Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe je mee? Zet een beer achter je raam voor #berenjacht Almelo

Door Martijn de Lange 25 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Heb jij ook een beer voor je raam in Almelo? Stuur ons dan een foto!

Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank wordt een wandeling uitdagend voor kinderen. Als ouder kun je dan ook meteen even de benen strekken.

De berenjacht komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Het is trouwens wel de bedoeling dat je in je eigen omgeving blijft met de berenjacht. Hierbij dus geen Pokémon-taferelen, waarbij mensen door het land trekken op zoek naar punten. Dat is niet de opzet.

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer voor het raam staat. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan, waarna kinderen de beren kunnen zoeken. Op berenjacht!

#berenjacht

Geplaatst door Linette van Triest op Woensdag 25 maart 2020

Aangemeld voor Berenjacht 😍 #ikdoemee #berenjacht #havefun #almeloDoen jullie ook…

Geplaatst door Nathalie Löwik op Woensdag 25 maart 2020

Lees ook:

Berenjacht in Almelo: deze beren zijn al gespot

Na onze oproep om mee te doen aan Berenjacht, stuurden jullie prachtige berenfoto's in. Allemaal moo...

Van der Poel trakteert helden ZGT op een ijsje

Karaokeavond en thuis uit eten: indebuurt komt met #thuisvermaaklijst

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Meer over

Corona Doen

adv.