Handig voor als je zwanger bent: alle nuttige adressen in Almelo op een rij

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Voordat je de beschuit met muisjes kunt serveren, doorloop je nog een heel traject. Het is handig om te weten waar je in Almelo terechtkunt bij de verloskundige, afspraken voor echo’s, om de babyuitzet te kopen en misschien ook voor zwangerschapscursussen of speciale massages. Hier vind je alle informatie voor als je zwanger bent in Almelo.

Verloskundigenpraktijk in Almelo

Als je erachter komt dat je in verwachting bent, wil je zo snel mogelijk een afspraak maken bij een verloskundige. In Almelo kun je op verschillende locaties terecht. Dit zijn ze:

Afspraak maken pretecho in Almelo

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard twee medische echo’s. Bij de termijnecho zie je je kindje voor het eerst. Daarnaast is er de 20 wekenecho, waarbij wordt gekeken naar lichamelijke afwijkingen.

Behalve deze echo’s, kun je ook een pretecho boeken als je dat wilt. Deze duurt gemiddeld een half uur tot 45 minuten en je krijgt alle tijd om de baby te bewonderen, vaak op groot scherm. Er zijn verschillende soorten pretecho’s: in 2D, 3D of 4D. Ga je voor de laatste optie? Dan zie je de meeste details van je kindje en met een beetje geluk is je kleintje zelfs aan het duimen of gapen. Hier in Almelo kun je een pretecho boeken:

Sporten tijdens je zwangerschap

Aan je conditie blijven werken terwijl je in verwachting bent, oftewel: sporten tijdens je zwangerschap. Kan dat wel? “Eigenlijk is het simpel; alle sporten die je voor je zwangerschap hebt beoefend, kun je nog gewoon tot het laatste moment blijven doen”, schrijft de Negenmaandenbeurs. Je kunt met een gerust hart blijven zwemmen of aan yoga blijven doen. Let er wel op dat je jezelf niet overbelast.

Er zijn speciale sporten voor zwangere vrouwen. Wat dacht je van zwangerschapsyoga of – gymnastiek? Bij deze organisaties in Almelo kun je dit soort sporten doen:

 • Ladies Sport Almelo – Ladies Sport biedt een pakket aan speciaal voor zwangere vrouwen. Je kunt dan kiezen voor 60 minuten personal training met een kleine groep, 60 minuten yoga met een groepje of 60 minuten bekkenoefeningen doen.
 • Berryl Baby – Bij Berryl Baby volg je een all-in cursus zwangerschapyoga, een geboortecursus of een cursus HypnoBirthing.
 • Pufjuf Zwangerfit – Lekker fit blijven tijdens je zwangerschap? Dat kan met Pufjuf Zwangerfit. Kies je voor Babymassage? Dan leer je wat je baby fijn vindt of hoe je hem kunt helpen in slaap te vallen en te troosten. Mamafit is voor pas bevallen mama’s. Er worden vooral oefeningen gedaan voor de buikspieren en de spieren van de bekkenbodem.
 • Floor Zwangerschapstraining – Bij deze zwangerschapscursus kun je meedoen vanaf je termijnecho. Instappen kan op elk moment en je kunt doortrainen zolang je wilt. Je traint samen met meiden die al bevallen zijn. De lessen zijn gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie.

Zwangerschapscursus doen in Almelo

Wat is de beste manier om borstvoeding te geven? Hoe bereid ik me voor op de bevalling? Hoe ga ik om met pijn aan mijn bekken of rug? Voor zo’n beetje iedere vraag die opkomt tijdens je zwangerschap bestaat een cursus of workshop. Zo ook in Almelo, kijk maar:

 • Berryl Baby – Bij Berryl Baby volg je naast zwangerschapyoga, een geboortecursus of een cursus HypnoBirthing.
 • Pelvic Almelo – Hier volg je bekkenoefentherapie en kun je zwangerschapsbegeleiding krijgen. Ook kun je er terecht voor andere klachten of vragen tijdens je zwangerschap.

Babyspullen kopen in Almelo

Misschien wel het allerleukste deel van je zwangerschap: shoppen! Natuurlijk wil je dat jouw baby niks tekortkomt en wil je maximaal voorbereid zijn op de gezinsuitbreiding. Dat betekent: rompertjes inslaan, slaapzakjes uitzoeken, een komode aanschaffen en een buggy kopen. Gelukkig kun je op meerdere plekken in Almelo op zoek naar de perfecte babyuitzet.

Zwangerschapsmassage boeken in Almelo

Hoe heerlijk klinkt dit?! Even een goede portie me-time! Tijdens deze massage houdt de masseur of masseuse extra rekening met je zwangerschap. Bepaalde drukpunten worden wel of juist niet meegenomen. Voor een zwangerschapsmassage in Almelo kun je bij deze adressen terecht:

Kraamzorg regelen in Almelo

Bij de door jou gekozen verloskundigepraktijk zijn ze er voor jouw kindje, maar als ouder heb je ook recht op zorg. Kraamzorg welteverstaan. Deze zorg is echt iets Nederlands, want nergens anders ter wereld wordt de ouder bijgestaan tijdens het kraambed. Het maakt niet uit of je in het ziekenhuis, thuis of ergens anders bent bevallen, iedere ouder in Nederland met een pasgeboren kind heeft recht op deze zorg.

