Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Almeloërs houden zich nog goed aan coronamaatregelen: ‘Ik mis het knuffelen’

Door Carin Van der Meij 28 mei 2020

De een besluit om zijn verjaardag toch te vieren of met een vriendengroep te chillen en een ander zoekt het contact liever nog niet op. Almeloërs staan dagelijks voor sociale dilemma’s. Voor sommigen wordt het steeds moeilijker om zich aan de regels en adviezen van de overheid te houden. Wat zeggen de cijfers?

In Overijssel valt het mee: 15,2 procent van de mensen die in onze provincie woont, houdt zich minder goed aan de coronamaatregelen dan aan het begin van de lockdown. Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus en Kieskompas. In het onderzoek is aan zo’n 17.000 Nederlanders gevraagd hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

Overijssel

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen in onze provincie de regels goed naleven. Bijna driekwart, 73,7 procent om precies te zijn, geeft aan zich nog even goed aan de maatregelen te houden dan in maart. Dat percentage is een stuk hoger dan in veel andere provincies. In Limburg is dat bijvoorbeeld 63,4 procent.

7,5 procent van de inwoners van Overijssel zegt iets minder vaak de handen te wassen dan in de eerste weken van de intelligente lockdown en 7,8 procent gaat soepeler om met de anderhalvemetermaatregel.

En hoe zit dat in Almelo?

Omdat we benieuwd waren in hoeverre jullie je nog aan de regels houden, hebben we een poll op Facebook geplaatst. Daaruit blijkt dat twee derde zich makkelijk aan de regels kan houden. Voor een derde van alle stemmers is het lastig(er) om de regels altijd te blijven volgen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Uitslag poll coronamaatregelen Almelo

Hieronder een aantal reacties van Almeloërs:

  • Stefan schrijft: Het is knap lastig om je aan de maatregelen te houden als niemand op straat of in de winkel die 1,5 meter respecteert. En dan te bedenken dat mijn vrouw in de risicogroep valt.  Daarmee is elke trip buiten de deur dus een risico. Voor mijzelf is het verder een makkie om me aan de richtlijnen te houden.
  • Margret zegt: Ik vind het lastig omdat ik mijn moeder van 81 en mijn kleindochter van 7 en mijn dochter van 33 niet mag kussen en knuffelen.
  • Ook Ans is verdrietig: Zo pas je vier dagen per week op twee kleindochters en dan is het contact ineens ten einde. Heel verdrietig. Ook je sociale leven stopt.
  • Gunny is duidelijk: Ik ben klaar met dat. Ik ga mijn dochter lekker vasthouden. Goed voor ons welbevinden, beter voor onze weerstand en immuniteit. Laat Rutte en Disseltje maar op 150 km afstand blijven. Beter.

Lees ook:

Yes! Hier mogen we (bijna) weer naar toe in Almelo

We kunnen sinds 11 mei weer naar de kapper, de basisscholen zijn (gedeeltelijk) open en buiten sport...

Laat maar horen: stap jij na 1 juni gewoon weer in de trein of bus?

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Almelo

Bijna uit eten! Bij deze restaurants in Almelo kun je nu al reserveren

Uit eten of terrasje pakken in Almelo: zo ziet dat er straks uit

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.