Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grote dorst? Hier in Almelo kun je gratis water tappen

Door Martijn de Lange 12 februari 2020

Genoeg water drinken is belangrijk. De richtlijn is om 2 liter water te drinken. Maar wat nu als je flesje leeg is, of je hebt superdorst maar geen portemonnee bij je? Dan zijn er gelukkig een aantal tappunten in Almelo waar je gratis water kunt halen. Wij hebben ze voor je verzameld. 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Station Almelo

Sinds kort staat er een watertappunt voor het station van Almelo. Het tappunt was lange tijd afgezet met rood-wit lint, omdat er een onderdeel defect was. Maar een paar dagen nadat indebuurt Almelo hier vragen over stelde, was het tappunt gerepareerd. Mooi toch?! En dus kun je nu je flesje bijvullen met gratis drinkwater en daarna de trein of bus instappen.

Drinkwater tappen bij Station Almelo

Watertappunt bij station Almelo

Mysterie opgelost: waarom werkt dit watertappunt niet?

Elke week ontrafelen we een mysterie voor je. Ditmaal het raadsel rondom het watertappunt bij het tr...

Stadhuis Almelo

Vlakbij het station van Almelo vinden we nog een openbaar watertappunt. Voor het stadhuis staat een paaltje met groot en opvallend het woord ‘Drinkwater’ erop. Kom je uit het stadhuis (of uit de rechtbank) en heb je een droge strot van al het gepraat? Dan kun je hier lekker wat drinkwater pakken.

Drinkwater tappen bij Stadhuis Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Station Almelo de Riet

Bij alle stations in Twente zijn of worden watertappunten geplaatst. Ook bij station Almelo de Riet vind je een paaltje waarbij je gratis drinkwater kunt tappen.

Treinstation Almelo De Riet
Foto: Google Streetview

Bornsestraat (Bornerbroek)

Als je lekker een middagje aan het fietsen bent, is het goed te weten dat je ook in Bornerbroek gratis water kunt tappen. Aan de Bornsestraat, bij het begin van de Schapendrift, vind je een punt. Het is ook een fietsknooppunt, waar dus verschillende fietsroutes samen komen en je een plattegrond vind om je verdere route uit te stippelen. Handig!

Drinkwater tappen in Bornerbroek
Foto: Google Streetview

Stucshop Almelo

Bedrijven kunnen op de website publiekwater.nl aangeven dat ze een gratis waterpunt zijn. Je vindt hier geen paaltje buiten, maar je kunt er (tijdens openingstijden) binnenlopen en je flesje gratis vullen. In onze stad is Stucshop Almelo hierbij aangesloten. Je vindt dit bedrijf aan de Slachthuiskade 16.

Stucshop Almelo
Foto: Google Streetview

Weet je er nog meer?

Op de website drinkwaterkaart.nl staan alle tappunten in het land. Heb je er eentje gezien die niet op de kaart staat? Dan kun je dit op deze site doorgeven.

En dan is er ook nog de website publiekwater.nl. Daar kunnen bedrijven zich aanmelden waarbij je zo binnen kunt lopen voor wat water. Je hoeft er verder niets te kopen.

Lees ook:

Toiletrollen

Hoge nood? Hier in Almelo vind je openbare toiletten

Middagje shoppen in het centrum? Leuk! Dat wordt koffiedrinken, shoppen, lunchen, borrelen en uh…af ...

8 x hier kun je tweedehands kleding kopen in Almelo

Of je nu een diehard vintage-liefhebber bent of gewoon van voordelig shoppen houdt: tweedehands kled...
Sushi eten in Almelo

Jammie! hier kun je sushi eten in Almelo

Van nigiri’s tot maki’s en van handrolls tot sashimi: sushi gaat er altijd wel in, toch? Waar je in ...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.