Dertien weken

Om kraamzorg te krijgen, moet je dat aanvragen bij een kraamzorgorganisatie. In Almelo kun je daarvoor terecht bij:

De beste tijd om dit te regelen is als jij of je partner zo’n dertien weken in de zwangerschap is, dan heb je nog genoeg tijd om kraamzorg te regelen.

Uren en dagen

Het minimum aantal uren kraamzorg waar je recht op hebt is 24 uur. Bij de start van de kraamzorg kijkt de kraamverzorgende samen met jou naar de verdeling van die uren. Als de kraamorganisatie voldoende personeel heeft, dan kan de kraamzorg uitgebreid worden naar 49 uur. Deze uren worden over acht dagen verdeeld.

Kinderopvang zoeken in Almelo

Je denkt er nu misschien nog niet aan, maar als je (weer) aan het werk gaat moet je kinderopvang regelen. In Almelo is het verstandig om al snel een opvang te regelen.

Er zijn verschillende soorten kinderopvang:

 • Dagopvang voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan.
 • Buitenschoolse opvang (BSO) voor schoolgaande kinderen.
 • Gastouders.

Houd bij de aanmelding van jouw kind rekening met wachtlijsten. Het Landelijk Register Kinderopvang heeft een lijst van kinderopvanglocaties bij jou in de buurt.

Kinderopvangtoeslag

De kinderopvang in Almelo is niet gratis, wel heb je mogelijk recht op een financiële tegemoetkoming voor de kinderopvang: kinderopvangtoeslag. Je moet wel aan voorwaarden voldoen. Afhankelijk van jouw situatie kun je een bedrag van de overheid krijgen. Deze toeslag kun je aanvragen via mijn toeslagen.

Newbornshoot doen in Almelo

Hieperdepiep hoera, je kindje is geboren! Nu is het tijd om te genieten van je kersverse gezinnetje en natuurlijk om de baby te showen aan familie en vrienden. Heb je ook al nagedacht over een fotoshoot? Veel ouders kiezen ervoor om een newbornshoot te boeken om de baby op de gevoelige plaat vast te leggen. Hier in Almelo kun je terecht voor zo’n fotosessie:

Zwanger in Almelo: missen we iets?

Op het gebied van zwangerschap zijn er natuurlijk heel veel adressen waar je terecht kan. Hebben wij een babywinkel, zwangerschapscursus of verloskundige gemist in Almelo? Tip ons en we vullen ons overzicht aan!

Heb je dit al gelezen?

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Stem op indebuurt!

We zijn voor het derde jaar op rij genomineerd voor deze titel!

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Fysio Almelo biedt nieuwe behandeling aan bij peesontstekingen, Loes legt het uit”

Fysio Almelo biedt nieuwe behandeling aan bij peesontstekingen, Loes legt het uit

Aangeboden door Fysio Almelo

Loes Brummer is fysiotherapeut bij Fysio Almelo en biedt EPTE® aan bij de behandeling van chronische peesontstekingen
Ga naar “De eikenprocessierups slaat weer toe in Almelo: dit doe je ertegen”

De eikenprocessierups slaat weer toe in Almelo: dit doe je ertegen

Ga naar “Dit is wat je moet doen bij brand in Almelo”

Dit is wat je moet doen bij brand in Almelo

Aangeboden door NL-Alert

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kruidvat Love box van € 24,99 voor € 19,99”

Kruidvat Love box van € 24,99 voor € 19,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Ariel wasmiddel Pods All in One Color gigapack 64% korting € 27,99”

Ariel wasmiddel Pods All in One Color gigapack 64% korting € 27,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Huispak M t/m XL € 12,99”

Huispak M t/m XL € 12,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Björn Borg sneakers 36 t/m 42 € 37,99”

Björn Borg sneakers 36 t/m 42 € 37,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Nangaparbat outdoorjas € 24,99”

Nangaparbat outdoorjas € 24,99

 • Geldig t/m 25 september 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker parttime”

Magazijnmedewerker parttime

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Almelo en omgeving”

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Almelo en omgeving

 • Broodfonds
 • 13 oktober 2022

Topper

Ga naar “Burendag in Almelo”

Burendag in Almelo

 • 24 september 2022
Ga naar “Theaterroute Almelo”

Theaterroute Almelo

 • Hof 88
 • 24 september 2022
Ga naar “Festival Move it”

Festival Move it

 • 2 oktober 2022
Ga naar “Oogstfestival”

Oogstfestival

 • 9 oktober 2022