Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Almelo is hot: steeds meer horecazaken in onze stad

Door Martijn de Lange 13 januari 2020

Een nieuwe koffiezaak in het centrum, even langs het gloednieuwe restaurant in de binenstad: kun je alle hotspots in Almelo stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal horecazaken flink gestegen.

Meer horecazaken

In heel Nederland is het aantal eet- en drinkgelegenheden met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Almelo

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Almelo? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Almelo 128 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 136, een groei van 6 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Almelo niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

restaurant stockphoto

5 x all you can eat in Almelo

Je voor een relatief lage prijs volproppen met sushi, tapas of  vlees, wie houdt daar nou niet van? ...

Leuk volgens Twan (27): ‘Mijn favo-snackbar is een guilty-pleasure’

Jammie! hier kun je sushi eten in Almelo

Leuk volgens Henrieke: ‘Ook de kinderen vinden het leuk om hier te eten’

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Almelo.

adv.