Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: met teenslippers aan autorijden?

Door Martijn de Lange 22 juni 2020

Heb jij met warm weer snel last van warme voeten, of beter gezegd ‘zweetkakkies’? Dan doe je liever iets luchtigs aan je voeten, zoals slippers. Maar mag je eigenlijk wel met teenslippers aan autorijden? Wij zochten het voor je uit.

Goed nieuws: In Nederland kun je gewoon met slippers autorijden, want het is in ons land niet verboden. Alleen verstandig is het niet, want je kunt makkelijk met je slipper achter een pedaal blijven hangen.

Wel of geen slippers

Als je deze zomer nog naar landen als Frankrijk en Spanje op vakantie gaat, moet je wel even goed opletten. Wat je als automobilist wel of niet mag verschilt namelijk per land. Zo is er in Frankrijk en Spanje een regel dat je als bestuurder altijd controle moet hebben over de auto, je volledige bewegingsvrijheid moet hebben, een vrij blikveld én constant aandacht moet hebben voor het rijden.

Op basis van die regel krijg je dus een boete als je bijvoorbeeld achter het stuur een broodje zit te eten, een sapje drinkt, mascara opdoet of als je onveilig schoeisel draagt zoals teenslippers.

Meer weten over verkeersregels in andere Europese landen? Kijk dan even op de website van de ANWB.

Lees ook:

Zoek verkoeling: het wordt knetterheet in Almelo

Als je nu nóg niet dat stapeltje zomerkleding achteruit je kast hebt gevist, dan wordt het echt hoog...

De zon in! Bij deze winkels in Almelo koop je tuinmeubelen

Die kleuren! 9 x foto’s van de prachtige zonsondergang

Meer over

Gemeente

adv.