Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 Almeloërs hebben alsnog hun lintje ontvangen

Door Martijn de Lange 2 juli 2020

In het stadhuis van Almelo zijn donderdag vijf lintjes uitgereikt. Vijf inwoners van de gemeente Almelo kregen op vrijdag 24 april – tijdens de traditionele lintjesregen – te horen dat ze een koninklijke onderscheiding krijgen. Maar de uitreiking kon niet plaatsvinden vanwege alle coronamaatregelen. Vandaag zijn ze alsnog uitgereikt! 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Grotere bijeenkomsten zijn inmiddels weer toegestaan, maar nog steeds gelden er maatregelen. De belangrijkste is de anderhalve meter afstand. Die werd vandaag tijdens de lintjesregen ook streng gehandhaafd. Het personeel dat de hapjes en drankjes uitdeelde, droeg mondkapjes.

Omdat er minder mensen bij de uitreiking aanwezig mochten zijn, werd de uitreiking ook live uitgezonden via internet, via de site van de gemeente kun je deze uitzending ook nog terugkijken.

Lintjesregen in Almelo

En wie hebben er dan dit jaar in Almelo zo’n onderscheiding gekregen? We stellen de vijf gelukkigen aan je voor op de volgende pagina’s. Swipe voor meer.

Albert Eshuis (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Als vrijwilliger en bestuurslid van het Stadsmuseum in Almelo heeft Albert Eshuis de bodemschatten van de stad in kaart gebracht. Ook wist hij als vrijwilliger en bestuurslid van het IVN Almelo en als docent biologie vele duizenden kinderen liefde voor de natuur bij te brengen.

Albert Eshuis Lintjesregen 2020

Jan Oosterveld (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Jan Oosterveld is een zeer betrokken inwoner van Bornerbroek. Als vrijwilliger is hij vanaf het begin actief bij de autocross, de Pinksterfeesten en de IJsbaanvereniging. In zijn bedrijf, J.A. Oosterveld Grondverzet, geeft hij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een plek.

Jan Oosterveld Lintjesregen 2020

Jeanette Tijhof (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Bij de oprichting in 1971 was Jeanette Tijhof uit Almelo al bestuurslid en vrijwilliger bij voetbalclub DVO (nu DRC). Ze is tegenwoordig stuwende kracht achter het behoud van de Hagedoornschool en de sociale functie die het gebouw nu vormt voor de Goossenmaat in het Nieuwstraatkwartier.

Ria Perik (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

Ria Perik is zeer actief bij de St. Jorisparochie in Almelo. Zij is naast uitvaartbegeleider ook leider van de bloemengroep. Ria is sinds 2005 betrokken bij de Droomdekentjes. Zo’n dekentje geeft een kind met een ziekte, trauma of handicap een eigen veilige plek om zich in terug te trekken.

Wim van der Elst (Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

Voor veel verschillende organisaties in Almelo speelde Wim van der Elst een belangrijke rol. Onder meer voor huurdersorganisatie SHBW, VVD Almelo en Energiek Almelo. Voor het Elisabethfonds spande hij zich in voor het verbeteren van de positie van psychiatrische patiënten.

Albert Eshuis Lintjesregen 2020

Lees ook:

Heterdaadje Almelo

Afvaldumpers in Almelo voortaan ‘op heterdaad’ betrapt

Stoor jij je ook zo aan het dumpen van afval en grofvuil? Veel inwoners van Almelo ergeren zich groe...
Coronatest drive-in in Enschede

Coronatest afnemen? Dat kan binnenkort bij een drive-in in Almelo

Twente krijgt er een derde locatie bij voor het doen van een coronatest. Deze drive-in komt in Almel...
Nieuw openbaar toilet Havenpassage Almelo

Hoge nood? Almelo heeft er een openbaar toilet bij

Heb je hoge nood tijdens het shoppen? In Almelo zijn diverse openbare toiletten, maar die zitten mee...
Werkzaamheden Sluitersveldsingel Almelo

Hele zomer omrijden: deze singel gaat dicht voor onderhoud

Mocht je geregeld over de Sluitersveldsingel rijden, dan moet je nu even opletten. In juli en august...

Mag dat: spontaan een demonstratie organiseren in Almelo?

Een demonstratie tegen racisme, tegen het landbouwbeleid of voor een betere cao: elke Nederlander he...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.