Bij deze kaakchirurg sta je nooit op een wachtlijst: ‘We hebben ons flexibele beleid daarop ingericht’

Aangeboden door KaakmeesterZ

Kaakchirurg Frank Leusink groeide op in Twente. Als zorgprofessional viel het hem op dat je voor kaakchirurgie alleen terecht kon in de ziekenhuizen in Almelo en Enschede. Daarom startte hij een praktijk en expertisecentrum voor mondzorg in Hengelo. “Vanaf nu kan iedereen voor kaakchirurgische zorg terecht bij KaakmeesterZ.”

Steeds meer zorg wordt geleverd buiten ziekenhuizen, dankzij Zelfstandige Behandelcentra (ZBC) die zich richten op specifieke zorg. In steeds meer gebieden komen dit soort praktijken voor en KaakmeesterZ is zo’n ZBC. “Er is geen stad zo groot als Hengelo, waar dit soort mondzorg nog niet geboden wordt”, vertelt Frank. “Wij vullen dat gat.”

Verwijspraktijk

“KaakmeesterZ is een verwijspraktijk voor allerlei soorten kaakproblemen”, legt Frank uit. “We behandelen en beoordelen mondziekten, aangezichtsproblemen en tanden en (verstands)kiezen. Daarnaast plaatsen we veel tandwortel-implantaten. We doen dus alles wat een kaakchirurg in het ziekenhuis ook doet, en meer.”

Tekst gaat verder onder de foto

Kaakchirurg Frank in de behandelkamer – Foto: KaakmeesterZ

“Het vakgebied waarin wij werken wordt afgekort met MKA. Dat staat voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie”, legt Frank uit. “Zoals de KNO-arts, waar je langs gaat met keel, neus of oorpijn. Die term is in de volksmond al veel meer ingesleten. Wij worden nog steeds kaakchirurg genoemd, maar doen meer dan alleen kaakchirurgie. Iedereen die specifieke klachten heeft, kan van zijn tandarts of huisarts een verwijzing naar KaakmeesterZ krijgen.”

Kaakchirurg en mondzorg

“We zijn tegelijkertijd een expertisecentrum voor mondzorg”, legt de kaakchirurg uit. “Dat betekent dat we ook paramedische orale zorg gaan bieden. Onder hetzelfde dak werken dan bijvoorbeeld een kaakfysiotherapeut, een mondhygiënist, een tandprotheticus en een tandarts die een kroon of een brug op onze implantaten kan maken. Zo kunnen we een eindproduct leveren als we een implantaat plaatsen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Een behandelkamer bij KaakmeesterZ – Foto: KaakmeesterZ

Vijf ambities

Bij KaakmeesterZ gaan we uit van vijf ambities, die in ons DNA zitten”, vertelt Frank trots. “Kwaliteit, veiligheid, samenwerking, beleving en innovatie. Kwaliteit en veiligheid spreken voor zich. KaakmeesterZ is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Stichting Ziekenhuisgroep Twente. Daarmee is de continuïteit van zorg geborgd in uitzonderlijke gevallen waarbij de zorgvraag van de patiënt de mogelijkheden van KaakmeesterZ overstijgt. Voor samenwerking geldt dat we contact hebben met verschillende praktijken in Twente. De collega’s in en rondom Hengelo zeggen dat ze heel blij zijn dat er nu een kaakchirurg in de buurt is. Dat hebben ze jarenlang gemist.”

“Beleving is een speerpunt”, vertelt Frank. “Je wordt in een warme, persoonlijke setting begeleid en je bent altijd binnen twee weken aan de beurt. Als je een zeurende verstandskies hebt, dan moet je daar niet nog weken tot maanden mee doorlopen, vinden wij. Dan moet je geholpen worden. Goede communicatie is daarbij van belang. We leggen helder uit wat we doen, zijn 24 uur per dag bereikbaar en communiceren snel en persoonlijk met patiënten via email en Whatsapp. Op de behandelkamers zetten we muziek aan, je kunt uiteraard een kopje koffie of thee krijgen en parkeren is bij ons voor de deur gratis. In vergelijking met ziekenhuizen zijn we simpel gezegd veel laagdrempeliger.”

