit willen blijven. In navolging van andere verenigingen kun je nu ook bij Achilles een korfbalpaal lenen voor in je tuin. Zo kun je toch blijven oefenen op je schot, op korte kansjes onder de korf of op de doorloopbal. Als je interesse hebt stuur dan een bericht naar [email protected] of stuur via whatsapp een bericht naar 0546-816412. In overleg met Sven Legebeke wordt er dan een afspraak gemaakt over het afhalen van het materiaal. Mocht je zelf echt niet in staat zijn om de paal op te halen kijken wij of we het materiaal kunnen bezorgen. Wat krijg je mee: 1 bal (k4 of k5) 1 paal (hoogte afhankelijk van het team waar je in speelt) 1 voet 1 korf (max 1 set per gezin) Zorgvuldig Natuurlijk rekenen we er op dat je zorgvuldig met het materiaal omgaat! Bij ontvangst van het materiaal moet je een formulier tekenen dat je een korfbalpaal geleent hebt. Bij het hervatten van de trainingen en / of competitie verwachten we dat het materiaal zo snel mogelijk weer teruggebracht. Filmpjes maken Heb je een korfbalpaal thuis? Maak een filmpje van je coolste actie of mooiste goal en deel deze op instagram en of facebook met de hashtags #AchillesFIT #CoronaFIT

A post shared by CKV Achilles⚽️ (@ckv_achilles) on

Meer positief nieuws

ZGT in Almelo

Zorghelden van ZGT in Almelo, bedankt voor jullie inzet!

Veel mensen werken momenteel thuis, maar er zijn ook mensen die dat niet kunnen. Denk aan personeel ...

Almelose jongerenwerkers doen lockdown rap-challenge

Lief! Autobedrijf in Almelo leent auto’s uit aan zorghelden

Deze Almelose zaken doen mee aan Help de Horeca

Doe je mee? Zet een beer achter je raam voor #berenjacht Almelo

Winkels dicht: 7 x zo steun je ondernemers in Almelo

Van der Poel trakteert helden ZGT op een ijsje

9 x mooie initiatieven van coronahulp in Almelo

Zo steunt Almelo de harde werkers in de coronastrijd

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer over

Nieuws

adv.