Zo kun je toch nog op een veilige manier kennismaken met Het Erasmus
Aangeboden door Het Erasmus

Zit jouw kind in groep 8 en gaat hij of zij in het nieuwe schooljaar naar de middelbare school? Spannend! Bij Het Erasmus geldt Iedere dag is een open dag. Dat wil zeggen dat je ook in deze coronatijd op een persoonlijke en veilige manier kunt kennismaken met de school. Zodat je alvast de sfeer kan proeven!
Het Erasmus is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met de opleidingen: praktijkonderwijs (pro), vmbo, internationale schakelklas (isk), mavo, havo, vwo en gymnasium.
“Onder het mom van Iedere Dag is een Open Dag willen we groep 8 leerlingen en hun ouders op een veelzijdige manier kennis laten maken met onze school”, vertelt Nathalie Gerritsen van Het Erasmus. “Je kunt de online informatieavonden terug kijken, je aanmelden voor een Meedoedag, een virtuele tour volgen door de gebouwen of de informatieve films en vlogs van leerlingen bekijken.”
Online sessies
En heb je nog specifieke vragen? Dan kun je op maandag 8 en dinsdag 9 februari van 19.00 tot 20.00 uur via Teams Live online sessies volgen. Een mooi moment om ook je laatste vragen beantwoord te krijgen! En omdat groep 8 leerlingen vaak andere vragen hebben als hun ouders kunnen zij op beide dagen ’s middags in gesprek met leerlingen van Het Erasmus. Handig: je hoeft je voor die tijd niet aan te melden! De links om in te checken vind je hier.
Wil je liever een individueel gesprek met een teamleider of leerlingcoördinator? Bekijk dan hier de contactpersonen van de verschillende opleidingen. “We hebben bewust voor deze opzet gekozen, zodat leerlingen van groep 8 in hun eigen tijd rond kunnen kijken op het platform Iedere dag is een open dag. Naast de filmpjes, vlogs van onze leerlingen en 360 graden tours, kunnen ze er ook verhalen lezen van oud-leerlingen en sfeerimpressies bekijken van de Open Dag vorig schooljaar.”

Het Erasmus DNA
Volgens Nathalie zet Het Erasmus heel erg in op het ontwikkelen van talenten. “Wij bieden een leeromgeving waar leerlingen hun talenten mogen ontwikkelen met als motto ‘Laat zien wat je kunt‘.”
Wat nog meer handig is om te weten: in de brugklas van Het Erasmus gaan leerlingen veel werken met een laptop of tablet. Bij de opleidingen vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium is het de bedoeling dat leerlingen zelf een laptop aanschaffen.
Op het praktijkonderwijs wordt veel met tablets gewerkt, deze hoef je niet zelf aan te schaffen. In de brugklas krijg je lessen mediawijsheid van een Specialist Digitale Geletterdheid.
Het bijzondere aanbod
Benieuwd naar het bijzondere aanbod van Het Erasmus? We zetten een aantal leuke mogelijkheden voor je op een rij:
Vakkencarrousel
Het VMBO biedt bijvoorbeeld een Vakkencarrousel aan. Wat dit is? Op Het Erasmus maak je in vmbo-basis en vmbo-kader kennis met verschillende beroepsvoorbereidende vakken. Dit doe je in leerjaar 1 en 2 in de zogenaamde Vakkencarrousel. Je maakt kennis met verschillende beroepen en je leert steeds beter keuzes maken.
Sportstroom
Leerlingen die graag sporten en geïnteresseerd zijn in verschillende vormen van sport zijn bij Het Erasmus helemaal op hun plek bij de Sportstroom. Zij krijgen extra uren sport per week, maken kennis met nieuwe sporten en ze gaan zelf activiteiten organiseren en coördineren.
Bèta Challenge
Voor mavo/havo brugklas-leerlingen is er het Bèta Challenge programma met het vak Technologie & Toepassing, in een team werk je aan praktijkgerichte bedrijfsopdrachten.
Kunststroom
Op de locatie mavo/havo/vwo bieden ze bovendien naast de algemene kunst- en cultuureducatie, de Kunststroom aan. Wat dat inhoudt vraag je je misschien af? Je kunt naast beeldende vormgeving en muziek de extra vakken kunstproject en drama volgen. Superleuk toch?
Technasium
Sinds 2006 kun je als havo, vwo of gymnasium leerling van Het Erasmus kiezen voor het Technasium. Als je kiest voor het Technasium krijg je, naast alle andere vakken, één extra vak: Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Tijdens O&O werk je vijf uur per week in kleine groepjes aan vraagstukken uit de praktijk.
Ondernemend Burgerschap
Om extra vaardigheden te ontwikkelen, waaronder presenteren, samenwerken en onderzoeken en creativiteit ontwikkelen, kunnen leerlingen twee lesuren in de week deelnemen aan het project Ondernemend Burgerschap.
Pro/vmbo-klas
Op het praktijkonderwijs is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de pro/vmbo-klas. Sinds schooljaar 2019-2020 is Het Erasmus een samenwerking met Het Noordik, Pius X College en het Zone.college gestart met een eerste onderbouwklas pro/vmbo.
Pro-ROC klas
Voor Fase 3 leerlingen van het praktijkonderwijs is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de pro-ROC klas. Leerlingen die graag willen doorstromen naar het ROC kunnen hier eventueel aan deelnemen.
Foto’s: Rob Nijhuis Fotografie