Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joris hielp eerst studenten aan een kamer en runt nu zijn eigen makelaarskantoor: ‘Elke dag is weer anders’

Aangeboden door Team Sanders Makelaars Almelo 14 oktober 2020

Van het helpen van studenten aan een kamer in Groningen tot het runnen van een zelfstandig makelaarskantoor. Joris Jipping nam eerder dit jaar Team Sanders Makelaars over. Hij leerde het vak bij een groot makelaarskantoor in Enschede, maar kwam als geboren Almeloër terug in zijn stad om zich verder te ontwikkelen bij Team Sanders in Almelo. “Wat dit werk zo leuk maakt? Elke afspraak en elke dag is weer anders.”

Joris werkte een aantal jaar bij een groot makelaarskantoor in Enschede. Tot hij de kans kreeg om in zijn geboortestad bij Team Sanders aan de slag te gaan. “Ik kende Bern Sanders al en ik kreeg twee jaar geleden de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van Team Sanders.”

Bern en Hanneke begonnen in 2003 met hun makelaarskantoor op de hoek van de Bornsestraat en het Wethouder van Dronkelaarsplein. Bern is al sinds zijn 24e werkzaam in de makelaardij. Hij begon zijn eigen kantoor vanuit passie, maar ook vanuit een eigen visie op de makelaardij. Met hun persoonlijke aanpak bouwden ze het bedrijf op.

Trots op overname

Onlangs heeft Joris de zaak in zijn geheel overgenomen. “We zijn er trots op hoe deze overname is gegaan”, vertelt Joris. “We zijn geen familie, maar ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om dit mooie bedrijf voort te zetten. Ons volledige team bestaat uit acht personen. Bern, collega Bert Boeve en ik zijn alle drie gecertificeerd makelaar en lid van de NVM. We richten ons puur op woningen”, vertelt Joris. “Je kunt wel zeggen dat we specialist zijn op het gebied van wonen in de gemeente Almelo.” Bern en Hanneke blijven de komende jaren gewoon actief bij Team Sanders.

Joris Jipping. Foto: Team Sanders Makelaars

Klant alles uit handen nemen

Joris beseft dat het kopen van een huis een enorm belangrijke stap is in het leven van mensen. “Vanaf het advies tot de sleuteloverdracht, we willen klanten alles uit handen nemen en begeleiden ze van A tot Z in het ver- of aankoopproces”, vertelt Joris. “We besteden alle tijd en energie aan onze opdrachtgevers.” Hij geeft daarbij aan dat het wel belangrijk is dat mensen zelf de keuze voor aan- of verkoop van een woning moeten maken. “Wij willen graag adviseren en helpen, maar de klant bepaalt of hij iets koopt of verkoopt”‘, zegt Joris. “We willen hen helpen om in hun situatie het beste voor elkaar te krijgen.”

Almelo’s ondernemersbloed

Joris wist al van kleins af aan dat hij wilde ondernemen. “Mijn grootouders van zowel mijn moeders als van mijn vaders kant waren Almelose ondernemers met een grossierderij en een kledingwinkel. Ook mijn vader heeft de afgelopen jaren geproefd van het ondernemerschap als ZZP’er. Het is leuk dat het Almelose ondernemersbloed doorgaat”, lacht hij. “Ik heb zowel van Bern, maar ook van mijn vorige werkgever ontzettend veel geleerd. Tijdens zijn studententijd in Groningen maakte Joris al kennis met het ondernemen. “Ik vond het vroeger al leuk. In mijn studententijd begon ik met een vriend een blog over citytrips waarbij je ook gelijk een hotel kon boeken. En ik ging studenten helpen om een kamer te vinden en begon zo met bemiddelen in huisvesting.”

Nu bestaat zijn volledige werkdag uit het begeleiden en bemiddelen. Niet meer in studentenkamers, maar in woningen. En juist de diversiteit van de huizenmarkt, is wat dit werk volgens Joris zo leuk maakt. “Elke afspraak en elke dag is weer anders. Het ene moment help ik een ouder echtpaar met de verkoop van een grote woning en een paar uur later adviseer ik jonge starters bij de aankoop van hun eerste huis. Of maak je een oude dame blij met een appartement. En dat alles gecombineerd op een dag!” En dus moet je je volgens Joris ook goed in al deze situaties kunnen verplaatsen. “Starters bijvoorbeeld weten misschien nog maar weinig over de huizenmarkt. Maar een paar uur later kan ik bij een vastgoedondernemer zitten, die het klappen van de zweep goed kent.”

Huizenmarkt in beweging

De huizenmarkt is volgens Joris de afgelopen jaren sterk veranderd. “In 2016 hadden we ongeveer 150 woningen te koop staan. We hadden toen veel bezichtigingen met tussenpozen van bijvoorbeeld een maand voor een huis. Tegenwoordig is de uitdaging om een woning in de verkoop te krijgen en dit zo goed mogelijk te begeleiden. Het is echt anders werken nu, maar in alle onderdelen van de huizenmarkt zit een hele grote uitdaging.”

Over ‘anders werken’ gesproken, dit jaar is als gevolg van corona het werk misschien nog wel meer een uitdaging geworden. “Eerder maakten we toch altijd een feestje voor kopers en verkopers tijdens bijvoorbeeld het moment van de overdracht. Dat kan nu niet meer. Ook de bezichtigingen verlopen anders. Verkopers wordt gevraagd om tijdens een bezichtiging de woning te verlaten en kinderen kunnen lang altijd niet mee naar een huis kijken. Kopers en verkopers komen elkaar soms nog maar een keer (of soms helemaal niet) tegen.”

Desondanks blijft Team Sanders het vak met veel enthousiasme uitoefenen en brengen ze partijen bij elkaar. “We willen onze klanten helpen met het beste advies om zó in hun situatie het beste voor elkaar te krijgen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Team Sanders Makelaars Almelo. Meer over Team Sanders Makelaars Almelo ontdekken?

Team Sanders Makelaars Almelo

Vandaag gesloten

Bornsestraat 113, Almelo

adv.