Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doen! Ga zelf 3D printen met chocolade in Almelo

Door Martijn de Lange 5 februari 2020

Chocolade moet je opeten, daar moet je niet mee spelen toch? Nou, je kunt er ook eerst mee spelen, en het daarna alsnog opeten! Dinsdag 11 februari kun je meedoen aan een workshop in Almelo waarbij je aan de slag gaat met een 3D-printer en chocolade. Jammie!

Weet je wat ‘happy eating’ is? Dat is het leuker en mooier maken van je eetbeleving. Valentijn is daar een perfect moment voor! In de bibliotheek van Almelo is dinsdag 11 februari een lezing over dit onderwerp. Deze lezing duurt een half uur. Daarna is er een workshop van anderhalf uur. En daar loopt het water ons al bij in de mond.

Foodprinters met chocolade

Je gaat zelf aan de slag met liefdevolle en sociale aspecten van eten door een liefdesgerechtje te maken. Dat doe je met drie verschillende foodprinters. Je schrijft een persoonlijke boodschap in 3D- chocolade. Daarna maak je hier een chocolade geprinte tekening bij en je presenteert het geheel op een geprinte bodem van biscuit.

De lezing vooraf wordt gegeven door Janet van den Boer. Zij is onderzoeker Voeding en eHealth aan de Universiteit Twente. Zij wil je laten ervaren dat de grootste uitdaging niet ligt in wát je moet eten, maar hoe je door ‘happy eating’ en interactieve technologie ervoor kunt zorgen dat je gezonder gaat eten.

Wiewatwaar?

Deze lezing met workshop is op dinsdag 11 februari 2020 in de bibliotheek van Almelo. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Aan de workshop kunnen maximaal twaalf mensen meedoen. Aanmelden is dan ook verplicht, dat kun je doen via [email protected]. Als je alleen de lezing wilt bijwonen, hoef je je niet aan te melden. Meer info lees je op tetem.nl.

Chocoladetaart op printer
Foto: TETEM

Maker Festival Twente

Deze avond wordt georganiseerd door Tetem en hun culturele partners. Het evenement is in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van dat festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige serie op Netflix. In een serie evenementen worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Lees ook:

De Beentjes van Sint Hildegard

Dit is er allemaal te doen in Almelo in de maand februari

Zo, de eerste maand van twenty-twenty is alweer voorbij. Dat ging snel! Tijd om plannen te maken voo...

5 x nieuwe en verdwenen winkels in Almelo in januari 2020

Hoge nood? Hier in Almelo vind je openbare toiletten

Meer over

Doen

adv.