Deze horecazaken in Almelo zijn ook gestart met bezorgen of afhalen
Een avondje lekker uit eten of de kroeg in, dat kun je vergeten: alle horecazaken in Almelo en de rest...
Op het Indiëterrein gaat vandaag (7 mei) de Italiaanse trattoria van Jeroen Bos open. In de oude kantine van de textielfabriek van Ten Cate kun je terecht voor pizza’s, antipasti, dolci (desserts) en salades. Ook heeft Trattoria di Stadslab een winkeltje met wijnen, koekjes en cadeaupakketten. “Almelo is toe aan een stukje Italië 2.0”, zegt Jeroen.
De voorliefde voor Italië zit er bij Jeroen al van jongs af aan in. “Ik ben in een verkeerd land geboren”, lacht Jeroen. “Ik vind Italië een fantastisch land. Vanaf mijn veertiende heb ik er in de horeca gewerkt en ik heb daar zoveel ontdekt. In de regio Piëmont rondom Turijn ben ik begonnen in de keuken van een agriturismo, kamperen bij de boer. Je krijgt daar een goed bord eten met pure producten uit de streek. Er werd ook zelf kaas en yoghurt gemaakt.” Later werkte Jeroen in de keuken van een luxe hotel in Zuid-Tirol, het Duitstalige deel van Italië. “Heel anders koken met mooi opgemaakte borden.”
Tekst gaat verder onder de foto’s.
Bij zijn nieuwe Trattoria di Stadslab in Almelo werkt Jeroen met hoge kwaliteit producten. “We zijn niet de goedkoopste, maar gebruiken wel de beste producten. Bij ons geen tostiham op de pizza. Je krijgt dan misschien niet iedereen als klant, maar dat hoeft ook niet. Kijk, pizzeria’s en Italiaanse restaurants zijn er genoeg in Almelo. Wij doen Italiaans eten met een moderne twist, Italië met een knipoog. Veel Italiaanse horecazaken in ons land zijn naar de Nederlandse smaak gaan koken. Dat wil ik niet. Bij ons vind je geen pizza Hawaii op de menukaart en krijg je ook geen geraspte kaas op je pizza.”
Jeroen wil in Almelo de pizza al taglio introduceren. “De Nederlander kent de pizza als een ronde schijf, maar al reizende door Italië ontdek je dat het concept een bodem is met deeg en van alles lekkers erop. Een pizza hoeft niet per se rond te zijn. Wij bakken een grote rechthoekige pizzabodem, die bakken we kort voor en snijden we in stukken. Daarna gaan we hem beleggen. We serveren de pizza op houten planken. Het echte Italië-gevoel.”
Tekst gaat verder onder de foto’s.
Het is niet de makkelijkste tijd om een horecazaak te openen. Waarom doet Jeroen het dan toch? “Sinds 2013 run ik hier het Stadslab, waar groepen komen voor vergaderingen en bijeenkomsten en we hebben hier veel feestjes. Ineens ging de agenda helemaal leeg. We waren volgeboekt voor twee, drie maanden en dat ging razendsnel naar nul. Het idee voor een trattoria lag er al heel lang, maar ik had er nooit de tijd voor. Tot nu. En dan moet je er ook voor gaan.”
Jeroen is blij met het nieuws uit de persconferentie van woensdag. Hij heeft zin om zijn terras aan het binnenmeertje op het Indiëterrein open te gooien. Er staan al picknicktafels. “Ik heb hier genoeg ruimte voor een groot terras. Onze zaak heeft gelukkig grote brede deuren, dat is een voordeel van zo’n oud fabriekspand.” Tot 1 juni kun je alleen nog afhalen bij zijn zaak. Hij begint vier dagen in de week, donderdag tot en met zondag. “Ik denk dat het later drie dagen per week zal worden, dat we stoppen met de donderdag, want als het Stadslab weer gaat lopen ben ik daar ook druk mee.”
Geplaatst door Jeroen Bos op Zondag 3 mei 2020
Bijna Valentijnsdag
Bij indebuurt Almelo maak je kans op een heerlijke liefdeslunch voor twee!
Wil je winnen! 3 x een liefdeslunch bij Brownies & downieS in Almelo
In onze gids
Populaire rubrieken