Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arjan knutselde altijd aan fietsen en runt nu Monkey Bikes

Door Martijn de Lange 24 januari 2020

Waar de naam van zijn winkel vandaan komt? Die vraag krijgt Arjan Puijman vaker. Meerdere mensen mailden ons zijn bedrijfsnaam Monkey Bikes, na onze eerdere oproep. De naam heeft hij niet zomaar gekozen. “Sommigen vinden dat ik me gedraag als een aap, maar dat is niet de gedachte achter de naam”, lacht Arjan. 

“Ik wilde een originele naam voor mijn zaak. Geen Arjans Tweewielers ofzo, daar zijn er al zoveel van.” De 35-jarige Arjan heet voluit Arjan Anton Puijman. En als je daarvan de initialen neemt, dan krijg je… aap. De Almeloër is getrouwd en heeft drie kinderen, keurig verdeeld qua leeftijd: 9, 6 en 3 jaar. “Er zit steeds drie jaar tussen inderdaad, maar er komt nu geen vierde kind hoor. Ik vind het wel goed zo.”

Monkey Bikes in Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Ondernemer worden

Twaalf jaar lang werkte Arjan bij een bedrijf als verspaner, hij werkte met metaal en kunststof. Maar hij had ook altijd al het verlangen om ondernemer te worden. “Ik dacht van: je kunt beter op je 50ste mislukt zijn als ondernemer, dan dat je het nooit geprobeerd hebt. Maar gelukkig draait mijn eigen zaak goed, dus een mislukking is het zeker niet.” Naast zijn werk overdag als verspaner kluste Arjan in zijn vrije tijd volop aan fietsen. Zijn tuin stond vol met fietsen. ’s Avonds en in de weekenden kwamen er geregeld mensen bij hem thuis langs voor een reparatie.

Monkey Bikes

Hij hakte de knoop door en besloot ondernemer te worden. Hij zegde zijn baan op en startte een eigen fietsenzaak, Monkey Bikes, waar hij fietsen verkoopt en repareert. “In dit pand aan de Hofkampstraat zat eerst een zaakje in tweedehands kleding, maar toen dat stopte kon ik er in. Dat ging vrij snel, maar achteraf is dat ook goed. Anders kun je heel lang tegen zo’n beslissing aan hikken, nu kwam alles in een stroomversnelling.” Zijn zaak Monkey Bikes zit aan een drukke weg, met parkeerplaatsen voor de deur. “Bovendien woon ik in de straat hierachter, dat is ideaal dus.”

Monkey Bikes in Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Grotere winkel

Het pand staat wel erg vol, je kunt net tussen de fietsen door. “En dan staan er ook nog fietsen bij mij thuis en bij mijn schoonouders. Ik weet soms niet waar ik ze laten moet.” Hij denkt dan ook aan verhuizen.”Een groter pand zou mooi zijn. Zoals je ziet, staat het hier enorm vol. Ik kijk om me heen naar een andere plek. Ik denk aan de wijk Nijrees of in de buurt van de Rembrandtlaan. De Riet is ook een optie, nu Henk Brama daar is gestopt. Het moet een wijk zijn waar geen fietsenzaak zit nu.”

Het werk als fietsenmaker heeft Arjan allemaal in de praktijk geleerd. “Ik heb geen opleiding daarin gehad nee, maar ik heb wel jaren als hobby aan fietsen gesleuteld. Ik durf wel te stellen dat geen fiets te moeilijk is voor mij. Zelfs niet met al die elektronica van tegenwoordig.”

Mandje van de fiets

Tijdens ons gesprek komt een klant binnen voor een onderhoudsbeurt aan een damesfiets. “En heb je er ook een nieuw zwart mandje bij?” Tot zijn schrik is onderweg op de snelweg het mandje van zijn vriendins fiets gevallen. “En ik heb niks gemerkt!”. Arjan zet er meteen een nieuwe op. “Die vorige was niet door mij vastgezet, dan krijg je dat”, lacht ie. “Het nieuwe mandje zit goed vast, die valt er niet meer zomaar af.”

Of Arjan wel vaker gekke dingen meemaakt? “Ja er kwam ook een keer een klant binnen, die vroeg zich af waarom zijn band toch steeds leeg bleef lopen. Hij had zijn band geplakt met ducktape.. tsja.”

Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Meer over Monkey Bikes ontdekken?

Monkey Bikes fietsenwinkels

Gesloten09:00 - 16:00

Hofkampstraat 67, Almelo

Bekijk meer:fietsenwinkels

Lees ook:

Robert Jan opent pop-up restaurant: “Ga mee op reis naar Marrakech”

Het is begonnen! Het pop-up restaurant Bordes Marrakech in het oude stadhuis van Almelo is gestart. ...

Deze lunchrooms in Almelo horen bij de beste van Overijssel

Ook dit jaar 16 koopzondagen in centrum Almelo

Lieneke (43) runt Speelgoedbank in Almelo: ‘Het draait momenteel te goed’

adv.