Fijne Broer en Zusdag! Dit zijn de allerliefste broers en zussen uit Almelo

Jaaa, het is vandaag (vrijdag 30 september) Nationale Broer en Zusdag! Als ode aan alle broers en zussen in Almelo, vroegen we jullie om een foto te sturen van jouw liefste broer of zus. We kregen veel lieve foto’s en verhalen binnen. Dus allerliefste broers en zussen in Almelo, deze is voor jullie!

Vier zussen in één team

Nathaly Vishnudatt stuurt een foto van haarzelf met drie van haar vijf zussen. “Ik kom uit een gezin met acht kinderen. Wij zijn met twee broers en zes zussen. Van dezelfde vader en moeder. Ja, het bestaat nog!”

Met drie van haar zussen is Nathaly een voetbalteam begonnen. “Met vier zussen en andere dames zijn wij dit seizoen gestart met een voetbalteam bij AVC Heracles, de dames 30+. Het is natuurlijk wel bijzonder om met vier zussen in hetzelfde team te zitten. Ik ben heel trots op mijn zussen dat zij naast hun gezinnen en drukke agenda’s tijd maken om samen deel te nemen aan dit enthousiaste team.”

‘Plezier staat hoog in het vaandel’

Volgens Nathaly is het erg gezellig in het team. “Behalve dat sport en bewegen natuurlijk gezond is, hebben wij ook ontzettend veel lol met de andere dames uit dit team. Plezier staat hoog in het vaandel! Onze ouders, broers en andere twee zussen zijn nu al fan en trouwe supporters van ons.”

Nathaly en drie van haar vijf zussen. Foto: Nathaly Vishnudatt

‘Broer en zus voor altijd’

Nog een sportieve foto (mét medaille) stuurde Aline Bakhuis. “Samen met mijn broer Gerti heb ik al 26 jaar een eigen zaak, Bakhuis Media. We werken elke dag samen. Verder zijn we zo verschillend: Gerti is supersportief en ik doe helemaal niet aan sport. Maar we delen wel samen de liefde voor de honden, onze flatcoats, en we maken ook vaak wandelingen samen.”

Aline en Gerti hebben een sterke band, onder meer door wat ze samen hebben meegemaakt. “Zo zijn onze ouders vlak na elkaar overleden. We missen ze nog elke dag. We steunen elkaar in moeilijke tijden, maar kunnen ook veel lol met elkaar hebben. Het belangrijkste: We zijn er altijd voor elkaar! Broer en zus voor altijd!”

Gerti en Aline Bakhuis. Foto: Aline Bakhuis

‘We puilen het huis uit’

Peter David Richard mailt ons het volgende: “Ik heb de leukste broer (Paul) en leukste zussen (Christy, Stephanie, Nathalie, Wendy, Daisy en Joany). Ik kom uit een gezin van acht kinderen die grotendeels allemaal uit Almelo wonen. Inmiddels zijn er dertig kleinkinderen.”

Al die kinderen en kleinkinderen zorgen voor topdrukte als de hele familie samenkomt. “Bij feestjes en verjaardagen puilen we vaak het huis uit met vijftig man. We eten vaak samen en maken muziek met elkaar. Een grote familie zijn kent lief en leed, ons familieleven doorbreekt dat we alleen leven voor onszelf.  We helpen elkaar en zijn er voor elkaar als dat nodig is.”

Peter en zijn familie. Foto: Peter David Richard

‘Zulke zussen wens ik iedereen toe’

“De allerliefste zussen? Die heb ik!” Lobke Helsper weet het zeker. “Mijn zussen Kim en Fay zijn de beste zussen die er zijn. Toen ik anderhalf maand geleden onverwachts moest verhuizen, stonden ze meteen voor me klaar.”

Kim en Fay hielpen Lobke waar ze maar konden. “Ik mocht tijdelijk bij Fay wonen met mijn kinderen en met z’n drieën hebben we mijn spullen uit het oude huis opgehaald. Alle spullen konden we bij Kim stallen om een week later alles weer naar mijn nieuwe huis te brengen. Ook daar hebben ze geholpen om alles weer in te richten. Zulke zussen wens ik iedereen toe!”

De drie zussen Lobke, Kim en Fay. Foto via Lobke Helsper

‘Een topteam met z’n drieën’

Anne Makkinga stuurt een vrolijke foto. “Dit ben ik, Anne (22 jaar) met links mijn broer Rik (24) en rechts mijn broertje Tom (18). Mijn broer woont inmiddels op zichzelf en werkt keihard aan zijn eigen bedrijf. Mijn jongere broertje studeert en werkt als tegelzetter.”

Anne is enorm blij met haar broers. “We zijn een topteam met z’n drieën en ik ben heel trots op hoe ze het de laatste tijd doen en hoe hard ze werken. Ze verdienen het daarom om in het zonnetje gezet te worden op Broer en Zus-dag.”

