Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kroeg, ziekenhuis of supermarkt: hier vonden Almeloërs de liefde

Door Martijn de Lange 13 februari 2020

Valentijnsdag is dé dag van de liefde. Wij deden een oproep om jouw liefdesverhaal te delen met ons. Waar in Almelo heb jij jouw geliefde ontmoet? We kregen veel leuke reacties binnen. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bij het ziekenhuis

“Ik heb mijn liefde Johan ontmoet bij het ziekenhuis in Almelo.” Zo begint het verhaal van Harma Slagers. “Ik kom zelf uit een klein dorpje in Groningen. Na een paar maanden chatten hadden we in april 2001 ons eerste afspraakje. We hadden afgesproken dat ik naar Almelo zou komen en dat we elkaar zouden ontmoeten bij het ziekenhuis. Die dag was erg gezellig en was het liefde op het eerste gezicht.”

En die liefde tussen Harma en haar Johan duurt nu al negentien jaar, waarvan ze bijna achttien jaar getrouwd zijn. “In mei 2002 zijn we getrouwd en in februari 2004 is ons mooie dochter Dania geboren.We hebben twee jaar in ter Apel gewoond en nu al vijftien jaar in Almelo.”

Harma en Johan Slagers Almelo
Foto: Harma Slagers

Duke of York

“Ik heb mijn allerliefste vluchtig ontmoet in Duke of York, de kroeg van mijn huidige schoonzus met haar toenmalige echtgenoot.” Dat schrijft Johan Fernhout ons. “Maar het ging pas echt los in Amsterdam, waar we in die tijd allebei werkten. Inmiddels zijn we alweer ruim 34 jaar door dik en dun samen.

Trouwfoto Johan uit Almelo
Foto: Johan Fernhout

Café Naphuis

Hetty Jonkers mailt ons: “Ik heb mijn man Dinand ontmoet bij café Naphuis. Ik had het eerst niet in de gaten dat hij mij leuk vond, want ik ben vijftien jaar ouder dan hem. Iedereen had er een mening over, dat het niet kon enzo. Maar we zijn nu al 23 jaar samen en nog steeds heel gelukkig. Het kan dus wel, ondanks het leeftijdsverschil.”

Dinand en Hetty uit Almelo
Foto: Hetty Jonkers

Albert Heijn

Mèlanie Maathuis heeft haar liefde ontmoet in de supermarkt: “Bij de Appie in het centrum van Almelo. Als caissière van kassa drie had ik een goed uitzicht op de vakkenvuller van het koekgangpad. En vice versa. Inmiddels zijn we bijna veertien jaar verder. Time flies when you are having fun.”
Leegstand in Havenpassage Almelo
Foto: indebuurt Almelo

The Shamrock

Van Angelique Schreven kregen we een uitvoerige mail: “Na een vervelende scheiding was ik het uitgaansleven weer ingedoken. Tja, ik was nog net geen 30 dus dat ging prima. Enkele “vriendjes’ gehad, ook verliefd maar het was het allemaal niet. Tot na een jaar wij met wat vrienden in onze stamkroeg zaten, de Shamrock. Daar zat in een hoekje een jongen helemaal alleen. Ik erop af, gewoon voor de klets. Hij had het toen helaas nogal veel over zijn ex, daar had ik geen zin aan, pffff zeg. Toen hij naar toilet ging, ben ik hem gepeerd.”

Hier had het verhaal van Angelique kunnen eindigen, maar dat is geen mooi liefdesverhaal. Gelukkig gaat het verder. “Een paar weken later kwamen we elkaar weer tegen, we hadden een heel ander gesprek. Het was erg leuk. Ik heb hem op mijn fiets naar huis gebracht met iets te veel biertjes op. Bij hem thuis nog gekletst tot hij naar zijn werk moest. Hij heeft even snel gedoucht en toen zijn we naar mijn flatje gefietst, de auto gepakt en ik heb hem in de stad afgezet. We hebben toen een nieuwe date afgesproken voor twee weken laten. Ouderwets filmpje kijken, uit eten en de kroeg weer in en de rest is historie. Nu zijn we alweer bijna 21 jaar samen, en in september twaalf jaar getrouwd. Dus thanks Shamrock, waar we nog steeds af en toe komen. Het is de leukste kroeg van Almelo.”

The Shamrock Almelo
Foto: indebuurt Almelo

HobNob

Ook op het HobNob Festival kunnen liefdes opbloeien, zo bewijst het verhaal van Eunice Ubels. “Ik heb mijn vriend ontmoet op HobNob. In 2018 ging ik met een collega mee naar dit festival. Daar werd ik voorgesteld aan de oom van haar man. Ik heb de hele avond gezellig staan kletsen met hem. Het was een erg leuke avond. De volgende dag heb ik hem een vriendschap verzoek gedaan op Facebook, want ik vond hem toch wel erg leuk. Hij heeft mijn verzoek geaccepteerd omdat hij mij ook leuk vond. En nu wonen we al bijna twee jaar samen en gaan we trouwen op 07-07-2020! En we blijven in Almelo wonen, waar we het goed naar ons zin hebben.”

HobNob in Almelo
Foto: Robin Hilberink

Andere plekken

Ook op Facebook kregen we veel reacties op onze oproep. Een greep uit deze reacties:

Angelique Berfelo: “Ik had een motor gekocht, en zocht een club om samen met anderen leuke tochtjes te maken. Ik werd toen voorgesteld aan de regio voorzitter en… Dit jaar zijn we 20 jaar getrouwd!”

Laura Eeftink: “Ooit in de drogisterij aan de Tijhofslaan waar mijn Moeder werkte, voor dat zij haar eigen zaak had. Later weer bij de Tafeltennis Blauw-Wit. Héél romantisch toen 😊”

Anderen hebben hun liefde ontmoet bij Biribi (“In 1976, nu bijna 40 jaar getrouwd”), zwembad het Wendelgoor, Wetshuys, dansschool Schrijver, Saloon, Praxis, Intratuin en bij Koenderink 4=6 supermarkt. Tsja, waar kun je de liefde van je leven niet tegenkomen? Overal in Almelo kan dat!

Lees ook:

Verliefd stelletje

Oproep: waar in Almelo heb jij jouw liefde ontmoet?

Waar heb jij je lover ontmoet? Liep jij deze tegen het lijf in de binnenstad van Almelo? Viel je voo...

Anti-Valentijnsdagtips: speciaal voor de haters

Verras je Valentijn met deze fijne valentijnsaanbiedingen

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.