Quiz! 10 vragen over de Twentse film De Beentjes van Sint-Hildegard

De film De Beentjes van Sint-Hildegard was een groot succes in de bioscoop. Op Koningsdag is de film voor het eerst op tv te zien. Een goed moment om je kennis over deze Twentse film eens te testen. We stellen je tien meerkeuzevragen. Hoeveel heb jij er goed?

Vraag 1

De Beentjes van Sint-Hildegard was een groot succes in de bioscoop. Het was zelfs de best bezochte Nederlandse film van het jaar 2020. Hoeveel bioscoopbezoekers heeft deze film getrokken?

A. 500.000

B. 600.000

C. 700.000

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 1

Het juiste antwoord is C, 700.000 bezoekers.

Het aantal bezoekers had nog veel hoger kunnen uitkomen. Als de bioscopen niet op slot hadden gemoeten vanwege de coronacrisis was de teller mogelijk boven de 1 miljoen bezoekers gekomen. De bioscopen mochten in de zomer wel weer (even) open, maar dat was met een maximum aantal bezoekers per zaal.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 2

Herman Finkers speelt de rol van veearts Jan. Johanna ter Steege speelt zijn vrouw. Hoe heet zij?

A. Gedda

B. Gerda

C. Gemma

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 2

Het juiste antwoord is A, Gedda.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 3

Jan en Gedda hebben twee kinderen. Dochter Liesbeth wordt gespeeld door Leonie ter Braak. Zij heeft een relatie in de film met Erik (Ferdi Stofmeel). Wie speelt Mark, de ex-man van Liesbeth?

A. Jeffrey Spalburg

B. Erik Dijkstra

C. Jan Riesewijk

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 3

Het juiste antwoord is B, Erik Dijkstra.

Erik Dijkstra komt van oorsprong ook uit Twente. Uit Glanerbrug om precies te zijn. Het was voor de presentator van Per seconde wijzer en Roofkunst geen enkel probleem om Twents te spreken.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 4

De Beentjes van Sint-Hildegard is een remake van een film uit een ander Europees land. De film is gebaseerd op de film Teorie tygra uit 2016. Herman Finkers heeft het scenario bewerkt en vertwentst. Uit welk land komt het origineel van ‘De Beentjes’?

A. Polen

B. Tsjechië

C. Slovenië

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 4

Het juiste antwoord is B, Tsjechië.

In de trailer van Teorie tygra hieronder kun je zien hoe de Tsjechische Herman Finkers eruitziet:

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 5

De schoonvader van Jan (Herman Finkers) overlijdt in de film. Jan ontdekt hoe weinig zijn schoonvader Arend thuis te zeggen had. Wat is waar over het overlijden van Arend?

A. Hij wilde zelf gecremeerd worden, maar wordt begraven.

B. Hij wilde zelf begraven worden, maar wordt gecremeerd.

C. Het gaat precies op de manier zoals Arend het graag wilde.

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 5

Het juiste antwoord is A, hij wilde zelf gecremeerd worden, maar wordt begraven.

Arend wilde gecremeerd worden en dat zijn as over de Lorelei uitgestrooid zou worden. Jan gooit het op een akkoordje met de begrafenisondernemer en laat het lichaam van Arend opgraven en stiekem cremeren. Zo kan hij toch de laatste wens van zijn schoonvader in vervulling laten gaan.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 6

De Beentjes van Sint-Hildegard is de best bezochte Nederlandse film van 2020. De film won ook een prijs: de titel ‘Beste Nederlandse film van 2020’. Door welke beroepsgroep werd deze titel uitgereikt?

A. Twentse taaldeskundigen

B. Veeartsen

C. Filmjournalisten 

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 6

Het juiste antwoord is C, filmjournalisten

De prijs kwam van de KNF, Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De leden van deze kring maakten ieder een eigen jaarlijstje met de beste films van 2020. De Beentjes werd door deze groep zestien keer genoemd en kreeg 36 punten, genoeg voor de eerste plek in het overzicht.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 7

Jan speelt dat hij aan de ziekte alzheimer lijdt, zodat hij wordt opgenomen in een verpleeghuis. Zo is hij eindelijk bevrijd is van de regelzucht van zijn vrouw Gedda. Om te laten zien dat hij het niet meer zo goed op een rijtje heeft, maakt Jan een smoothie. Wat gooit hij daarvoor in de blender?

A. Eieren

B. Aardappelen

C. Uien

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 7

Het juiste antwoord is A, eieren

Jan gooit een paar eieren in een maatbeker en pakt de blender om ze stuk te malen. Gedda kijkt over zijn schouder mee en vraagt ‘Wat doe je?’. Jan zegt daarop zo nuchter mogelijk: ‘Een smoothie maken.’

