Advertentie wordt geladen…

Versoepelingen komen eraan: dit kan vanaf woensdag weer in Almelo

“We zijn op weg naar een hopelijk mooie zomer”, zei demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag 11 mei. “We durven het aan om met ingang van woensdag 19 mei de tweede stap te zetten, maar alleen als de daling van positieve besmettingen doorzet.” Dat is goed nieuws voor iedereen die snakt naar een uitje, want er wordt meer mogelijk.

Advertentie wordt geladen…

Op maandag 17 mei werd bevestigd: de aangekondigde versoepelingen gaan door. Dat is goed nieuws voor iedereen die snakt naar meer activiteiten of een uitje, want er wordt meer mogelijk.

Langer naar het terras

Wil je graag ’s ochtends een kop koffie drinken of later in de middag dineren op het terras? Dan is er goed nieuws. Als alles volgens plan verloopt, mogen de terrassen vanaf 19 mei open van 6.00 tot 20.00 uur. Dit geldt vanaf dan ook voor de terrassen van sportkantines.

Je moet nog altijd reserveren en de medewerkers doen een checkgesprek. Per tafel mogen twee mensen zitten, tenzij het om een huishouden gaat. De verruimde terrastijden bieden mogelijkheden: jJe kunt vanaf 19 mei bijvoorbeeld ontbijten of op de gewone tijd avondeten.

Binnen borrelen of dineren in een horecazaak kan nog niet. Dit is mogelijk vanaf stap drie in het openingsplan van Rijksoverheid. En zover zijn we nog niet.

Terrassen zijn weer open in Almelo
Foto: Tom van Amelsvoort

Binnen en buiten sporten

Volwassenen van 27 jaar en ouder kunnen weer buiten sporten. De maximale groepsgrootte hierbij gaat naar dertig. Je mag nog geen wedstrijden houden en publiek is niet toegestaan. Ook de binnensportlocaties, inclusief zwembaden, gaan open. Overdekt sporten kan individueel of in groepjes van twee. In een sportschool of andere locatie mogen maximaal dertig personen per ruimte zijn. Goed om te weten: je moet reserveren om te gaan sporten.

Omkleden zal thuis moeten: de kleedruimtes blijven dicht, net als de douches. De enige uitzondering hierop zijn de kleedruimtes bij zwembaden.

Yess!!! Het is eindelijk zover!!! Vanaf woensdag 19 mei gaan wij open. Zo blij 😀

Posted by JMR Sportcentre Almelo on Tuesday, May 11, 2021

Naar de speeltuin, kinderboerderij en minigolf

Snak je naar een leuk uitje? De speeltuinen, kinderboerderijen en minigolfbanen mogen open. Er mag maximaal één gast per tien vierkante meter zijn. Dan kunnen we eindelijk weer eens naar de kinderboerderij in het Beeklustpark om de pasgeboren dieren te bewonderen. Zin in!

Ook bij deze sector geldt dat je moet reserveren en registreren en dat je voorafgaand aan je bezoek een checkgesprek doet. Je kunt met maximaal twee personen van 12 jaar en ouder een uitje plannen, tenzij je met je eigen huishouden gaat.

Gisteren en vandaag zijn er weer 2 hele mooie bonte ouessant schaapjes geboren. Wat een mooie en schattige lammetjes.

Posted by Stadsboerderij Beeklust on Tuesday, May 4, 2021

Kunst en cultuur binnen

Ook versoepelingen voor kunst- en cultuurliefhebbers. Je mag binnen weer muziekles, dansles en toneelles volgen. Wel met de beperking van maximaal twee personen tegelijkertijd met een docent. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, behalve als het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen maximaal 30 personen in een ruimte.

Mensen houden 1,5 meter afstand, behalve als dit niet kan voor het uitoefenen van de activiteit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dansen. Publiek is niet toegestaan. Reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af als dit nodig is om te kunnen oefenen of repeteren.