Tekst gaat verder onder de foto

De praktijk van KaakmeesterZ – Foto: KaakmeesterZ

Innovatie

“Innovatie stimuleren we door samen met andere bedrijven te kijken naar hoe we nieuwe zorgconcepten kunnen ontwikkelen en implementeren”, gaat Frank verder. “Daarnaast ben ik als copromotor verbonden aan de universiteit van Amsterdam. Wat zij onderzoeken, gaan we bij KaakmeesterZ implementeren. We hebben ons beleid ingericht om flexibel te kunnen zijn. We werken momenteel met twee chirurgen, maar hebben vier behandelkamers ingericht en kunnen snel opschalen. Op die manier hoeven we nooit iemand met pijn door te laten lopen en kunnen we tand- en huisartsen in Twente daadkrachtig bijstaan in het helpen van hun patiënten.”

Luisteren, tijd nemen, helpen

“Veel patiënten hebben een zekere mate van angst”, vervolgt Frank. “Als je dan op een respectvolle manier aankondigt wat je doet, dan praat je mensen er doorheen en neem je die angst weg. Een paar weken geleden kwam er een dame binnen die last had van haar verstandskiezen, maar heel bang was. Achteraf heeft zij laten weten dat ze met een fijn gevoel de deur uit was gestapt. Daar doen we het voor. Het positieve gevoel van iemand op die manier helpen, is onverzadigbaar. Luisteren, de tijd nemen, helpen. Daar ben je zorgverlener voor geworden.”

Kaakchirurg in het basispakket

Veel van de zorg die de kaakchirurg biedt wordt (deels) vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Je hebt dus geen aparte tandartsverzekering nodig. Wil je meer weten over wat KaakmeesterZ voor je kan betekenen? Bekijk alle mogelijkheden en tarieven op de website of vraag je tandarts of huisarts voor meer informatie.

KaakmeesterZ

Weijinksweg 25, 7558 PL Hengelo

Nu gesloten

Meer informatie

KaakmeesterZ

Weijinksweg 25, 7558 PL Hengelo

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Hatsjie! De komende dagen zijn er ontzettend veel pollen in Almelo”

Hatsjie! De komende dagen zijn er ontzettend veel pollen in Almelo

schelfhorstpark almelo
Ga naar “Lockdown voorbij: hier kun je vanaf 5 juni weer naar toe in Almelo”

Lockdown voorbij: hier kun je vanaf 5 juni weer naar toe in Almelo

restaurant stockphoto
Ga naar “Langer borrelen en binnen tafelen: dit zijn de versoepelingen voor de horeca in Almelo”

Langer borrelen en binnen tafelen: dit zijn de versoepelingen voor de horeca in Almelo

Terras 't Wetshuys aan Koornmarkt

In onze gids

Ga naar “Tuinmeubelshop”

Tuinmeubelshop

 • Hospitaalweg 6
 • Tuincentra
 • 10:00 - 17:30
Tuinmeubelshop Almelo

Nu geopend

Ga naar “Flebo-Zorg”

Flebo-Zorg

 • Winkelsteeg 1E
 • Thuiszorg
 • 09:00 - 12:00

Nu geopend

Ga naar “Brood Met Spelen”

Brood Met Spelen

 • Van Den Broekeweg 7
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 12:00
Brood Met Spelen Almelo

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 25 juni 2021

Topper

Ga naar “Bananen van € 1,19 voor € 0,79”

Bananen van € 1,19 voor € 0,79

 • Lidl
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Froyak Opvouwbare wagen € 38,83”

Froyak Opvouwbare wagen € 38,83

 • Action
 • Geldig t/m 15 juni 2021
Ga naar “Alle Heteluchtfriteuses 20% korting”

Alle Heteluchtfriteuses 20% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Picknickdeken € 3,43”

Picknickdeken € 3,43

 • Action
 • Geldig t/m 15 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Werkmeester Taakstraffen”

Werkmeester Taakstraffen

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Chauffeur fijnmazige distributie”

Chauffeur fijnmazige distributie

 • 24/7 Chauffeursdiensten
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker bij Timberland”

Magazijnmedewerker bij Timberland

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Heftrucker”

Heftrucker

 • Tempo-Team
 • Fulltime