Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stefanie verkoopt sieraden op braderieën: ‘Het begon als hobby van mijn moeder’

Door Martijn de Lange 14 augustus 2020

Ze mogen weer, eindelijk! Stefanie Drosten (31) en haar moeder Simone (53) zijn blij dat ze weer aan de slag mogen. Op braderieën en markten door heel Nederland verkopen ze sieraden en parfum met hun bedrijf Byoux’s and more. 

“Het is hier tropisch warm, maar toch is het enorm druk op de markt”, vertelt Stefanie als we haar bellen. Ze staat op dat moment met haar marktkraam op een vakantiepark bij Otterlo op de Veluwe. “We kunnen het af en toe bijna niet aan. Het is een groot park met heel veel toeristen. Ze zijn gewend om de hele tijd buiten te zijn en daardoor komen ze ook sneller naar je kraam toe.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Stefanie Drosten

Sieraden van epoxy

Stefanie is kok. Ze werkt drie dagen per week bij restaurant Jan Steen in Tubbergen. Dat ze nu met sieraden en parfums langs markten trekt, komt door haar moeder. “Mijn moeder is begonnen met sieraden maken als hobby. Daar was zoveel belangstelling voor dat we daar een handeltje in zijn gestart. We maken sieraden met epoxy, giethars. Hangers voor aan kettingen, armbanden, ringen, oorbellen, noem maar op. Alle soorten en maten en in allerlei kleuren. Bovendien is alles uniek. Omdat het handgemaakt is en je met epoxy werkt, krijg je nooit twee dezelfde sieraden.”

Naast zelfgemaakte sieraden verkopen Stefanie en Simone ook ingekochte sieraden en parfum. Stefanie: “We kopen steeds weer wat anders in, we houden van afwisseling. Daarbij kijken we ook goed naar de trends. Zilveren sieraden hebben we altijd wel bij ons, dat blijft steeds in de mode. Verder hebben we nu vintage oorbellen, lange kettingen en tijgerprintjes en voor heren leren armbanden met magneetsluiting.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Stefanie Drosten

Parfum in flesjes

Na een tijdje kwam er ook parfum in de marktkraam te staan. “We kopen parfum in grote flessen en daar vullen we zelf flesjes mee. We hebben flesjes van 30 en 50 milliliter. De geuren lijken op de grote bekende parfummerken en zijn bijna niet daarvan te onderscheiden. De verkoop van deze parfums gaat erg goed. Inmiddels loopt de parfum harder dan de sieraden”, lacht Stefanie.

‘Op markten staan is ook gezellig, je leert veel mensen kennen’

Moeder en dochter reizen door heel Nederland om hun waar aan de man (of vrouw) te brengen. Hebben ze ooit een winkel overwogen? “Een winkel is erg lokaal, je moet dan mensen naar je zaak toe trekken”, vertelt Stefanie. “Op markten staan is voor ons dé manier om in heel Nederland te komen en ons bedrijf bekend te maken. We hebben namelijk ook een webshop en daar komen veel bestellingen binnen. Op markten staan is ook gezellig, je leert veel mensen kennen. Geen dag is gelijk!”

Maar als verkoper op de markt ben je wel erg afhankelijk van het weer. “Dat klopt. Woensdag stonden we op een markt in Friesland en daar was het echt veel te warm. Benauwd warm. De mensen komen dan minder snel naar je kraam.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Stefanie Drosten

Veel markten afgelast

Door de coronacrisis zijn veel evenementen en markten in het land niet doorgegaan. Stefanie: “Drie weken geleden hadden we onze eerste markt van dit jaar. In de periode daarvoor is alles afgeblazen. Er stonden een paar markten in onze agenda, maar dan krijgen ze de vergunning niet rond en wordt deze toch weer afgelast.”

Stefanie heeft niet bij de pakken neergezeten. “Gelukkig draaide onze webshop door en hebben we een paar keer een Ladies Night gehouden bij mensen thuis. uiteraard wel alles coronaproof.” Stefanie en haar moeder hopen binnenkort weer op evenementen rond Almelo te staan. “We hadden opties voor Almelo, Ootmarsum, Den Ham, Borne en Ommen. Die zijn allemaal afgelast, helaas.”

Stefanie trekt dus het hele land door met haar moeder. Ze rijden samen en staan de hele dag naast elkaar te verkopen. Is ze haar moeder nooit eens zat? “Nee”, lacht Stefanie. “We hebben altijd een bijzonder goeie band gehad. Eigenlijk zijn we onafscheidelijk en dan is dit heel leuk om dit samen te doen. We zijn elkaar beslist niet zat!”


Meer over Byoux’s and more ontdekken?

Byoux’s and more markten

Hagengracht 92, Almelo

Bekijk meer:markten

Lees ook:

Rubén del Campo Alvarez

Rubén uit Almelo woont in Spanje: ‘Door corona was ik van de ene op de andere dag werkloos’

Hoe is het om een lockdown mee te maken tijdens de coronacrisis? Op onze oproep kregen we diverse re...
Snoepwinkel

Almelo krijgt een tweede snoepwinkel in binnenstad

Zeg maar nee, dan krijg je er twee! In een paar maanden tijd openen twee snoepwinkels de deuren in d...
Arthur Dijkhof Almelo

Leuk volgens Arthur: ‘Hier hebben ze heerlijke zelfgemaakte limoncello’

De beste tips, die krijg je van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent er vaak de allerbe...

adv.