Anne Makkinga met broers Rik (links) en Tom. Foto: Anne Makkinga

‘Alles draait thuis door’

Sabine Veneman stuurt een artistieke foto van haar drie dochters. Ze noemt zichzelf een ’trotse mama van deze toppers’: Deze drie meiden (een van 18 en twee tweelingzussen van 11 jaar) staan altijd voor elkaar klaar. Als wij werken draait alles thuis gewoon door dankzij deze prachtmeiden. We zouden het dus super vinden als we ze eens extra in het zonnetje konden zetten.” Bij deze is dat geregeld Sabine!

Drie dochters van een trotse moeder. Foto: Sabine Veneman

Heel veel lachen met elkaar

Stefan Kalsbeek heeft veel lol met zijn broers, zoals op de foto hieronder goed te zien is. Zelf staat hij in het midden en bedekt de edele delen van zijn broers. “Ik heb twee broers, Martijn en Jeroen. Wij drieën verschillen enorm van elkaar. Zo hebben wij vaak andere meningen en weten dit vaak in pittige discussies met elkaar te beslechten.”

Toch kunnen de drie broers elkaar niet missen. “Hoe verschillend we ook zijn, zonder elkaar zouden wij niet kunnen. We hebben een sterke familieband waarbij heel veel gelachen kan worden. Ik vind daarom, dat wij dé broers zijn die eens in het zonnetje gezet mogen worden.”

Stefan Kalsbeek (midden) met broers Martijn en Jeroen. Foto via Stefan Kalsbeek

‘Voor mijn lieve broer Joop’

Karin Finke wil haar broer Joop in het zonnetje zetten op Broer en Zus-dag. Ze schrijft: “Dit is voor mijn lieve broer Joop. Hij is de beste broer die ik me wensen kan. Onze ouders zijn helaas jong overleden , maar m’n broer staat altijd voor mij klaar. Joop je weet het wel ,maar die gekke zus van jou houd heel veel van jou.”

Karin Finke en haar broer Joop. Foto via Karin Finke

The Koktashians

Dilber Koktas wil zichzelf en haar vier zussen aanmelden voor Broer en Zus-dag. “Wij zijn vijf zussen en we zijn elkaars beste vrienden”, schrijft ze. Naast Dilber gaat het om Didem, Dilara, Dilayda en Sonay. De vijf noemen zichzelf The Koktashians, een verwijzing naar de bekende zussen Kardashians.

“Mijn zussen mogen in het zonnetje gezet worden, want ze zijn goud waard! De ene is een zangeres en de ander een superondernemer. Weer een ander is een engeltje uit de hemel, zomaar geland op deze aarde, ze maakt alles mooier wat ze aanraakt. Dan hebben we nog een zumba queen in de aanbieding en als laatste hebben we de leukste en liefste leidster. Buiten dat om zijn het de allerbeste tantes op deze wereld!”

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Zusje én beste vriendin

Ook Tina van Buul mailde naar indebuurt Almelo: “Dit ben ik samen met mijn jongere zusje. Bij haar kan ik alles kwijt en dat is wederzijds. Ik heb haar lange tijd moeten missen omdat ze niet in Almelo woonde. Maar sinds twee jaar is ze gelukkig weer terug. We doen veel samen en bellen meerdere keren per dag. Een topwijf eerste klas, ze is niet alleen mijn zusje maar ook mijn beste vriendin.”

Tina van Buul en haar zusje. Foto via Tina van Buul

Meer leuke artikelen over Almeloërs:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Win met indebuurt

indebuurt verloot sinterklaasboxen voor een heerlijk avondje

Winnen! indebuurt verloot sinterklaasboxen vol lekkers voor een heerlijk avondje

Meer in deze categorie

Genieten van Almelo

Ga naar “Mysterie opgelost: hierom blazen we in de winter op de midwinterhoorn”

Mysterie opgelost: hierom blazen we in de winter op de midwinterhoorn

Ga naar “Gezocht: de mooiste sinterklaasversiering van Almelo”

Gezocht: de mooiste sinterklaasversiering van Almelo

Ga naar “Ze zijn terug! Hier in Almelo geven fonteinen een spetterende show”

Ze zijn terug! Hier in Almelo geven fonteinen een spetterende show

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek Per stuk. € 19,99”

Velours dekbedovertrek Per stuk. € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “2-in-1 steelstofzuiger Rotaro PowerVac”

2-in-1 steelstofzuiger Rotaro PowerVac

 • Blokker
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “AH Scharrel- kipfiletblokjes 200 of 300 gram van € 3,49 voor € 2,62”

AH Scharrel- kipfiletblokjes 200 of 300 gram van € 3,49 voor € 2,62

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek € 19,99”

Velours dekbedovertrek € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022

Agenda

Ga naar “Doelenkerstmarkt”

Doelenkerstmarkt

 • 11 december 2022
Ga naar “EK Kickboksen in Almelo”

EK Kickboksen in Almelo

 • Topsportcentrum IISPA
 • 28 januari 2023
Ga naar “Sinterklaas in de Bibliotheek”

Sinterklaas in de Bibliotheek

 • Bibliotheek Almelo
 • 30 november 2022
Ga naar “Pubquiz”

Pubquiz

 • The Shamrock
 • 4 december 2022
The Shamrock Almelo