Kunst en cultuur buiten

Ook buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen mogen open. Dit zijn bijvoorbeeld openluchttheaters. Ook hier gelden voorwaarden zoals: maximaal 30 personen en 1,5 meter afstand houden. Reservering is verplicht en kan voor maximaal 2 personen, tenzij het gaat om kinderen of mensen uit eenzelfde huishouden. Een gezondheidscheck is ook verplicht.

Bibliotheken open

Goed nieuws voor boekenwurmen: vanaf donderdag 20 mei kun je weer naar de bibliotheek. Het heropenen van de bieb zat eigenlijk pas in stap 3 van de versoepelingen. Door politieke druk gaan de bibliotheken nu al open in stap 2 en dus kun je straks met een stapel boeken weer naar huis.

Een dagje pretpark

Een rit in de achtbaan of rondje in de draaimolen ligt in het verschiet. Je kunt vanaf 19 mei weer naar Slagharen, Hellendoorn of verder weg. Ook een uitje naar de Waarbeek in Hengelo kan weer. Bij pretparken gelden dezelfde regels als bij speeltuinen en kinderboerderijen. Goed om te weten: alle buitenlocaties in het pretpark zijn toegankelijk, maar de binnenlocaties niet. Overdekte attracties blijven dus gesloten. Naar het toilet gaan, dat kan wel. Gelukkig maar.

Een uitje naar de dierentuin

De pasgeboren dieren bewonderen in de dierentuin kan weer. Ook hier is de voorwaarde dat binnenlocaties, op de toiletten na, dicht blijven. Je kunt dus niet naar overdekte dierenverblijven.

Sekswerkers mogen de deuren openen

En dan nog een laatste categorie. Er is ook goed nieuws voor sekswerkers: zij mogen (als alles goed gaat) weer aan het werk vanaf 19 mei. Dit was het laatste contactberoep dat tot nu toe nog niet aan de slag mocht. Red Light Heaven aan de Bornerbroeksestraat kan dus weer open.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

 • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Lockdown voorbij: hier kun je vanaf 5 juni weer naar toe in Almelo”

Lockdown voorbij: hier kun je vanaf 5 juni weer naar toe in Almelo

restaurant stockphoto
Ga naar “Langer borrelen en binnen tafelen: dit zijn de versoepelingen voor de horeca in Almelo”

Langer borrelen en binnen tafelen: dit zijn de versoepelingen voor de horeca in Almelo

Terras 't Wetshuys aan Koornmarkt
Ga naar “Tanken en winkelen in Duitsland kan weer: geen testplicht bij korte bezoekjes”

Tanken en winkelen in Duitsland kan weer: geen testplicht bij korte bezoekjes

Tanken in Duitsland

In onze gids

Ga naar “Boerderijwinkel De Steffen”

Boerderijwinkel De Steffen

 • Steffensweg 48
 • Speciaalzaken
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Gaudi”

Gaudi

 • Grotestraat 133
 • Tapas restaurants
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Cafetaria Het Veld”

Cafetaria Het Veld

 • Ootmarsumsestraat 420
 • Snackbars
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 25 juni 2021

Topper

Ga naar “Alle Heteluchtfriteuses 20% korting”

Alle Heteluchtfriteuses 20% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Dames jurk € 14,99”

Dames jurk € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 19 juni 2021
Ga naar “Bananen van € 1,19 voor € 0,79”

Bananen van € 1,19 voor € 0,79

 • Lidl
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Hangmat met frame € 34,95”

Hangmat met frame € 34,95

 • Action
 • Geldig t/m 22 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Werkmeester Taakstraffen”

Werkmeester Taakstraffen

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Chauffeur fijnmazige distributie”

Chauffeur fijnmazige distributie

 • 24/7 Chauffeursdiensten
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker bij Timberland”

Magazijnmedewerker bij Timberland

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Commercieel Medewerker Binnendienst”

Commercieel Medewerker Binnendienst

 • Olympia
 • Fulltime