Brassmuzikant Luc: ‘We dagen iedereen uit om te spelen buiten je comfortzone’

Aangeboden door Kaliber Kunstenschool

Beeld: Broken Brass

Kaliber Kunstenschool organiseert op 15 mei de grote Broken Brass Workshopdag in Almelo. Luc Hudepohl (27), docent van Kaliber Kunstenschool en muzikant in de bekende band Broken Brass, heeft er al veel zin. “We dagen iedereen uit om te komen spelen buiten je comfortzone.”

De gave workshopdag is het resultaat van een samenwerkingsverband van Broken Brass met Kaliber Kunstenschool, Oyfo, Muziekschool Borne en OBM. Het event vindt plaats tussen 14.00 uur en 17.00 uur op zondag 15 mei. Wie zijn er allemaal welkom ? Koper- en houtblazers, drummers en percussionisten. Van jong tot oud en van beginnersniveau tot ervaren spelers. “Samen met een grote groep gaan we aan de slag om tot een gaaf geheel te komen. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijk optreden van alle deelnemers.”

Nieuwe manier van spelen

Brassmuziek is een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten en percussiespelers. Het geluid van Broken Brass is next level brassmuziek. Luc: “Broken Brass is explosief en energiek, waarbij de energie van brass wordt gecombineerd met de stijl van rock & roll, de drive van funk en de flow van hiphop.”

Tijdens de workshop word je uitgedaagd om op een nieuwe manier naar je instrument te kijken. Volgens Luc krijg je tijdens de workshop niet alleen een dosis energie en speelplezier. “Ook is er ruimte voor improvisatie, eigen inbreng en creativiteit. We dagen iedereen uit om buiten hun comfortzone te spelen. We gaan onder meer aan de slag met het onder de knie krijgen van nieuwe geluidseffecten. Ook zullen we een nieuwe manier van improviseren introduceren. Speelplezier staat centraal. Het doel om even los te komen van traditioneel spelen met bladmuziek, en juist volledig uit je hoofd te spelen.”

Broken Brass band

Luc is een zeker geen onbekende binnen Kaliber Kunstenschool en de broken brass community. Hij kreeg zelf ook les op Kaliber Kunstenschool vanaf zijn zevende. Op zijn achttiende startte Luc met het conservatorium in Zwolle. Sinds zijn afstuderen werkt hij als professioneel muzikant. In binnen- en buitenland treedt Luc op met zijn band Broken Brass. “Onze band is tien jaar geleden opgericht. We spelen muziek die gebaseerd is op een New Orleans jazzstijl, waar we een moderne draai aan geven.”

Lees verder onder de video

Sinds een grote youtubehit, enkele jaren geleden, tourt de band de hele wereld over. “We treden veel op in Europa, maar hebben ook shows gegeven in India en Algerije.” Na jaren van minder spelen tijdens de lockdowns, mag de band sinds dit jaar gelukkig weer op tournee. Luc: “We hebben er net een gave clubtour opzitten in Nederland. Heel fijn om weer fulltime op te kunnen treden!” De band releasede onlangs hun nieuwe plaat, gebaseerd op de afgelopen jaren: Broke.

Docent Kaliber Kunstenschool

Luc is niet alleen professioneel muzikant in het dagelijks leven. Ook geeft de zeventwintigjarige brassmuzikant sinds twee jaar zelf les aan Kaliber Kunstenschool. “Dit doe ik twee dagen in de week. Ik geef trompetles aan leerlingen in alle leeftijden. De jongste leerling is zeven jaar oud en mijn oudste leerling is achter in de veertig. Muziek delen met – en de groei zien van – alle leerlingen is het mooiste van dit werk.”

Luc vervolgt: “Iets wat voor mij compleet vanzelfsprekend is, is voor een leerling vaak compleet nieuw. Bijvoorbeeld improviseren. Dat gaat bij mij erg natuurlijk, maar met leerlingen bespreek ik dan de basis, zoals ritmes en opbouw. Hierdoor ga ik terug naar mijn eigen fundament en dat kan erg verhelderend werken.”

Lees verder onder de foto

Luc geeft les | Beeld: Authentique

De combinatie van optreden en lesgeven werkt prima volgens Luc. “De stabiliteit van vaste tijden als docent overdag en de werktijden met de band, vaak ’s nachts, werkt prima. Het is fijn om mijn praktijkervaringen met de band mee te kunnen nemen naar de lessen. Zo kan ik de leerlingen nog meer enthousiasmeren.”

Kom ook!

Ben jij ook benieuwd geworden naar de wereld van Broken Brass? Twijfel dan niet en kom gezellig naar de workskhopdag op zondag 15 mei. De entree is slechts vijf euro en het belooft een gave nieuwe ervaring te worden. Geef je op via [email protected] onder vermelding van het aantal personen, leeftijd(en) en instrument. Tot snel!?

Kaliber Kunstenschool

Elisabethhof 2, 7607 ZD Almelo

Nu gesloten

Meer informatie

Kaliber Kunstenschool

Elisabethhof 2, 7607 ZD Almelo

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Hou je bier bij je: Mart Hoogkamer geeft concert in Almelo”

Hou je bier bij je: Mart Hoogkamer geeft concert in Almelo

Ga naar “Eropuit: 12 x dit kun je het eerste weekend van de zomer doen in Almelo”

Eropuit: 12 x dit kun je het eerste weekend van de zomer doen in Almelo

Ga naar “Nacht van Almelo is terug! Dit is het programma van dit Almelose feest”

Nacht van Almelo is terug! Dit is het programma van dit Almelose feest

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Linnen broek € 9,99”

Linnen broek € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Bonduelle groente van € 1,83 voor € 0,59”

Bonduelle groente van € 1,83 voor € 0,59

 • Geldig t/m 28 juni 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Balkondoek € 12,77”

Balkondoek € 12,77

 • Geldig t/m 28 juni 2022
Ga naar “Slaapzak € 9,99”

Slaapzak € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Indebuurt Almelo zoekt stagiairs”

Indebuurt Almelo zoekt stagiairs

 • Stage
Ga naar “Lid cliëntenraad”

Lid cliëntenraad

 • Ziekenhuisgroep Twente (ZGT)
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “MBO4 HBO Project Engineer WTB Waterinstallaties | Waterbehandeling | 3.000 – 4.500”

MBO4 HBO Project Engineer WTB Waterinstallaties | Waterbehandeling | 3.000 – 4.500

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Productiemedewerker techniek”

Productiemedewerker techniek

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Kinderrommelmarkt”

Kinderrommelmarkt

 • Van 9 jul t/m 10 jul
Ga naar “HobNob”

HobNob

 • 2 juli 2022
HobNob in Almelo
Ga naar “Circus Renz Berlin”

Circus Renz Berlin

 • Van 30 jun t/m 3 jul
Ga naar “Rondleiding Doepark de Hagen”

Rondleiding Doepark de Hagen

 • Doepark De Hagen
 • Van 24 apr t/m 10 jul
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Van 9 jul t/m 10 jul
Havenfestival in Almelo 2017