Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je naar de voorlichting van het Pius X College locatie Van Renneslaan wil

Zit jouw kind in groep 8 en gaat hij of zij in het nieuwe schooljaar naar de middelbare school? Spannend! Maar hoe kies je nou een school en hoe weet je of die school bij je kind past? Tijdens de voorlichtingsmomenten van de locatie Van Renneslaan vmbo/mavo van het Pius X College ervaar je de sfeer en maak je (online) kennis met je toekomstige docenten en medeleerlingen. 

Van Renneslaan

Op dinsdag 27 oktober kun je een kijkje nemen bij de locatie Van Renneslaan vmbo/mavo. Het Pius X College is begin dit jaar naar aanleiding van het scholenonderzoek van Weekblad Elsevier uitgeroepen tot ‘superschool’. “We behoren bij de vijf beste scholen van Overijssel”, vertelt Pieter van Schilt, locatiedirecteur van het Pius X College locatie Van Renneslaan, trots. “Dat onderzoek is op harde feiten gebaseerd.”

Een superschool! Zo worden we genoemd door weekblad Elsevier😃👇

Posted by PiusX College on Saturday, January 18, 2020

Pieter is dan ook supertrots op het team van het Pius X College. “Een fijne club mensen die hier met heel veel enthousiasme werken. Zij zijn zo betrokken bij het onderwijs. Je komt hier écht in een warm bad. Ik hoor bezoekers ook geregeld zeggen: ‘wat een warme ontvangst en wat een fijne school’.”

De slogan ‘Het gaat om jou!’ die groot op de banieren bij de school te lezen is, wordt volgens Pieter elke dag waargemaakt. “We bieden maatwerk aan, zo kunnen leerlingen onder meer versneld examen doen. We willen leerlingen uitdagen op het niveau dat bij hen past en hen zo zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst.”

Tekst gaat verder onder de foto

Top vmbo/mavo

Bij de locatie Van Renneslaan ligt het accent op het beroepsonderwijs en de mavo. Waar ze om bekend staan?

  • Top vmbo/mavo: uitgebreid aanbod profielen

Het Pius X College, locatie Van Renneslaan, heeft een uitgebreid aanbod aan profielen. Ga jij straks voor Zorg & Welzijn, Dienverlening & Producten, Bouwen, Wonen & Interieur, Media, Vormgeving & ICT, Economie & Ondernemen of Produceren, Installeren en Energie? Hier kun je er alles over lezen!

  • Ze denken met je mee

Ben jij goed in rekenen of heb je juist een talenknobbel? Dan biedt Het Pius jou genoeg mogelijkheden om hier iets mee te doen. Zo kun je vakken volgen op een hoger niveau of versneld examen doen, zodat je met een breder diploma de school verlaat. Als je bepaalde vakken lastig vindt, kun je begeleidingslessen volgen om je kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Sport jij op een hoog niveau? Dan biedt Het Pius jou de ruimte om dit op de juiste manier te combineren met je schoolwerk. Hier kun je meer lezen over het versnellen van vakken.

  • Je werkt met een laptop in de klas

Vanaf klas 1 werk jij met een laptop. De docenten zorgen voor een onderwijsprogramma waarbij de mogelijkheden van ICT maximaal benut worden. En daarnaast hoef jij niet elke dag met een megazware tas rond te lopen, want alle boeken staan ook op je laptop! Hier kun je er meer over lezen!

Voorlichting op school én online

Wil je de voorlichtingsavond bijwonen? Dat kan zowel op school als online. Omdat maar een maximaal aantal personen op school de voorlichting bij kan wonen, is deze avond ook via een livestream thuis te volgen. Wil je de voorlichting online volgen, meld je dan hier aan. Je kunt dan ook een informatiepakket toegestuurd krijgen.

Waar? Het Pius X College, locatie Van Renneslaan (vmbo/mavo)
Wanneer? Dinsdag 27 oktober om 19.30 uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Carmelcollege locaties Pius X College en Canisius. Meer over Stichting Carmelcollege locaties Pius X College en Canisius ontdekken?

Stichting Carmelcollege locaties Pius X College en Canisius

César Franckstraat 4, Almelo

adv.