Op pad in eigen stad! Dit kun je het eerste weekend van juli doen in Almelo

Het is bijna weekend! De komende dagen zijn er in Almelo weer een boel leuke dingen te beleven. Benieuwd naar onze uittips voor het weekend van 1, 2 en 3 juli? Hieronder vind je van alles wat er dit weekend te doen is in Almelo.

Film: A Hero

Op vrijdag 1 juli om 14.00 en 20.15 uur kun je de film A Hero bekijken in het Filmhuis bij Hof 88. Deze film gaat over Rahim, die in de gevangenis zit omdat hij zijn schuld niet kan terugbetalen. Als hij kort met verlof mag, besluit hij naar een manier te zoeken om zijn schuld af te kunnen betalen.

Je verwacht het al: dat loopt niet zoals gepland. Rahim wordt plotseling bekend en groeit uit tot een lokale held. Ondertussen stapelen de misverstanden zich op en zijn vrijheid lijkt plots verder weg dan ooit.

Expositie

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli zijn de laatste dagen om de expositie Behind the Mask te bekijken bij het Huis Van Katoen en Nu aan het Marktplein. De Twentse fotograaf Stefan Schipper fotografeerde bekende Nederlanders die geschminkt werden in intrigerende karakters. De gratis expositie is te bekijken van 10.00 tot en met 17.00 uur.

Kunsttentoonstelling

Tot en met 28 augustus kun je de tentoonstelling ‘De Fundatie te Gast’ bekijken in de Kunsthal van Hof 88. In de tentoonstelling staat het stilleven centraal. Er zijn werken te zien van Charley Toorop en Carla Vons exposeert haar werken in de Gallerie en de Tuinzaal. Vrijdag, zaterdag en zondag kun je de kunsthal bezoeken van 13.30 tot 17.00 uur. Je kunt gratis naar binnen.

Kunsthal Hof 88 in Almelo
Kunsthal bij Hof 88. Foto: indebuurt Almelo

Familiefilm: Minions

Ga lekker naar de bios! Op vrijdag, zaterdag en zondag draait de nieuwe film van de Minions (Nederlands gesproken) bij Movie Unlimited. De film heeft de subtitel The Rise of Gru (of in het Nederlands: Hoe Gru superschurk werd). Een fijne familiefilm, die ook te bekijken is in het Engels. Daarvoor kun je op zondag 3 juli bij Movie Unlimited in Almelo terecht, om 18.30 uur.

Modeshow

In het kader van het Textieljaar Twente houdt de bibliotheek samen met Het Stedelijk Museum een kleding- en modeaccessoires show. Je kunt de ingezonden textielwerken hangen al een tijdje in de bibliotheek, maar op zaterdag 2 juli wordt alles op de Koornmarkt laten zien door middel van een modeshow. De modeshow start om 14.00 uur. Daarna is er een prijsuitreiking.

Dansvoorstelling

Op zaterdag 2 juli houdt theatergroep Odin ’92 een voorstelling die in het teken staat van films. Ook Hollywood, glitter, glamour en bekende filmsterren komen voorbij in de voorstelling. De voorstelling is van 19.00 tot 22.00 uur bij Hof 88.

Flügelparty met Def Rhymz

Een Flügelparty in Almelo met rapper Def Rhymz, bekend van Doekoe en Schudden. Op zaterdag 2 juli komt deze rapper langs bij The Shamrock in Almelo. Samen met dj Remon wordt het vast een gezellig feestje. De party begint om 22.30 uur en bij aanvang krijg je een gratis Flügel. Kaartjes zijn nog te koop.

2 july Def Rhyms bij onze Flugel Party in Irish Pub the Shamrock te Almelo, De kaartverkoop gaat snel dus wees er optijd bij!Bestel op: https://ticket.eventree.nl/nl/shop/yxkyebcqast4tcbdcuxh1chn878ybnbsxppy5euw Of haal een kaartje aan de bar. In de pauzes dj Remon Ezendam

Posted by Irish Pub & Restaurant The Shamrock te Almelo on Sunday, June 5, 2022

Feestje bij Crazy Frog

Op zaterdag 2 juli kun je weer met je voetjes van de vloer bij Crazy Frog. Dj Brozus staat vanaf 23.30 uur de leukste hits te draaien. Je kunt dansen tot in de late (of vroege) uurtjes, want hij blijft draaien tot 03.30 uur.

Rondleiding Doepark de Hagen

Zondag 3 juli is de een-na-laatste kans om een rondleiding te krijgen in Doepark de Hagen. Willy, Toos en Tini starten weer om 11.00 uur bij het terras van het Natuurhus. De rondleiding duurt ongeveer een half uur.

Na afloop kan je een drankje of iets lekkers kopen bij het Natuurhus. De rondleiding is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Willy, Toos en Tini bij Doepark de Hagen. Foto: Ellen Rodenstein

Workshop zonnekijken

Zondag 3 juli is de Landelijke Zonnekijkdag. Daarom houdt AstronA die dag een presentatie bij het Natuurhus over de zon. Ook kun je door speciale zonnekijkers en telescopen kijken. De workshop begint om 14.00 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Win het boek over Darius Dhlomo!

Bij indebuurt Almelo maak je nu 3 x kans op het nieuwe boek over Darius Dhlomo

Winactie! 3 x kans op het boek over oud-Heraclesspeler Darius Dhlomo

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Profronde Almelo gaat dit jaar door: dit kun je allemaal doen in de stad”

Profronde Almelo gaat dit jaar door: dit kun je allemaal doen in de stad

Ga naar “Bekijk Twente vanaf de fiets: 72ste Fietsvierdaagse rond Almelo”

Bekijk Twente vanaf de fiets: 72ste Fietsvierdaagse rond Almelo

Ga naar “Wat wil je doen dit weekend? 9 x leuke uittips in Almelo”

Wat wil je doen dit weekend? 9 x leuke uittips in Almelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Volkswagen-bus tent € 69,95”

Volkswagen-bus tent € 69,95

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Hollandse trostomaten van € 0,99 voor € 0,49”

Hollandse trostomaten van € 0,99 voor € 0,49

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Magneetletters € 1,99”

Magneetletters € 1,99

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Milner kaasplakken 30+ van € 3,15 voor € 1,49”

Milner kaasplakken 30+ van € 3,15 voor € 1,49

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Galia of Cantaloupe meloen van € 1,99 voor € 1,29”

Galia of Cantaloupe meloen van € 1,99 voor € 1,29

 • Geldig t/m 9 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker informatieverwerking, Ministerie van Justitie en Veiligheid”

Medewerker informatieverwerking, Ministerie van Justitie en Veiligheid

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Burendag in Almelo”

Burendag in Almelo

 • 24 september 2022
Ga naar “Almelo Allee”

Almelo Allee

 • Zwembad Het Sportpark
 • 18 september 2022
hardlopen training
Ga naar “Doedelzakmuziek”

Doedelzakmuziek

 • 28 augustus 2022
Ga naar “Popronde Almelo”

Popronde Almelo

 • 17 september 2022
Popronde Almelo 2019
Ga naar “Theaterroute Almelo”

Theaterroute Almelo

 • Hof 88
 • 24 september 2022