Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: vanaf een brug springen voor een frisse duik

Door Carin Van der Meij 6 juli 2020

De zomervakantie is begonnen. Ongetwijfeld krijgen we ook deze zomer weer periodes met tropische warmte. Wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Daarom plonsen Almeloërs massaal het water in. Wij vragen ons af: mag je vanaf een brug een duik in het water nemen?

Het is vooral populair onder jongeren: een duik nemen vanaf een brug in Almelo. Maar mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is kort, maar krachtig: NEE.

Boete voor springen vanaf brug

Naast dat het levensgevaarlijk is om van een brug af te springen, is het ook nog eens verboden. Je mag überhaupt niet in de buurt van een brug zwemmen, laat staan een duik nemen. Doe je het wel en word je betrapt? Dan kun je rekenen op een fikse boete van 140 euro.

Gevaarlijk

Het springen van een brug is sowieso geen goed idee. Door het troebele water kun je vaak niet inschatten hoe diep het water is en of er iets op de bodem ligt. Zo kun je per ongeluk op een winkelwagentje, fiets of een ander scherp voorwerp terechtkomen. Spring je van een brug in het water waar ook boten varen? Dan is het extra gevaarlijk. Vanaf een boot ben je niet of nauwelijks te zien en het vaartuig kan niet snel stoppen. Bovendien kun je meegezogen worden door de sterke onderstroom van een passerend schip. Kortom: levensgevaarlijk!

Zwemverbod

Wil je zwemmen in de buitenlucht? Houd er dan ook rekening mee dat er op meer plekken een zwemverbod is. Zo is het verboden om te zwemmen bij:

  • de vaarweg van rivieren;
  • kanalen;
  • de buurt van wachtplaatsen of afmeerplekken voor schepen;
  • de buurt van een brug, sluis, stuw of ballenlijn;
  • de routes van veerponten;
  • rond en in havens;
  • snelvaargebieden;
  • op plekken die specifiek aangewezen zijn als verboden gebied.

Zwem je toch in één van deze gebieden? Dan riskeer je een boete van 140 euro.

Zwemwater

Op de website Zwemwater.nl kun je ook het actuele zwemadvies per water zien. Kies je liever toch voor zwemwater dat altijd veilig is, dan kun je naar Zwembad Het Sportpark.

Lees ook:

Autorijden met teenslippers

Mag dat: met teenslippers aan autorijden?

Heb jij met warm weer snel last van warme voeten, of beter gezegd 'zweetkakkies'? Dan doe je liever ...

Mag dat: de as uit je vuurkorf bij het gft-afval gooien?

Mag dat: spontaan een demonstratie organiseren in Almelo?

Mag dat: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval?

Meer over

Gemeente

adv.