Uit in Almelo

Almelo, altijd wat te doen

Foto: indebuurt Almelo

Staat bekend om

  • Wonen
  • Werken
  • Recreëren

Over Uit in Almelo

Almelo was ooit het bloeiend centrum van de Twentse textielindustrie. Talloze oude panden zijn bewaard gebleven en herinneren aan de tijd waarin de textielstad het hart vormde van de industriële ontwikkeling langs de Overijsselse kanalen.

Een lust voor het oog

Mogelijk ben je al eens in Almelo geweest. En heb jij je laten verrassen door het moois dat uit de oudheid bewaard is gebleven. Dan heb je vast en zeker een bezoek gebracht aan de omgeving van Kasteel Huize Almelo, het Stedelijk Museum Almelo, het museum voor oude weversambachten ‘het Wevershuisje’ en het bakkerijmuseum van Bolletje. Je komt nog veel meer historische, maar ook fraaie moderne panden ontdekken wanneer je de Architectuurroute loopt. Of verras jezelf met een bijzondere overnachting in het ‘Huis van Bewaring’ (voormalige gevangenis van Almelo, omgetoverd tot een prachtig hotel).

Altijd wat te doen

Almelo, altijd wat te doen! Met meer dan 160 grote en kleine evenementen per jaar draagt Almelo deze slogan tegenwoordig met trots. Via Uit in Almelo blijf je op de hoogte van alles dat er in de gemeente te doen is. Je vindt hier ook informatie over winkels, uitgaan en overnachten. Het Uit in Almelo platform wordt verzorgd door Almelo Promotie.

Staat bekend om

  • Wonen
  • Werken
  • Recreëren

Artikelen van Uit in Almelo

Ga naar “Bij deze winkel vind je unieke cadeautjes (en steun je de lokale ondernemers)”

Bij deze winkel vind je unieke cadeautjes (en steun je de lokale ondernemers)

Aangeboden door Uit in Almelo

unieke cadeaus