Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: aantal besmettingen in Almelo fors toegenomen

Door Martijn de Lange 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 35 mensen uit Almelo. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

UPDATE: Kijk voor de meest actuele nieuwsberichten en RIVM-cijfers op www.indebuurt.nl/almelo/gezondheid/corona/.

Coronabesmettingen in Almelo

In Almelo telden we vorige week (15 september) nog 130 mensen die positief waren getest, dat aantal is nu (22 september) opgelopen tot 165. In een week 35 nieuwe besmettingen erbij, dat is in Almelo nog niet eerder voorgekomen. Je ziet het ook duidelijk in de grafiek hieronder. De rode lijn is een tijd vrijwel vlak geweest, maar gaat nu weer snel omhoog.

Van deze 35 positief geteste mensen is voor zover bekend niemand in het ziekenhuis opgenomen. Dat zien we namelijk aan de andere twee lijntjes: het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) blijft gelijk op 23 en het aantal overleden Almeloërs is tien.

Grafiek

Onderstaande grafiek geeft het aantal registreerde besmettingen in Almelo weer vanaf het begin (13 maart 2020) tot nu. Ook zie je het aantal opnames in het ziekenhuis en het aantal mensen dat is overleden.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Almelo zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Almeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle Almeloërs die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Zonsondergang

Wauw! 7 x prachtige foto’s van de zonsondergang in Almelo

Scroll je door Instagram, dan vind je een hoop mooie plaatjes van de zonsondergang in Almelo. Jullie...
Plus Wemekamp Almelo

Supermarkt in Almelo houdt ludieke ‘winactie’: raad hoeveel deze winkeldief steelt

Een supermarkt in Almelo hield afgelopen weekend een erg bijzondere winactie. Raad hoeveel producten...
Bryan Rozema is linkshandig

Bryan (22) is linkshandig: ‘Bij het schrijven zit mijn hand onder de inkt ‘

De meeste mensen zijn rechtshandig. Veel gebruiksvoorwerpen zijn dan ook (soms onbewust) ontworpen v...

Mysterie opgelost: dit is waarom Almelo niet voorkomt in Monopoly

Zodra je de vraag hoort, wil je het antwoord weten: waarom zitten Amsterdam, Haarlem en Arnhem wel i...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.