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 8

Aan het begin en aan het einde van de film zit een reis naar De Beentjes van Sint-Hildegard. Eerst naar Bad Bentheim en dan verder Duitsland in. Maar in welke plaats liggen die beentjes eigenlijk?

A. Weil am Rhein

B. Stein am Rhein

C. Rüdesheim am Rhein

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 8

Het juiste antwoord is C, Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein ligt in de deelstaat Hessen, tussen Koblenz en Mannheim. De grootste plaatsen in de buurt zijn Mainz en Wiesbaden. Rüdesheim is vooral bekend van wijnbouw en wijnhandel. De gemeente is een grote toeristische trekpleister en wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 9

Voor de film zijn opnames gedaan op tal van plekken in Twente. Op welke van de drie locaties hieronder zijn GEEN opnames geweest?

A. Verzorgingshuis De Klokkenbelt in Almelo

B. Ziekenhuis ZGT in Hengelo

C. Theehuis Sprakel in het Bos in Enschede

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 9

Het juiste antwoord is B, ziekenhuis ZGT in Hengelo

Voor De Beentjes van Sint-Hildegard zijn geen opnames geweest in het ZGT in Hengelo. Wel is het MST in Enschede te zien. In de film zijn nog veel meer bekende Twentse locaties te zien, zoals de Universiteit Twente in Enschede, het kerkhof in Langeveen en Zwiep Fietsen in Oldenzaal.

Swipe (of klik) naar rechts voor de volgende vraag.

Vraag 10

In een van de scènes in de film wil Jan alleen maar een koekje eten. Meer niet. Maar door de bemoeizucht van Gedda eindigt hij in de tuin met een stuk appeltaart, een kussen in z’n rug en een kop thee. Dan vraagt Gedda: ‘Heb je nu alles wat je nodig hebt?’ Welke reactie geeft Jan hier vervolgens op?

A. Gedda, dat weet jij beter dan ik.

B. Gedda, hou nou toch eens op.

C. Gedda, ik heb inderdaad alles.

Swipe (of klik) naar rechts voor het juiste antwoord op deze vraag.

Antwoord vraag 10

Het juiste antwoord is A, Gedda, dat weet jij beter dan ik.

De uitslag van de quiz

Hoeveel antwoorden had jij goed? Kijk hieronder hoe jij scoort in deze filmtest.

0 tot 4 antwoorden goed: Dat is niet zo best, misschien toch nog een (paar) keer de film kijken?

5 tot en met 7 antwoorden goed: Prima score, jij hebt behoorlijk veel van deze film onthouden.

8 of 9 antwoorden goed: Goed gedaan! Je kunt ook niet alles weten, je moet nuchter blijven.

10 antwoorden goed: Jij bent de absolute kenner van deze film! Hoe vaak heb je hem al gezien?

Meer over het Twents:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Bijna Valentijnsdag

Bij indebuurt Almelo maak je kans op een heerlijke liefdeslunch voor twee!

Wil je winnen! 3 x een liefdeslunch bij Brownies & downieS in Almelo

Meer in deze categorie

Genieten van Almelo

Ga naar “Vette hap in Almelo: dit is het verschil tussen een snackbar en cafetaria”

Vette hap in Almelo: dit is het verschil tussen een snackbar en cafetaria

Ga naar “Fijnfisjenie in Knoll’nbrook: Lamme Frans maakt carnavalslied over Bornerbroek”

Fijnfisjenie in Knoll’nbrook: Lamme Frans maakt carnavalslied over Bornerbroek

Ga naar “Mysterie opgelost: waarom Almeloërs op 2 februari pannenkoeken bakken”

Mysterie opgelost: waarom Almeloërs op 2 februari pannenkoeken bakken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “LSC Smart Connect slimme voederbak voor € 69,95”

LSC Smart Connect slimme voederbak voor € 69,95

  • Action
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Boho kussenhoes voor € 3,99”

Boho kussenhoes voor € 3,99

  • Action
  • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Heftruckchauffeur (dagdienst)”

Heftruckchauffeur (dagdienst)

  • Kraeft uitzendbureau
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Portioneer (2-ploegen)”

Medewerker Portioneer (2-ploegen)

  • Kraeft uitzendbureau
  • Parttime

Topper

Ga naar “Monteur Buitendienst (dagdienst)”

Monteur Buitendienst (dagdienst)

  • Kraeft uitzendbureau
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Logistiek medewerker (dagdienst)”

Logistiek medewerker (dagdienst)

  • Kraeft uitzendbureau
  • Fulltime

Topper

Ga naar “CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)”

CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)

  • Kraeft uitzendbureau
  • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Carnaval in Almelo 2023”

Carnaval in Almelo 2023

  • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “HobNob”

HobNob

  • Schelfhorstpark
  • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

  • Stadhuis Gemeente Almelo
  • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

  • Theaterhotel Almelo
  • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

  • 27 april 2023