Bart en Albert-Jan over hun BBL-opleiding: ‘Je verdient direct geld én leert in de praktijk’

Aangeboden door REMO West-Twente

Bart en Albert-Jan REMO_00
Bart (links) en Albert-Jan | Foto: REMO

Gek op techniek? Bij REMO West-Twente leer je jouw toekomstige beroep in de techniek. Je gaat twee dagen aan de slag in het praktijkcentrum en drie dagen aan het werk bij je leerbedrijf. En het mooie: je krijgt vijf dagen betaald! Bart ten Brinke en Albert-Jan Pieffers kozen hiervoor en vertellen over hun ervaringen.

Wat alvast handig is om te weten: REMO organiseert op vrijdag 27 januari een Dag van het Vakmanschap. Noteer deze dag dus in je agenda en kom langs om de sfeer te proeven en al je vragen te stellen!

BBL-opleiding

REMO werkt samen met het ROC van Twente en biedt BBL-opleidingen op mbo niveau 2, 3 en 4 aan. Je kunt kiezen uit veel verschillende richtingen, waaronder installatietechniek, elektrotechniek en mechatronica. Je bent in dienst bij REMO, waar je twee dagen per week aan de slag gaat in het praktijkcentrum van maar liefst 6000 vierkante meter. Hier staat alles opgesteld wat je nodig hebt: lopende banden, machines, robots en meer! De andere drie dagen werk je bij je leerbedrijf.

Lees verder onder de foto >

Remo West-Twente Techniek
REMO heeft een praktijkcentrum van maar liefst 6000 m² | Foto: REMO

Internationale machinebouwer

Eén van de aangesloten leerbedrijven is Voortman Steel Group, een internationale machinebouwer waar alle facetten van mechatronica aan bod komen. Oud-student Bart en student Albert-Jan zijn hier allebei werkzaam. Bart vertelt: “Ik ben in 2015 gestart met de BBL-opleiding bij REMO omdat ik techniek altijd al interessant vond. Vanuit daar kreeg ik de kans om bij Voortman aan de slag te gaan. Ik kende het bedrijf al, het zit bij mij in de buurt en ik had er al twee weken stage gelopen.”

Meedenken

Albert-Jan wist na de middelbare school niet direct wat hij wilde gaan doen. “Ik wist dat ik mechatronica interessant vond. Uiteindelijk heb ik in september 2021 voor REMO gekozen, omdat het dichtbij was en omdat ze samenwerken met veel technische bedrijven. Daarnaast is het fijn dat je de theorie direct kan toepassen in de praktijk.” De student had geen idee bij welk bedrijf hij wilde werken, maar gelukkig dacht REMO mee. “Ze kijken naar jou als persoon en hoe je werkt en op basis daarvan word je gematcht met een bedrijf.” Dat werd Voortman en dat bleek een goede keuze, want hij zit hier perfect op zijn plek!

Lees verder onder de foto >

REMO
Albert-Jan aan de slag in het praktijkcentrum | Foto: REMO

Doorgroeien

Albert-Jan werkt als assembling engineer. “Kort gezegd betekent het dat ik machines in elkaar zet. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik voortdurend bezig ben met techniek. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen, ook van mijn collega’s. Wat ik ook fijn vind: iedereen staat open voor een vraag en iedereen denkt met elkaar mee. En je kunt helemaal jezelf zijn.”

Bart sluit zich aan bij Albert-Jan; ook hij vindt de open cultuur binnen Voortman heel fijn. Bart werkt al een tijdje bij het bedrijf en begon ook met assembleren. “Na het assembleren van machines ging ik aan de slag als Testing Engineer, daarna was ik toe aan iets nieuws. Voortman dacht gelijk met mij mee. Op dit moment heb ik een kantoorfunctie binnen de afdeling Aftersales, terwijl ik mijn parttime hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde aan het afronden ben. Een mooie aansluiting en fijn dat ik me op deze manier verder kan ontwikkelen.”

Werkervaring

Beide mannen zijn blij dat ze gekozen hebben voor een leer-werkovereenkomst via REMO. “Gelijk als je begint met de opleiding doe je werkervaring op”, vertelt Bart. “Het is heel fijn dat je waardering krijgt vanuit het leerbedrijf, daarnaast heb je direct een vast salaris.”

Lees verder onder de foto >

REMO West-Twente Techniek leer je bij REMO
Foto: REMO West-Twente

Dag van het Vakmanschap

Ben je ook benieuwd naar een leer-werktraject bij REMO? Breng dan vooral een bezoekje op vrijdag 27 januari, want dan is het de Dag van het Vakmanschap. Je kunt kiezen voor het ochtendprogramma van 09.00 tot 12.15 uur of het middagprogramma van 13.00 tot 16.15 uur. Met deze dag wil REMO de mogelijkheden, diversiteit en carrièrekansen binnen de techniek laten zien. Daarom kun je de 27e zelf meewerken aan een project, zoals het lassen van een trap. Tof!

Negen bedrijven uit de regio, waaronder Voortman Steel Group, zijn deze dag aanwezig. Alle mogelijkheden om je vragen te stellen dus. Vanaf 16.00 uur is de reguliere open dag en dan ben je van harte welkom met je ouders en/of verzorgers. Ook langskomen? Meld je hier aan voor de Dag van het Vakmanschap!

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Zoek niet verder: dit bedrijf uit Almelo helpt je aan de perfecte baan”

Zoek niet verder: dit bedrijf uit Almelo helpt je aan de perfecte baan

Aangeboden door Kraeft uitzendbureau

Accountmanager Maria helpt bij Kraeft Uitzendbureau mensen uit Almelo aan de perfecte baan
Ga naar “Wow! Dit bedrijf in Almelo behoort tot de beste werkgevers van 2023”

Wow! Dit bedrijf in Almelo behoort tot de beste werkgevers van 2023

Aangeboden door Hoppenbrouwers Techniek Almelo

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden”

Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle AH Goudse kaas in stukken van de zelfbediening* van € 3,12 voor € 1,56”

Alle AH Goudse kaas in stukken van de zelfbediening* van € 3,12 voor € 1,56

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Page toiletpapier Dal van € 6,45 voor € 2,79”

Page toiletpapier Dal van € 6,45 voor € 2,79

 • Dirk
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Witte Reus wasmiddel vloeibaar, poeder en caps van € 134,97 voor € 35”

Witte Reus wasmiddel vloeibaar, poeder en caps van € 134,97 voor € 35

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

 • Schelfhorstpark
 • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Stadhuis Gemeente Almelo
 • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

 • Theaterhotel Almelo
 • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Ga naar “Almelo op ’t Rabat”

Almelo op ’t Rabat

 • Van 16 sep t/m 17 sep
Almelo op 't Rabat 2020