Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Almelo en zo reageren Almeloërs

Door Carin Van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeerde het kabinet maandagavond tijdens de persconferentie. Het gevolg is nu: de maatregelen worden aangescherpt. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten, om zoveel mogelijk thuis te blijven. Om alleen de boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt.

“Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, lichtte Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Almelo

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Almeloërs niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en voor jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Gerritsen krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Almeloërs kan zo’n boete oplopen tot zo’n 400 euro. Ondernemers moeten 4000 euro betalen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Gerritsen mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Almelo op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Almeloërs ook.

Lees ook:

Twentse Lente in Almelo

Deze evenementen in Almelo gaan niet door vanwege de nieuwe coronamaatregelen

Alle evenementen en samenkomsten in Almelo worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honder...

9 x mooie initiatieven van coronahulp in Almelo

12 x deze Almelose zonnestraaltjes maken je blij

Winkels dicht: 7 x zo steun je ondernemers in Almelo

Deze winkels in Almelo sluiten tijdelijk de deuren vanwege corona

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.