Oh, het is weer weekend! Dit kun je doen in Almelo de komende dagen

Als het weekend is, is het tijd om leuke dingen te doen! Dit weekend staat er veel in de agenda in Almelo. We hebben de leukste activiteiten, uitjes en to do’s op een rijtje gezet. Hier een overzicht van de activiteiten die je kunt doen in Almelo, in het weekend van 20, 21 en 22 mei 2022.

Film: Grosse Freiheit

Op vrijdag 20 mei draait de film Grosse Freiheit bij Hof 88 in Almelo. De film is een gevangenisdrama over vrijheid, identiteit en liefde. Hans heeft in de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz gezeten. Na de oorlog beland hij keer op keer in de gevangenis vanwege zijn homoseksualiteit, een strafbaar feit.

Hij heeft een veroordeelde moordenaar als celgenoot, Victor. Die moet niets van Hans hebben, maar toch ontstaat er in de loop van de jaren een hechte band. Er ontstaat zelfs liefde tussen de twee. De film Grosse Freiheit draait vrijdag om 14.00 en 20.15 uur bij Hof 88 in Almelo.

Lezing over geopolitieke spanning

Op vrijdag 20 mei geeft Marie-Thérèse ter Haar een lezing over geopolitieke spanning tussen Rusland, Oekraïne, het Westen en de NAVO. Marie-Thérèse is Ruslanddeskundige en Oost-Europadeskundige. De lezing in het Natuurhus in Almelo begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Wil je de lezing volgen? Dan moet je je vooraf aanmelden via deze website.

Trashmetal bij De Stam

Op vrijdag 20 mei komt de trashmetal-band Mass Decline optreden bij Café de Stam in Almelo. De band speelt voornamelijk trash, maar hier en daar is het ook een beetje deathmethal. Ook de band The Grey treedt op. De avond begint om 20.30 uur en je kunt gratis naar binnen.

Meer informatie

Optreden Mass Decline en The Grey

Café De Stam

 • Muziek, Uitgaan

Dansen bij ’t Hookhoes

Partypeople opgelet: op vrijdag 20 mei kun je weer lekker dansen op de dansvloer van ’t Hookhoes. Dj Brozus luidt het weekend alvast in met de gezelligste dansnummers. Hij staat vanaf 23.00 uur achter zijn draaitafel. Om 05.00 uur gaat de muziek uit en het licht aan.

Rommelmarkt

Op zaterdag 21 mei houdt de Protestantse Wijkgemeente Pniël hun jaarlijkse rommelmarkt. Deze markt wordt gehouden bij de kerk aan de Rembrandtlaan 352. De rommelmarkt is van 09.30 tot 13.00 uur.

Rommelmarkt op Koningsdag in Almelo. Foto: indebuurt Almelo

Euregio Kano Rally

Op zaterdag 21 mei wordt er na twee jaar weer een kano rally gehouden door Euregio Kano Rally. De start van deze rally is al erg vroeg, om 09.30 uur bij de havenkom in het centrum van Almelo. Uren later, tussen 16.00 en 18.00 uur, komen de deelnemers aan bij het boothuis van Bootsclub Nordhorn.

Foto: indebuurt Almelo

Paardenwedstrijd bezoeken

Voor liefhebbers van paardensport zijn er op 21 en 22 mei paardenwedstrijden te bekijken op het terrein van het Twents Hippisch Centrum Almelo aan de Manegeweg. Je kunt op beide dagen een dressuur met paarden en pony’s bekijken. Het terrein is geopend voor iedereen.

Wesley ter Harmsel, hier op archieffoto met FC Twente EB, bij midweeks springen in Diepenheim met Endvot EB overtuigend eerste over 1,35 meter.Zie https://bit.ly/3wn8mrR

Posted by Hippisch Twente on Tuesday, May 17, 2022

Maker Festival Twente

Het Maker Festival Twente is een groot familiefestival dat op vier verschillende data wordt gehouden. De maakdag is op 21 mei bij de Bibliotheek in Almelo, de dag erna is het bij Hof 88. Beide maakdagen zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Je kunt dan experimenten met allerlei soorten digitale technologieën. De maakdagen zijn voor jong en oud en de toegang is gratis.

MaakfestivalBibliotheek Almelo: Zaterdag 21 en 28 mei 2022 11.00 – 16.00 uurTheater Hof 88: Zondag 22 mei 2022…

Posted by Bibliotheek Almelo on Wednesday, May 11, 2022

Brooklandrun

Na twee jaar is er weer een datum geprikt voor de Brooklandrun in Bornerbroek. Op 21 mei is de zesde editie. De start van de twaalf en zes kilometer route is om 18.00 uur. De kidsrun start een half uurtje eerder, om 17.30 uur. De routes gaan zowel over verharde als onverharde wegen en langs boerenerven, het Brookerpad en de Doorbraak. Bekijk ons agendapunt voor meer informatie.

Nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het eindelijk weer tijd voor de Brooklandrun! Wij hebben er ontzettend zin in, jij ook? Tot zaterdag!www.brooklandrun.nl

Posted by Brooklandrun on Tuesday, May 17, 2022

Theaterconcert: 70’s unplugged

Op zaterdag 21 mei geeft het gezelschap The 70’s Unplugged een theaterconcert bij Hof 88 in Almelo. Er komen die avond allerlei liefdesliedjes en popklassiekers voorbij uit de 70’s. Met deze muziek kun je de jaren 70 (opnieuw) beleven. Het concert begint om 20.15 uur.

Almeloopers bingo en party

Bij The Shamrock in Almelo kun je zaterdag 21 mei meedoen met een gezellige bingo. De opbrengst van deze bingo gaat naar de RopaRun. Ook komt Bright Side die avond optreden met covers van liedjes van vroeger, maar ook covers van liedjes uit deze tijd. Na afloop kun je nog blijven dansen.

Foto: Mark Angelo via Pexels

Braderie Woonboulevard

Op zondag 22 mei is er weer een zondagbraderie op de Woonboulevard in Almelo, van 12.00 tot 17.00 uur. Dit keer staat de braderie in het teken van kinderkramen. Kinderen bemannen samen met hun ouders de kramen en verkopen onder meer speelgoed en brocante. Er is allerlei lekkers te koop, er is een zweefmolen en ander kinderentertainment met ballonnenclowns, schminken en springkussens.

Wat was de laatste braderie gezellig hè! 💥22 MEI ZONDAG BRADERIE op Woonboulevard Almelo💥 kan weer in de agenda. Dit x met: -Gratis Ballonclowns, Springkussens, Schminken, Zweefmolen, Kinderkramen, Smulkramen en nog veel meer!!

Posted by Woonboulevard Almelo on Sunday, May 15, 2022

Bingo bij Café de Stam

Tijdens coronatijd organiseerde Café de Stam online bingo’s en die waren een groot succes! Daarom kun je op zondag 22 mei kan je meedoen met een nieuwe bingo, maar dan nu wel écht in het café. De bingo begint om 16.00 uur. Bekijk ons agendapunt voor meer informatie.

Binnenkort is het zover! Bingo, gewoon in het café!Koop je kaarten op www.cafedestam.nlKaarten kopen = reserveren!Bingoooooo!!!!!!

Posted by Cafe De Stam on Sunday, May 8, 2022

BBQ bingo

Nog een bingo! Zindag 22 mei houdt Proeflokaal België een bingo voor het goede doel en tegelijkertijd wordt er gebarbecued. Team Buurman en Buurvrouw gaan in Frankrijk de Alpe d’Huez beklimmen om geld op te halen voor mensen met kanker. De inleg voor de barbecue is per persoon 15 euro.

Op zondag 22 mei gaan we een BBQ Bingo houden voor team buurman en Buurvrouw die de Alp d’uez gaan beklimmen. Kom je ook? Schrijf je in achter de bar!

Posted by Proeflokaal Belgie on Sunday, May 8, 2022
Meer informatie

BBQ Bingo bij Proeflokaal België

Proeflokaal België

 • Eten en drinken
Barbecue burendag almelo

Bekijk nog veel meer:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Vliegvakantie gepland? Dit zijn de veiligheidsinstructies in het Twents”

Vliegvakantie gepland? Dit zijn de veiligheidsinstructies in het Twents

Ga naar “Op pad in eigen stad! Dit kun je het eerste weekend van juli doen in Almelo”

Op pad in eigen stad! Dit kun je het eerste weekend van juli doen in Almelo

Waterpret op Marktplein Almelo
Ga naar “Iets doen met je collega’s of vrienden? Dit zijn de leukste groepsuitjes in Almelo”

Iets doen met je collega’s of vrienden? Dit zijn de leukste groepsuitjes in Almelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Slaapzak € 9,99”

Slaapzak € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kant-en-klaar verduisterend gordijn € 12,95”

Kant-en-klaar verduisterend gordijn € 12,95

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “CleanRite roterende tuinslangborstels € 14,95”

CleanRite roterende tuinslangborstels € 14,95

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “Blumill Fitness artikelen vanaf € 94,99”

Blumill Fitness artikelen vanaf € 94,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Indebuurt Almelo zoekt stagiairs”

Indebuurt Almelo zoekt stagiairs

 • Stage
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Internationaal Servicemonteur Machines | MBO | 2.800 – 4.000”

Internationaal Servicemonteur Machines | MBO | 2.800 – 4.000

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Schoonmaker gebouwen/kantoren”

Schoonmaker gebouwen/kantoren

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kinderrommelmarkt”

Kinderrommelmarkt

 • Van 9 jul t/m 10 jul
Ga naar “Rondleiding Doepark de Hagen”

Rondleiding Doepark de Hagen

 • Doepark De Hagen
 • Van 24 apr t/m 10 jul
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Van 9 jul t/m 10 jul
Havenfestival in Almelo 2017
Ga naar “Popmuziek in het Beeklustpark”

Popmuziek in het Beeklustpark

 • 10 juli 2022
Ga naar “Doedelzakmuziek”

Doedelzakmuziek

 • 28 augustus 2022