Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronatest in Almelo: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Door Martijn de Lange 29 mei 2020

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met symptomen van corona zich laten testen. Inwoners van Almelo kunnen vanaf dinsdag 2 juni zo’n coronatest laten afnemen. Maar hoe werkt dat precies en waar moet je rekening mee houden? 

Wanneer mag ik me laten testen?

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om onder meer de laboratoriumcapaciteit en de benodigde hoeveelheid testmaterialen uit te breiden. Daardoor kan iedereen met milde klachten die wellicht op het coronavirus duiden zich laten testen op corona. Denk hierbij aan hoesten, neusverkoudheid en/of koorts.

Waar moet ik zijn?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen wordt op 1 juni om 08.00 uur bekendgemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt.

Vanaf 2 juni worden de tests afgenomen in Twente. GGD Twente heeft hiervoor twee testlocaties, in de gemeenten Enschede (Jaargetijdenweg 13) en Hof van Twente (Goor aan Kooimaten 2).

Wat kost een test?

De overheid vergoedt de kosten van het afnemen van de test door de GGD en van de laboratoriumkosten. De test is dus gratis.

Hoe werkt zo’n coronatest?

De testlocaties zijn drive-ins. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

Zowel bij een negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona belt GGD Twente en start het bron- en contactonderzoek.

Bekijk de website van GGD Twente voor meer informatie.

Lees ook:

Agent spuit anderhalve meter op straat

Almeloërs houden zich nog goed aan coronamaatregelen: ‘Ik mis het knuffelen’

De een besluit om zijn verjaardag toch te vieren of met een vriendengroep te chillen en een ander zo...

Yes! Hier mogen we (bijna) weer naar toe in Almelo

Scoopie en Scoopie laten je zien hoe je een filmpje pakt in Almelo

Laat maar horen: stap jij na 1 juni gewoon weer in de trein of bus?

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Almelo

adv.