Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We mogen weer zwemmen! Zwembad Sportpark is geopend

Door Martijn de Lange 18 mei 2020

Na bijna twee maanden gaat het zwembad van Het Sportpark Almelo weer open. Vanaf vandaag (maandag 18 mei) gaat het zwembad gefaseerd open. De eerste stap is dat een deel van de zwemlessen en de mogelijkheid om baantjes te zwemmen van start gaan. Voor een middagje vrij zwemmen moet je echt nog even geduld hebben. 

Heropening in fases 

Het zwembad laat weten: “Om de heropening veilig te laten verlopen, zal het zwembad in fases worden geopend met inachtneming van strenge protocollen. In de eerste fase worden alleen de 25-meterbaden (binnen én buiten) geopend. De zwemlessen voor de groepen die in het diepe bad zwemmen en de mogelijkheid om baantjes te zwemmen worden opgestart. Het moment waarop er een overstap wordt gemaakt naar een volgende fase is niet bekend. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de ontwikkeling van het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM en de overheid.”

Baantjes trekken

Als je baantjes wilt trekken in het zwembad, dan moet je je wel vooraf aanmelden. “Voor banenzwemmen in de 25-meterbaden kunnen maximaal twintig gasten zich inschrijven. Dat gaat per tijdsblok van 1 uur. De zwembaden worden ingedeeld in drie vakken van twee banen zodat iedereen in zijn eigen tempo kan zwemmen. Er wordt gezwommen in rondjes, de ene baan heen en de andere baan weer terug. Om de 1,5 meter regel te garanderen is inhalen en aan de kant hangen niet toegestaan.” 

Reserveer je zwemuurtje

Om de aanmeldingen voor het banenzwemmen te reguleren, is het voor zwemmers verplicht om zich vooraf op te geven via de website www.veiligsporten.nu. Op de site van het zwembad vind je de tijden waarop je baantjes kunt trekken. Je aanmelding is alleen een reservering, betaling is mogelijk met de pin (liefst contactloze betaling) op locatie bij Het Sportpark. Het zwembad waarschuwt op de website: ‘Zonder inschrijving vooraf heeft het geen zin om naar Het Sportpark te komen en vol = vol!’

Zwemlessen voor kinderen

De zwemlessen voor kinderen die in het diepe bad zwemmen, gaan ook weer beginnen. “De zweminstructeur geeft les vanaf de badrand, zodat hij of zij 1,5 meter afstand van de kinderen kan houden. Vanwege de veiligheid is het op dit moment nog niet mogelijk om zwemles te geven aan kinderen die nog niet zelfredzaam zijn het zwembad. Voor deze kinderen wordt gekeken naar de mogelijkheid zomerzwemlessen in de vakantie aan te bieden. Alle ouders ontvangen hierover persoonlijk bericht via de mail, zij hoeven hun kinderen niet in te schrijven.”

Strenge voorwaarden

Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er door het zwembad strenge regels opgesteld. De belangrijkste aandachtpunten zijn als volgt:

  • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding
  • De douches zijn gesloten, zwemmers worden verzocht voor- en achteraf thuis te douchen
  • Neem je eigen badslippers mee
  • Zorg ervoor dat je maximaal 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent
  • Kom alleen óf met personen uit hetzelfde huishouden
  • Het is alleen mogelijk met de pin of contactloos te betalen
  • Houd je aan de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM. Blijf dus thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts. Houd anderhalf meter afstand (uitzonderingen voor kinderen <12 jaar). Hoest en nies in je elleboog én was voor en na het zwemmen je handen voor 20 seconden.

𝐊𝐨𝐦 𝐛𝐚𝐚𝐧𝐭𝐣𝐞𝐬𝐳𝐰𝐞𝐦𝐦𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐇𝐞𝐭 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐩𝐚𝐫𝐤! 🏊‍♂️Vanaf maandag 18 mei is het weer mogelijk (onder voorwaarden) baantjes te…

Geplaatst door Het Sportpark Almelo op Zaterdag 16 mei 2020

Lees ook:

Zwembad Het Sportpark Almelo

Zwembaden in Almelo gaan nog niet op 11 mei open

Even een plons nemen in het zwembad. Veel kinderen (en volwassenen!) hebben daar wel zin in. Gelukki...
Preston Palace in Almelo

Preston Palace gaat weer open: eerst alleen gezinnen en stelletjes

Ook Preston Palace gaat weer open. Vanaf 1 juni kun je weer terecht in het all-inclusive resort in A...
Preston Palace in Almelo

Rook in Preston Palace: zwemmers moeten het water uit

Het zal je maar gebeuren. Ben je lekker ontspannen aan het zwemmen bij Preston Palace, moet je ineen...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.