Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Preston Palace gaat weer open: eerst alleen gezinnen en stelletjes

Door Martijn de Lange 15 mei 2020

Ook Preston Palace gaat weer open. Vanaf 1 juni kun je weer terecht in het all-inclusive resort in Almelo. In eerste instantie met de helft van de hotelkamers en alleen voor gezinnen en stelletjes die samenwonen. “Voor groepen (jongeren) is het helaas nog lastig vakantie vieren met de huidige maatregelen”, meldt directeur Carlo Slag.

Vanaf 1 juni gaat Preston Palace dus weer open en is de helft van de hotelkamers (160 stuks) te boeken. “Uiteraard all-in, maar dan anders. Gasten verheugen zich enorm op een onbezorgde all-inclusive vakantie en wij zijn blij deze vanaf 1 juni weer te mogen aanbieden. Voor gezinnen en samenwonende stellen is het perfect, zij hoeven onderling de 1,5 meter niet in acht te nemen. Samen overnachten, uit eten, bowlen, zwemmen, biljarten of een terrasje pakken mag en kan bij Preston Palace.” De eerste maand dus met de helft van de kamers en vanaf 1 juli zijn alle 318 hotelkamers weer beschikbaar voor gasten.

Reserveren voor de hele dag

All-inclusive uitgaan én je houden aan de regels van het RIVM, hoe ziet dat er straks uit bij Preston Palace? Het hotel heeft daar een oplossing voor gevonden. Bij het inchecken krijg je een aantal vragen over je gezondheid. Als je niet ziek bent en geen gevaar vormt, mag je naar binnen. Je moet dan het programma voor je verblijf gaan plannen. Je reserveert dus een tafel in een van de restaurants voor ontbijt, lunch en diner. Ook moet je reserveren voor bijvoorbeeld de midgetgolfbaan of voor een paar uur zwemmen in het subtropisch zwemparadijs.

Eten vanaf een buffet is lastig binnen de anderhalvemetersamenleving. Ook hier is een oplossing voor gevonden, je zegt wat je wilt hebben en krijgt dit vervolgens van een medewerker. “Buffetten zijn locaties geworden waarbij het assortiment veilig wordt gepresenteerd en uitgegeven. De gast mag kiezen uit het royale aanbod en vervolgens krijgt men dit aangereikt. Ook hierin wordt de gast ontzorgd; een plus in de luxe beleving.”

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Hoera! Eindelijk goed nieuws! Op 1 juni openen wij Preston Palace voor hotelgasten 🥂💫🎉 Met een vernieuwd all-inclusive…

Geplaatst door Preston Palace op Donderdag 14 mei 2020

Slimme zones

Het hotel met uitgaanscentrum is opgedeeld in drie ‘slimme zones’: de hotelkamer, geplande zones en de open zones. Op de hotelkamer heb je alle rust en ruimte, daar mag je doen en laten wat je wilt. De geplande zones zoals de restaurants, indoor kermis, subtropisch zwemparadijs, entertainment en spelfaciliteiten hebben een maximale capaciteit. Als je hier naar toe wilt, moet je dat dus vooraf plannen. De open zones zijn de gebieden zoals de terrassen en de barstraat. Die zijn vrij toegankelijk.

Coronaproof gemaakt

De afgelopen tijd was het resort dicht, maar de medewerkers hebben niet stilgezeten. Medewerkers hebben een COVID-19-training gevolgd, de ruimtes worden vaker schoongemaakt en gecheckt en er zijn veiligheidsborden en looprichtingen met 1,5 meter afstand gemaakt. Ook staat op diverse plekken desinfecterende handgel, er is extra toezicht én ook handhaving van de nieuwe corona-huisregels. “Deze voorstellen zijn uiteraard doorgenomen met de Veiligheidsregio Twente; het contact met de instanties verloopt goed”, meldt Preston Palace. “De situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen van de overheid worden nauwlettend gevolgd, want het welzijn van gasten en medewerkers heeft de hoogste prioriteit.”

Geen events en feestjes

Bij Preston Palace traden ook veel artiesten op en werden bedrijfsfeesten gegeven. Die keren nog niet terug. “Er wordt momenteel geleefd in een maatschappij met strikte voorwaarden. Events, dag- en avondrecreatie zijn voorlopig niet mogelijk.”

Lees ook:

Preston Palace Central in Almelo

Binnenkijken bij het vernieuwde hart van Preston Palace

In het oude Prinses Irene Ziekenhuis in Almelo zit sinds 1987 uitgaanscentrum en hotel Preston Palac...

Rook in Preston Palace: zwemmers moeten het water uit

Bij deze horecazaken in Almelo kun je virtueel uitgaan

adv.